A Ruacana-vízesés a Kunéne folyón Második nagy belső-afrikai útja 1852 májusától 1854 közepéig tartott. A Cubango folyó és az Okavango-mocsár vidékét.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Motumbo története.
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Az utolsó Árpádok ( ).
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
AZ INDIÁBA VEZETŐ TENGERI ÚT
Reformkori színjátszások
Készítette: Nyírő Mátyás 8.b
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Trianon Tények és tévhitek
A HÍD. Régebben még az idő múlását különböző jelzésekkel érzékeltették. Például ha egy hajó miatt egy hidat kellett felemelni,kolomppal jelezték a kezdetét…
Rejtélyek és megfejtőik
Afrika.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
1828. Jasznaja Poljana, Tula, Orosz Birodalom-
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
Dudley Challenge Harmath Zsolt, Menczel Dániel. Dudley Challenge 2000 Problémamegoldó utazás én indult a weblap 6 nap alatt 80 iskola nevezett.
A tundrától a trópusokig
Benito Mussolini
Iskolánk névadója: Szent László király
PITHAGORASZ Készítette: Skorka Anett.
A Knósszoszi palota és a minótaurusz legendája
Készítette: Madarász Dorottya
Készítette: Szoboszlai Adrienn 7.a
Szemelvények diákok dolgozataiból
CAMILLE PISARRO Zene: Clayderman automata képváltás.
Johannes Brahms 1833.május.7-Hamburg 1897.április.3-Bécs.
1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery
( ).  Gyermekként került a trónra a hatalom a bárók kezébe került.  Az egymással harcoló birtokosok, falvakat, városokat égettek fel.  Király.
Készítette: Szoták Norbert  Élt: ig  Mundzsuk fia  Utolsó kun fejedelem,a leghíresebb is  Kora egyik leghatalmasabb birodalmát uralta 434-től.
Készítette: Nagy Zsanett
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
David Livingstone.
Bevezetés. A jó pap holtig tanul – tartja a mondás A múlt század közepéig azonban, általában, csak azokra az emberekre volt ez igaz,  akiknek a génjeiben.
Készítette: Farkas Ellák Sebestyén
A Közel-Keletet egyesítő birodalmak
A U S Z T R Á L I A.
Benkovics László, február 2013
Amerika Narancsík Eszter.
Vetélkedés a pünkösdi királyságért A falu népe kiment a tisztásra vagy a legelőre, ahol lófuttatást, bikával való viaskodást tartottak, összemérték erejüket,
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Ausztria Valacsay András.
Ausztrália Egyenes Henrik.
I. Edward angol király (Élt:1239. június július 17.)
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Anton Pavlovics Csehov
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
Georg Simon Ohm Életrajza..
A vízhiány, mint a globális felmelegedés egyik súlyos következménye
Valós és képzeletbeli utazások
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Új hálaének áldja Istent
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Honfoglaló magyarok A nyolcadik törzs.
: Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
Nagy Beáta,Pap Kálmán,Kasza Angéla Mária és Szűcs Emese
 Multilaterális iskolai együttműködési pályázat  Célja: a partnerországok megismerése a kultúra minél több oldaláról  Részt vevő országok:
William Thomson (Lord Kelvin)
István király.
Újabb út a Kongó folyóhoz Hazatértekor könyvet írt tapasztalatairól. A New York Herald és a brit Daily Telegraph ezután úgy döntöttek, hogy közösen finanszírozzák.
A Pun-Római háborúk.
Napóleon A császár.
Magyar reneszánsz Készítette : Szollár Péter.
Egy nap három férfi kirándulni indult. Egyszercsak egy erős sodrású folyóhoz értek. Mindenképpen át kellett jutniuk a folyó másik partjára, ám semmi ötletük.
Találkozás a „vadakkal” Filozófia és Tudománytörténet Tanszék BME 1111 Budapest, Sztoczek J. u fsz. 2. Telefon:
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
CIVILIZÁCIÓS ÖVEZETEI
ANGOL-AMERIKA FELOSZTÁSA ÉS LAKOSSÁGA
Afrika domborzata.
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

A Ruacana-vízesés a Kunéne folyón Második nagy belső-afrikai útja 1852 májusától 1854 közepéig tartott. A Cubango folyó és az Okavango-mocsár vidékét kutatta, ahol addig ismeretlen népet, az általa mukankála néven nevezett az angolai busmanokat fedezte fel. (A busmanok felfedezését a tudománytörténet azonban Serpa Pinto portugál kutató jóval későbbi, as útjának tulajdonítja.) Útja során meleg fogadtatásban részesül Gambosz tartomány portugál helytartója részéről, átvág az afféi homoksivatagon, átkel a Kunéne folyón, eléri Kanyáma tartományt és az ország fővárosában, Námbámiban Haimbri király vendégszeretetét élvezi. Visszafelé a portugál helytartónak részletes jelentést tesz és a sivatagban szerzett szembetegsége miatt két hónapot Gamboszban kénytelen tölteni. Egy rablótámadást túlélve végül szerencsésen visszatér biéi otthonába.

A Zambezi folyamrendszerét és a Kuanza mellékfolyóit kutatta, amikor karavánját megtámadták és megsebesült. Sebesülése után ben indult újra Biébe, ahová 1856-ban érkezett meg. De a Biében kitört belháborúban meggyilkolták Magyar László apósát, a fejedelmet. Így Magyar Lászlónak is menekülnie kellett. Felépülve két fiát Mosszamédeszbe vitte a missziós iskolába, ő pedig visszatért Benguelába.

Második útján Kuanza mellékfolyóit kutatta Első útján átkel a Kunéne folyón: A Ruacana-vízesés