XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Mozgóképkultúra és médiaismeret Háttér: ● Választható közismereti vizsgatárgy (5. érettségi tárgy) ● ig kétszintű az érettségi 2011-től a felvételi.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
A kétszintű érettségi rendszerrel kapcsolatos változtatási igények felmérése TESTNEVELÉS.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Az érettségi rendszer változtatási lehetőségei
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Utazás &Turizmus érettségi 2008 tavasz. U&T érettségi Központilag akkreditált érettségi vizsgatárgy (Ady Endre Gimn., Ráckeve Csak k özépszintű! Felvételinél.
. J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév február 10.
. Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel együtt) Középszint Emelt szint
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
A kétszintű érettségiről
A belügyi rendészeti ismeretek vizsgatárgy
Merre tovább? Tapasztalatok a kétszintű latin nyelvi érettségiről.
A kétszintű biológia érettségi vizsgáról
Kérdőív a fizika érettségiről Horányi Gábor Kép helye.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
KATONAI ALAPISMERETEK CZANK LÁSZLÓ
Orosz nyelv TÁMOP / Kép helye április 10.
Vitaindító előadás A kétszintű érettségi rendszerrel kapcsolatos változtatási igények felmérése a gyakorlati tapasztalatok alapján a TÁMOP /
MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM EGY KÉRDŐÍVES VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI  TANULSÁGOK, DÖNTÉSI PONTOK Horváth Zsuzsanna április 9.
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
A MATEMATIKA ÉRETTSÉGI VIZSGA EGY KÉRDŐÍV TANULSÁGAI Koncz Levente április 9.
Gazdasági ismeretek.
A francia nyelvi érettségi tapasztalatai. Források: Oktatási Hivatal adatbázisa Országos Közoktatási Intézet Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központjában.
A válaszadók > május-június október-november
Hasznos információk a kétszintű kémia érettségiről
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
EREDMÉNYEK TANULMÁNYI. Tanulmányi eredmények 2012 kompetenciamérés érettségi tanulmányi átlagok egyetemi továbbtanulás országos versenyeredmények.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Érettségi eredmények május-június.
XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / A TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEINEK VÁLTOZTATÁSI JAVASLATAI.
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Az érettségi számokban június Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium.
Érettségi eredmények Vizsgázók száma: 98 fő Rendes vizsga: 49 fő Előrehozott vizsga: 37 fő Ismétlő vizsga: 7 fő Kiegészítő vizsga: 1 fő Szintemelő.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Az érettségi számokban és házivizsga eredmények június Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Szülői értekezlet
Kétszintű érettségi.
Érettségi eredmények május
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Az érettségi számokban
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Érettségi eredmények 2017.
Érettségi
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Gimnáziumi statisztika
Előadás másolata:

XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN ÉS VIZSGALEÍRÁSBAN

Bevezetés A kezdőcsapat: Gombos Éva, Zilahi Éva, Frigyesi Miklós –Gondolatok a matematikaérettségi-dolgozatok javításával kapcsolatban –Javaslatok a vizsgaleírás módosítására –Javaslatok a (gimnáziumi) kerettantervek módosítására a RÉV mentén A befejező csapat: Koncz Levente, Kósa Tamás, Orosz Gyula, Csapodi Csaba –A matematikaérettségi elemzése –A szóbeli vizsgák elemzése –Javaslatok a RÉV módosítására részletes magyarázattal –Javaslatok a vizsgaleírás módosítására –Javaslatok egyéb kerettantervek módosítására a RÉV mentén

Előzmények Tanulmányok az OH megbízásából négy területen –I. A évi érettségi dolgozatok részletes elemzése –II. Közép és emelt szintű értékelési skálák összehasonlítása –III. A 2009–2012. évi vizsgaeredmények értékelése –IV. Kérdőíves vizsgálat a tanárok körében Kutatások az OFI megbízásából –Nemzetközi példák áttekintése –Hazai javaslatok, elképzelések megismerése –Az érettségi fejlesztésének egyéb lehetséges irányai Egyéb tapasztalatok –Szóbeli vizsgáztatás (emelt és középszinten) –Felüljavítás –Önkéntes eredményszolgáltatás –Érettségi vizsgáztatói képzés

Az alapvetéseink A kétszintű érettségi vizsga alapvetően jól működik. –tanári elégedettség, méréselméleti megfelelés, stabilitás az oktatásban Két rendszerszintű javaslat: –az eredeti célnak megfelelően az emelt szintű érettségi legyen a szakirányú felsőoktatásba a szükséges bejutási feltétel –vizsgáljuk meg egy alapszintű vizsga bevezetésének lehetőségét azok számára, akiknek az érettségi valóban csak a középszintű tanulmányaik lezárását jelenti Módosítási elvek: –Finomhangolásra szükség van. –Csak akkor változtassunk, ha érdemi javulás várható. –Fontos a többi tantárgy vizsgaleírásának figyelembevétele.

A vizsgaleírás Középszint – írásbeli A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz. A feladatok több részkérdésből állnak. Középszint – szóbeli A szóbeli vizsgára kétszer annyi tételt kell készíteni, mint amennyien a szóbeli vizsgázók vannak, de a tételek száma nem lehet 10-nél kevesebb vagy 20-nál több.

A vizsgaleírás Emelt szint – írásbeli Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. […] A négy feladat közül legalább három több részkérdést is tartalmaz. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontértékű feladatból áll. […] A feladatok több részkérdést tartalmaznak, és általában több témakör ismeretanyagára támaszkodnak. Emelt szint – szóbeli -két definíció, -matematikatörténeti vonatkozások az alkalmazások között, -feladatmegoldás elhagyása.

A vizsgaleírás

Egyebek -A középszintű szóbeli sok szempontból nem felel meg az objektív vizsgák kritériumainak, de egyelőre nem látunk lehetőséget ezen változtatni. -A feladatmegoldás elhagyása esetén lehet úgy emelt szinten érettségizni matematikából, hogy a vizsgázó nem old meg egy feladatot sem. Ez jelenleg a vizsgázók kb. 1%-át jelenti (kb. 50 fő). -A számológép-használat szabályozása komoly probléma. Feltétlenül szükséges újragondolni. -A középszintű dolgozatok központi felüljavítását javasoljuk, a kijavított dolgozatok kb. 5 ‑ 10%-ában.

XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!