EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola 2014.05.29 és 2014.06.12 napokon tartok vizsgák alapján.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Felvételi tájékoztató
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Sisák Zoltán HTTP Alapítvány
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Pogány Frigyes Szakközépiskola
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Pályaválasztás 2014/2015-ös tanév KnéKE.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
 Moduláris képzési módszertan kidolgozása.  Hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódók szakképzésbe való bevonása.  Módszertan.
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
Cisco tartalmak az informatikai képzésben
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
Mobil hangkommunikációs hálózati ismeretek Projekt- összefoglaló.
Budapest, szeptember 22.1 A KÖVI képzései a hallgatói vélemények tükrében Baráth Tibor KÖVI igazgató KÖZOKTATÁSI VEZETŐKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET.
Cisco Hálózati akadémia
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
A tételek eljuttatása az iskolákba
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Informatikai Szakképzési Portál
Alapozó tantervek Új alapozó tantervek valamennyi szakmacsoportban; informatikában is. Hozzászoktunk: Informatika tanár edzett! tanév, melyben mind a négy.
Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
A kerettantervek fejlesztése
Változások a közoktatásban és szakképzésben Setényi János 2011 Naszály-Galga TISZK, Vác.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
Informatikai Szakképzési Portál
1 Csontó Béla Az új OKJ bevezetése Informatikai rendszergazda Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Felnőttoktatási tájékoztatója
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium
FM DASzK,Sellyei Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
SZENT IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
Szent Imre Szakgimnázium Esztergom Szakmatérkép 2016/2017.
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
EUCIP konferencia október 20. Cséfalvay Katalin Fejlesztés (BUILD) modul.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Specializáció választás
EUCIP konferencia október 20. Károly Gabriella
Kétszintű érettségi 2018 május
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Informatika munkaközösség
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján

Tesztben résztvevők bemutatása Iskolánkban az informatikai szakokon, érettségi utáni szakképzésben tanulók vettek részt a minősítő vizsgákon. Ők az új OKJ szakmai kerettanterv szerint, jelenleg az alapozó 13. évfolyamon tanulnak, nappali és esti képzésben. A 32 részvevő közül 8 estis és 24 nappali tagozatos tanulónk volt.

Előzmények Az elvárások és az oktatott tananyag összehangolása Elővizsga Gyakorló vizsga Diákok visszajelzésének összegyűjtése értékelése

Vizsga kurzusok

Próba teszt és gyakorló teszt

Próba teszt

Gyakorló teszt

Eredmények áttekintése Az első vizsgán 32 fő (11+21) vett részt, ebből 9 fő (5+4) teljesített sikeresen. A második vizsgán 20-an (5+15) éltek az ismétlés lehetőségével, szintén 9 fő (3+6) teljesített sikeresen. Összesen a 32 vizsgázóból 18-an (8+10) szerezték meg a minősítést. A zárójelben elöl az angol, majd a magyar nyelven vizsgázók száma szerepel.

Modulok eredményessége

Hardver modul Az első vizsga átlagos eredménye 56%, míg a második vizsga 50%-ra sikerült Jelentős részben szerepelnek az IT Essentials tananyagban szereplő ismeretek. Az látható, hogy a diákok az általános alapfogalmakkal tisztában vannak. Olyan új technológia, mint az UEFI, vagy régebbi technológia SCSI, már kívül esnek az ismeretek halmazán. Ezt az oktatási tartalom bővítésével lehet korrigálni.

Operációs rendszerek modul Az első vizsga átlagos eredménye 67%, míg a második vizsga 74%-ra sikerült A modul jelentős részben tartalmaz az IT essentials tananyagban szereplő ismeretekre vonatkozó kérdéseket. Jelentős a LINUX és Windows hálózati operációs rendszerekre vonatkozó speciális ismeretek számonkérése is. Nálunk az előre hozott szakmai tartalom segítette a diákokat. Jelentős azon kérdések száma (4, 6), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

Hálózatok modul Az első vizsga átlagos eredménye 52%, míg a második vizsga 63%-ra sikerült A témakör általános hálózati alapismereteket, hálózati protokollokat, illetve szerver – kliens ismereteket kér számon. Segít az előrehozott szakmai tartalom Fontos lenne, a régi hálózati szolgáltatások tantárgy új módon való beépítése az oktatásba, a protokoll ismeret elmélyítése céljából. Jelentős azon kérdések száma (5, 3), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

IT biztonság modul Az első vizsga átlagos eredménye 56%, míg a második vizsga 49%-re sikerült Az IT Essentials tartalmaz informatikai biztonsági alapismereteket, de az tanulmányainak utolsó félévében lesz igazából a hálózatok biztonsági ismeretekkel foglalkozó ismeretek oktatása. Jelentős azon kérdések száma (5, 7), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

Összesített eredmények Az első vizsgán 32 fő vett részt, ebből 9 fő teljesített sikeresen. A második vizsgán 20-an éltek az ismétlés lehetőségével, szintén 9 fő teljesített sikeresen. A második vizsgán az első alkalomhoz képest 16-an teljesítettek jobban mint az első alkalommal.

A két vizsga eredményei vizsgázónként Esti tagozat Nappali tagozat

Két vizsga eredményeinek eloszlása

Eredményesség javítására javaslat 1. Magyar nyelvű Syllabus elkészítése, hogy a tanítás, megfelelően illeszthető legyen az elvárásokhoz. Az IT Essentials tananyagot ki kell egészíteni a régebbi, valamint a legújabb technológiák ismeretével Fontos, hogy az elméletben megtanult dolgokat a gyakorlatban is megtapasztalják diákjaink.

Eredményesség javítására javaslat 2. A két vizsgasorból is jól látszik, hogy a Linux, mind kliens oldalon, mind szerver oldalon, kiemelt szerepet kap a vizsga folyamán. Ezért a kliens oldali Linux oktatást is be kell építeni az oktatásba, A sikeres vizsga letételére az Informatikai rendszergazda szakon tanuló diákoknak, tanulmányaiknak utolsó félévében van reális esélyük.

Köszönöm a figyelmet!