Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
Híres épületek a Reformkorban
Alsónémedi A falu bemutatása
K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette:Tóth Nikolett
Kárpátalja 4.Nap Igaz magyarnak lenni akkora teher , hogy aki sokat viseli, megerősödik. /Wass Albert/
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Szlovénia & Magyarország & Ciprus. Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el május 1-je óta tagja az Európai Uniónak
KEZDÉS!!!!!!.
Budapest mint világváros
Rákóczi-szabadságharc
Kalotaszentkirály.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Márok A falu bemutatása.
A Királyi Palota egykor és ma
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Készítette: Greges Dániel
Budapest turisztikai marketingje
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Világ legrégebbi még lakott városa
Éjféli nap a norvégiai Lofoten szigeteken.
Csepel-szigeti parti szűrésű vízbázis
Esztergom.
Lelkész-presbiteri konferencia Miskolc, április 12.
Mocsáros dűlő Pestiest csapat Békés Márton Illés Dániel Kaszás Dóra Szabó Nóra CIVITAS.
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
Benkovics László, február 2013
Az ókori görögök 1. KRÉTA ÉS MÜKÉNÉ.
Ausztria Valacsay András.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
A reformkori romantika Magyarországon
Budapest mint világváros
Aranygombos Telkibánya
Bodócs István történelem verseny december 16.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Történelmi vonatkozások
Cegléd Prezentáció.
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Szerbia – Szerb Köztársaság
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Sárrétudvari.
Törökök Magyarországon
Székelykeresztúr Fekvése:
Magyarország a kora újkorban
Arácsról Balatonfüredre Készítette: Szabó Lilla
Előadás másolata:

Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla

A város rövid története Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint 700 éves település. Északon Budapest XXI. kerülete (Csepel), keleten a Ráckevei-Dunaág, észak-nyugat felől Halásztelek, dél-nyugaton Tököl, délen pedig Szigethalom határolja. Szegedi Kis István református lelkész tevékenysége folytán Szigetszentmiklós lakossága áttért a református hitre. 1576-ban Váczi Tamás volt az első református lelkész, akiről tudunk. Ettől az időponttól folyamatosan napjainkig van református lelkipásztora Szigetszentmiklósnak. A református lelkipásztorok névsora a helyi múzeumban megtekinthető. Az 1590-es években kezdődött a '15 éves háború' a török és a Habsburg birodalom között. A harcok során Szigetszentmiklós lakossága jelentősen lecsökkent. Egy 1633-as évben készült adófizetői lista szerint már csak 14 család fizetett adót a sziget magyar főurának, Eszterházy Sándornak. Ebben az időszakban három helyre fizettek adót az itt élők: a töröknek, a magyar főúrnak és tizedet az egyháznak. 1670-ben már csak négy falu van az egész szigeten. Ezek között van Szigetszentmiklós 50 portával. A török kiűzése után 1700-ban 45 szent miklósi családot írtak össze, mind magyar nevűt. 1703-ban már 58 magyar nyelvű családot írtak össze.

Szigetszentmiklós látnivalói Tanösvény Oázis SZTK focipálya

Oázis T A N Ö S V É Y

Programok Húsvéti Kézimunka kiállítás a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Ideje: 2009. március 30-ától április 1-jéig. A szervező a Szigetszentmiklósi Kézimunkások Közhasznú Alapítvány.

The end