ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Advertisements

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
MAGYAR KATONÁK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
AUSZTRÁLIA.
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
Ausztrália Területe: km2 Fővárosa: Canberra
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Ausztráliai utazás.
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
Minőségben utazunk! Az Africa-Europe Challenge hivatalos utaztatója.
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Oroszország és az orosz nyelv Kelemen Bálint
A BENELUX államok.
Stromboli (felszínalaktan)
AUSZTRÁLIA.
FÖLDRÉSZEK.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Horváth Mónika
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Világ legrégebbi még lakott városa
Norvégia pps..
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
Dél Ausztrália.
A U S Z T R Á L I A.
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Barcelona Hamar Márk.
Olaszország.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
BAHRAIN.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
Törpeállamok.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
A gazdag és a szegény Itália
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
ÖRDÖGSZIGET.
Vanuatu egy Dél-Csendes-óceáni vulkanikus eredetű szigetcsoport, található Ausztráliától 1750 km-re keletre, Új-Kaledóniától 500 km-re észak-keletre és.
 EU támogatásból Kemecse Város közösségi tereinek fejlesztése során több pontú beruházásként:  játszótér kialakítására;  a Répásy díszsírhely (Kegyeleti.
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
Jövőkutatás: az energiák jövője, a földgáz sorsa Dr. Szilágyi Zsombor gázipari szakértő Magyar Mérnöki Kamara MESZ XXIII. Országos Fogyasztói Konferencia.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
Világtenger földrajza. Tengeráramlások  Éghajlat módosító hatású  Hideg vagy meleg  A hideg nyáron, a meleg télen érezteti hatását főként  „Folyóvíz”az.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Norvégia pps..
AFRIKA Gazdasága Észak-Afrika Nyugat-Afrika Közép-Afrika Kelet-Afrika
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
TENERIFE.
Svédország és Balti államok
Djerba, a lótuszevők szigete
Ázsia természetföldrajzi képe
21. ÁZSIA GAZDASÁGI JELLEGZETESSÉGEI.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Előadás másolata:

ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK

A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik. Négy nagyobb és harminc kisebb szigetből áll, területe: 750 négyzetkilométer, lakossága fő, fővárosa a legnagyobb sziget északi részén lévő Manama, ahol lakos él. Sivatagi égövben van, de artézi vízben gazdag, így területén sok oázis található. Az őslakosság gyöngyhalászatból élt, amit a mesterséges gyöngytenyésztés mára jelentéktelenné tett ban fedezték fel a sziget kőolaj kincsét. Ma már a szénhidrogén termelés és az olcsó energiával ausztráliai timföldre épített alumíniumipar a gazdaság alapja.

A Durrat Al Bahrain új szigetváros, nagyobb az eddig épített összes bahreini mesterséges szigetkomplexumnál, és 14 szigettel, összesen 21 négyzetkilométerrel toldja meg a királyság területét. A lakóövezetnek és turisztikai célpontnak szánt komplexum több mint ezer új lakásnak, luxushotelnek és bevásárlóközpontnak biztosít helyet. A szigetcsoport négy fő részből áll: a Szigetek (The Islands, 6 atoll- és 5 halformájú sziget), a Félhold (The Crescent), a Hotel sziget (Hotel Island), valamint a Durrat kikötő (Durrat Marina, északon). Jól kivehető, hogy az épületek még nem készültek el az összes szigeten, a két legdélebbi atoll és halforma még üresen sárgállik. A 2004-ben indult beruházás eddig mintegy 6 milliárd dollárba került. Az építkezés azonban nem ér véget a legutóbbi hivatalosan publikált tervek megvalósításával: a szigetektől délre egy az említett tervrajzokon nem szereplő új kikötő látszik kirajzolódni a part mentén.

M E C S E T

Még nincs az építés folytatódik…olaj még van…