PRESSLEY RIDGE Program

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyteremtés lehetőségei a közoktatásban Mayer József Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Salgótarján, május 27.
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
A tanári munka értékelése
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
élménypedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei a tanitásban
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
Szabó Miklós Az oktatás szerepe a társadalomban. Az oktatás filozófiai alapja „A helyes cselekvéshez és megértéshez szükség van a jó tudására.” (Platón)
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
Szűts József Általános Iskola
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Társadalmi tényezők szerepe a párválasztásban és a családi életben Herczog Mária Budapest, novenber 9.
E-learning alapú komplex képzések
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete – 2008, az első öt év
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Strukturális és Kohéziós Alapok
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Felkészítés az Integrált /inkluzív nevelésre a pedagógusképzésben
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
 A súlyos magatartászavarokkal küzdő fiataloknak és családjaiknak nyújt innovatív szolgáltatásokat a közösségen és otthonon belül.  Évente kb
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
1 Mégis, kinek az érdeke? Szakvélemények, tantárgyi felmentések a nevelési tanácsadó, a szakértői bizottság és az iskolák szemszögéből Fehérvári Katalin.
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Élménypedagógia tanároknak
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
ROMA GYEREKEK AZ ISKOLÁBAN, ROMA FELNŐTTEK A MUNKAERŐPIACON
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Dr. Schiffer Csilla. Továbbképzés előnyös:  ha általános válaszok adhatók egy problémára,  ha lehetséges a gyakorlaton túli elméletalkotás, amely továbbképzéssel.
Tanulástechnikai foglalkozások
Telefon:72/
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Kulcskompetenciák, munkaerő-piaci kulcskompetenciák
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Aga Gyermekotthon. ....Kezdetek 1961-ben létesült a kezdetben csak alsó tagozatos gyermekekkel foglalkozó Aga utcai Gyermekotthon. Később felsőbb tagozatos.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Sajátos nevelési igényű tanulók a szakiskolai programban Kapcsáné Németi Júlia.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
IPR 2009/2010.
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
Előadás másolata:

PRESSLEY RIDGE Program Dr. Schiffer Csilla

A modellt az 1960-as évek végétől kezdődően dolgozta ki és alkalmazza a Pressley Ridge. 2003 óta Magyarországon A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány 2006 Az alapítvány célja : a magatartási és érzelmi zavarokkal küzdő gyerekek és fiatalok életminőségének javítása, a társadalomba és a munkaerőpiacra való produktív beilleszkedésük esélyének növelése, a számukra, illetve a családjaik számára nyújtott szolgáltatások és programok minőségének javítása

A PROGRAM Alapja az úgynevezett re-education (magatartási- és viselkedésminták újra tanítása) nevelési alapfilozófia. A re-ed a gyerekek és fiatalok ökológiáját szem előtt tartó és az erősségekre koncentráló komplex intervenciós rendszer. A modell bevezetésével az intézmény olyan intenzív, rövid időtartamú, átmeneti (átlagosan 2 év) oktatásra és nevelésre válik alkalmassá, amely képes érzelmileg zavart és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekeket eljuttatni arra a szintre, hogy sikeresen vissza tudjanak integrálódni hagyományos tantervvel és módszerekkel működő iskolába.

ROMA PROGRAMOK A romák társadalmi kirekesztettségének csökkentéséhez vezető programok Nyílt Társadalom Intézet Roma Kulturális Programjával együtt készítették el a Roma Mentor Projektet, és felkészítették a projektben részvevő önkéntes roma mentorokat a gyerekekkel való munkára

KÉPZÉSEK Élménypedagógia Krízis- és agressziókezelés Csoportban nevelés Magatartás-menedzsment RE-Educatio

Intézmények Ferencvárosi Dominó Általános Iskola Kornis Klára Gyermekotthon és Szakiskola, Budapest Bóna Kovács Károly Általános Iskola és Diákotthon, Salgótarján Kossuth Lajos Általános Iskola, Győr

IRODALOM Pressley Ridge Magyarország Alapítvány (2008): Tanítani a Taníthatatlant: Élménypedagógiai Kézikönyv, Budapest PRIMA – élménypedagógiai hírlevél http://www.pressleyridge.hu