A SAJT SZERELMESEINEK PHOTOSHOP Mák Virág.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EGY CSEPP EMBERSÉG Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Advertisements

ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
A HÁROM FA.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
8 Klikkelj az egérrel!.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A HÁROM FA.
Igaz történet karácsony előttről
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kedves kis történetek Magdika.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Halottak napjára….
47 év.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Vegyetek erőt! Folk Iván.
FIRMEN – Consulting… n A közeljövőben az Önök cégénél lényeges változások fognak történni... n Íme pár tanulságos jótanács hogyan lehet az ilyet könnyebben.
Karácsonyi óhaj.
Feltétel nélküli szeretet
ALAPIGE: 1Kir 3,
Budaházy György rabságáért Lengyel Károly : Bilincsben Angyal
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
„Jaj annak,aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz?” Ézsaiás:45,9.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
Egy csepp emberség Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
B é k a m e s e PéPéeS Volt egyszer egy férfi, aki nem volt megelégedve 50cm hosszú nemi szerszámának méretével. Miután nem tudott.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jó reggelt- Isten hozott !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
JÓ REGGELT  !!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Nem volt fény, amely tovább vezet,
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Ujjongjatok az Úrban, igazak, a hívőkhöz illik a dicséret!
Kedves Fiam ....
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
Isten hozott köztünk!.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
A kommunikáció tényezői
Zuhan egy repülőgép. 5 utas van a fedélzeten, de csak 4 ejtőernyő.
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Der Ű s ébredést kívánok! A pesti férj táviratot kap a felesége vidéken élő családjától: - Anyósod nagyon beteg. Stop. Az orvosok feladták. Stop. A férj.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az elátkozott krumpli-s mese
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Szól-e még Isten az emberekhez?
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
Gazdagabb vagy bárkinél,
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Így szólt az ÚR igéje Jónáshoz, Amittaj fiához:
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Előadás másolata:

A SAJT SZERELMESEINEK PHOTOSHOP Mák Virág

Krúdy Gyula: Álmoskönyv (részlet) Sajt, ha nagyon szagos: betegség. Friss sajt: egészség és szerencse. Szép juhászné sajtja: kívánság. Régi sajt: tömlöc. Sajtos bolt: jegyez találkozást egy régi ismerőssel. Sajtot adni ajándékba férfinak: asszonynak megszerelmesedést jelez. Sajtot venni: új szeretőt találni. Disznósajt: bűnös kívánság. Birsalmasajt: időváltozás. Sajt szagát érezni, de a sajtot nem látjuk: megcsalnak. Sajtban lenni: gazdag asszony.

A beteg trappista sajt "Nagy kő esett a szívemre " - szólt a trappista sajt, mikor rákenték egy kenyérre. Érezte, ez már a végszó amit mond, s szerette volna öreg korát megszépíteni valamivel. Így hát bebűzítette a kolbászokat a kenyéren, amire válaszul a kolbászok ordítani kezdtek. A gazda meg leharapta a kenyere szélét. Hasító fájdalmai voltak a trappista sajtnak, de tűrt! Majd - mintegy végső ellenállását kimutatva - a Marseillest kezdte dudorászni. - Na persze - szólt a kolbász - neki könnyű! A gazda meg egyet harapott, s a sajt minden erejét összeszedve ordított. Tudta, ha most nem érzi meg a gazda, hogy romlott, akkor vége van! De a gazda csak zabált! A kolbászok már-már röhögtek, s megjegyzéseket tettek: - Rinocérosz! - Milyen vastag bele van ennek a gazdának?! És még ezerfélét. S ekkor valami isteni sugallatra elgurult egy vihogó kolbász.  - Megmenekültem! - gondolta a sajt. A gazda letette a kenyeret, s elkezdte kutatni a kolbászt. De hirtelen megfordult. - Beteg ez a sajt! A kolbász is menekül tőle! - s a kenyeret kivágta az udvarra...

Az alapozás Hatalmas vihar tört ki egy tavon, a hullámok ide-oda dobálták a hajókat. Egyik hajón, miközben mások hangosan imádkozta, megvallották bűneiket vagy zsoltárokat énekeltek, egyik utas sajtot, kenyeret vett elő iszákjából, és nyugodtan falatozni kezdett. Amikor a többiek kérdőre vonták, miért tesz így, ezt felelte: - Jól tudom, mi vár ránk, de mivel éhgyomorra nem tudok inni, előre gondoskodom az alapozásról, mert nemsokára többet iszom, mint egész eddigi éltemben összesen.

Egy újabb variáns az örökzöld témára Ágon ült a holló, üres volt a csőre, nem úgy, mint eleddig megszokhattuk tőle. Látta ezt a róka, ravaszul somolygott, s egy jókora sajttal alája sompolygott. - Kedves holló komám, - szólott föl a fára - szállj le ide hozzám egy kis uzsonnára! Hatalmas a sajtom, osszuk kettő fele, mindkettőnknek bőven elég lesz a fele. Le is szállt a madár, jaj, de rosszul tette, a sajtnál a róka a húst jobb' szerette. De mivel a sajt sem volt neki utolsó, sajtos hamburger lett a rászedett holló...

Itt egy Romhányi tanítvány (kicsit avétos a sztori szaga, hogy melyik a jobb döntsön maga). Hatodik variáció: Ágon ült a holló, arra ment a róka, a madár a sajtot adta első szóra. Örült a ravaszdi, mily könnyen megkapta, korgó gyomor, hallgass! - a sajtot bekapta. Ennyi volt a mese. - De hol a csattanó? Kérdezheti joggal a nyájas olvasó. Az biz' a sajtban van, máshol hol is lenne: EZERNYI SAJTKUKAC IZGETT-MOZGOTT BENNE...

És most jöjjön egy pár kép Egy újabb ezúttal magát Aesopus hívőnek valló, enyhén modernista Úr nem rövid de nem is rossz variációja. Holló ül az ágon, csőrében egy szép kerek trappista. Arra megy a róka. - Szia Holló, voltál párttaggyűlésen? - kérdi - Voltam- válaszol a holló, s a sajt kiesik a csőréből. Másnap ismét, egy újabb sajttal ül a holló az ágon, s arra megy a Róka - Szia Holló, voltál pártaggyűlésen? Holló kiveszi a sajtot a szájából, szárnya alá csapja, majd mondja:  - Voltam - És merre volt a párttaggyűlés- kérdi a róka - Arra- mutat a Holló ugyanabba az irányba amely szárnya alatt a sajt van, amelyet a róka így könnyűszerrel megkaparint. Harmadik nap hasonlóan kezdődő nap. - Szia Holló, voltál pártaggyűlésen - kérdi a róka Sajt szárny alá: - Voltam- válaszol a holló - És merre volt a párttaggyűlés - kérdi a róka Sajt az egyik oldalról áttéve a másik oldalra, majd a szabad szárnnyal mutatva - Arra! - És tudod , hogy holnap is lesz? - kérdi a róka - Ó én lüke, nem elfelejtettem - kap mindkét szárnyával a fejéhez a holló. És most jöjjön egy pár kép

a http://www.worth1000.com/ weboldaláról származnak A képek, a http://www.worth1000.com/ weboldaláról származnak Mák Virág 2005. 09.29.