A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Erőforrások a Földön: Jut is marad is!!!!!
Mire lehet/ne jó az iskola?
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
Üdvözlünk ! Tiens do Brasil© TIENS Bemutató
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
Szekszárd klímastratégiája Légszennyezettség
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Földgáz Mint energiahordozó.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Napocska Napköziotthon
Szintetikus mosószerek Eutrofizáció
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Dr. Kollár Gábor vezető auditor Det Norske Veritas Magyarország
Géczi Glória III.évf.geográfus ELTE TTK
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
Flesh 2/12b ker. szi..
H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:
A Víz Világnapja Március 22..
Környezetbarát termékjelek
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Természeti erőforrások védelme
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Felelősséggel a környezetért!
EU KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A CSATLAKOZÁS MAGYAR VONATKOZÁSAI Dr. Fogarassy Csaba
Környezeti kontrolling
Budapest Vízminősége Budapest Vízminősége Készítők: Csernus Anna, Karvalics Bence, Schiffer Ferenc Készítők: Csernus Anna, Karvalics Bence, Schiffer Ferenc.
A Grundfos Vállalatcsoport
Tihany.
Szemléletformálási stratégia az ÖKO-Pack Kht.-nál
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Ismerjük meg a szmogot kicsit közelebbről.
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Minőség menedzsment 6.előadás
Magyarországi vezetékes szállítás fő vonalai
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Környezetjogi alapelvek
Reinhard Reibsch az EMCEF volt főtitkára.  1. Fúziók/összeolvadások napirenden – országos és európai szinten  2. Európai szövetségek ágazati szinten.
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
Vízszennyezés.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina. Szennyvíztisztítás A fő szennyező források az ipar, a mezőgazdaság, valamint a lakosság. Forrás:
A Duna partján történt események röviden! Pillman Nikolett Schäffer Ivett.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
L ÉGSZENNYEZÉS 9.Ny Oxigén csoport. Ha a családalapításon gondolkoztok… Fontos, hogy lehetőségeitekhez mérten a fővárostól legalább kilométerre,
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Tevékenységeink Teljes körű takarítás Parketta felújítás Tisztítás Festés Mázolás.
Ember és környezetének viszonya
Környezetvédelem.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Környezettechnika Bevezető Musa Ildikó BME VKKT. Természeti erőforrások használata.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Levegő védelem Készítette: Kánya Gergő.
Ipari ökológia 3 Dr. Bezegh András. Ipari ökológia őszi f.é. BME … a probléma … Hulladék képződés Profit Víz felhasználás Energia.
Az autóbuszos turizmus támogatásának fontossága az EU tagállamaiban Stephen Smith Elnök Autóbuszos Turizmus Európai Szövetsége.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Vállalati felelősségvállalás
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Vállalati felelősségvállalás
Előadás másolata:

A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly Egyetem szakemberei szerint így a környezet minőségének javulása megtorpant, jóllehet az ipar legnagyobb szennyezőitől már jobbára sikerült megóvni természeti környezetet. Az iparra vonatkozóan ugyanis szigorú előírások léptek életbe, míg a háztartások szennyezőanyag- kibocsátása felett gyakorlatilag nincs semmiféle ellenőrzés. A nagy szennyvízkezelők az ipar vizét tisztítják, miközben a magánházakból a szennyvíz többnyire közvetlenül a folyókba, patakokba ömlik. Falvak, városok százainak nincs még lakossági szennyvízkezelője. Környezetvédelem

Háztartási termékek és környezetvédelem Mint a világ egyik vezető közvetlen értékesítő cége, az Amway tudatában van környezetünkkel szembeni felelősségének. Már az Amway által értékesített legelső termék, a Liquid Organic Cleaner (L.O.C.™) nevű univerzális tisztítószer is természetesen lebomló koncentrátum volt, és mint ilyen jóval megelőzte a korát.

Környezetvédelem Cégünk megalapításától kezdve kizárólag természetes alapanyagokat használ, és termékeit koncentrált formában forgalmazza, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a szállítással kapcsolatos ráfordításokat. Csupán egy példa: azzal, hogy az L.O.C.™ (Liquid Organic Cleaner) univerzális tisztítószert koncentrátumként áruljuk, mintegy 18 millió liter víz felesleges szállítását kerültük el az elmúlt tizenöt év során. Ezzel üzemanyagot takarítottunk meg, valamint csökkentettük a levegő és a víz szennyezettségét. A koncentrált termékeknek az a további előnyük is megvan, hogy hosszabb ideig őrzik meg minőségüket, és kevesebb csomagolóanyagot igényelnek. Cégünk ez irányú célkitűzéseit a világ számtalan vezető vállalata vette át.

Környezetvédelem Cégünk már ötven évvel ezelőtt úttörőként biológiai lebomlású felületaktív összetevőket kezdett használni az SA8™ mosószerben és más tisztítószerekben.

Környezetvédelem Az Amway már több mint 30 éve, jóval az erre vonatkozó előírás megszületése előtt, úgy döntött, hogy nem használ halogénezett szénhidrogéneket, mivel azok károsítják az ózonpajzsot. Termékeink megfelelnek a szmog kialakulásáért felelős illékony szerves vegyületekre vonatkozó legszigorúbb előírásoknak. A cégünk által gyártott palackok többsége a hatályos ipari előírásokon túlmutató módon újrahasznosított nagysűrűségű polietilénből készült gyantával van bevonva. Az Amway a mai napig folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy azok maradéktalanul kielégítsék a környezetvédelmi kívánalmakat. A L.O.C.™ univerzális tisztítószer például biológiailag lebomló összetevőinek köszönhetően megfelel a hatályos OECD- előírásoknak. SA8™ mosószerünket pedig kizárólag újrahasznosított papírból készült kartondobozokban szállítjuk.

Környezetvédelem Az első díj: Az Amway számtalan nemzetközi díjban részesült környezettudatos üzletfilozófiájáért. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja 1989-ben elismerő oklevéllel tüntette ki cégünket a környezeti oktatás és a fiatalok környezettudatos nevelése támogatásáért.

Környezetvédelem A második díj: 1992.

Nemzetközi díjak és elismerések a környezetünk érdekében végzett munkánkért A nemzetközi tevékenységünket kísérő környezeti folyamatokat a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) felülvizsgálta és engedélyezte. A michigani Adában, illetve a kínai Kantonban található gyáraink környezetmanagement-programjait az ISO 14001:2004 szerint tanúsítottuk. Az Amway adai nemzetközi központját ezenfelül a Wildlife Habitat Council elnevezésű környezetvédő szervezet is tanúsította. Környezetvédelem