Mire jutottunk? HEFOP 1.3.1. Albert Fruzsina, vezető monitor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
E-learning alapú komplex képzések
Várakozások az eredmények tükrében,
Családi napközi.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Az ESZA Kht. által kezelt uniós programok és az NFT II indulása SZILÁGYI JÁNOS ESZA Kht. programvezető.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
Konzorciumi együttműködés
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea.
A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
2006.szept. 9.Job(b) a nőknek Női Vállalkozói Klub Projektbemutató prezentáció CSAK SEMMI PÁNIK… Job(b) a nőknek - A nők vállalkozási esélyeit támogató.
Projekt bemutató 2007.Március 9. 1 JOB(B) A NŐKNEK PROGRAM Az eddig elért eredmények.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
„Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” Dézsi-Kocsis Viktória Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály december 13.
Lorem ipsum.
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor

Az intézkedés célja A nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzése komponens: A nõk foglalkoztathatóságának javítása és munkába helyezés (18 projekt) 2. komponens: A nõi vállalkozások megerõsítése személyes támogató szolgáltatásokkal és kommunikációs tevékenységek szervezése (6 projekt)

Részvétel szintje

Kiemelt célcsoportok a képzettek között (%)

Tanácsadási program (fő)

Képzésbe vontak - végzettek (fő)

1. Komponens keretében munkába helyezett 255 fő közül …..(%)

2. komponens: A női vállalkozások megerősítése személyes támogató szolgáltatásokkal és kommunikációs tevékenységek szervezése Internet a gyakorlatban Általános marketing ismeretek Üzleti kommunikáció Általános EU ismeretek, pályázati lehetõségek Üzleti terv-készítõ kurzus Vállalkozói kompetenciák fejlesztése képzés Személyiségfejlesztõ tréning Autogén tréning; Kommunikációs tréning, Pályaorientáció, álláskeresési technikák, önéletrajz írás modul; Protokoll és marketing ismeretek; Üzleti arculat, személyiség és stílusjegyek az üzleti kommunikációban modul;

Kiegészítő tevékenység 1. Komponens: 15 szervezet vállalta, 7 eseti jelleggel, 6 rendszeresen 2. Komponens: 5 szervezet vállalta, eseti jelleggel

Kiegészítő szolgáltatás igénybe vétele (fő)

Kiegészítő komponens Gyermekfelügyelet (18 projekt 239 főnek) Idősgondozás (3 projekt, 10 főnek) Ebéd (1 projekt 16 főnek) jogi tanácsadás (1 projekt 16 főnek) beteg családtag gondozása (1 projekt 16 főnek) a család megélhetését könnyítő állami juttatások felkutatása (1 projekt 16 főnek) Utazási költségtérítés (1 projekt 10 főnek

Esélyegyenlőségi szempontok érvényesítése Roma projektek A projektben dolgozott egy szociális és fogyatékügyi tanácsadó, aki kerekesszékes Nagyon nehéz célcsoportot vállaltak fel. Roma, gyermekét egyedül nevelõ, hajléktalan … A toborzás során személyesen felkeresték és részletesen tájékoztatták az esélyegyenlőség szempontjából kiemelt csoportok képviselőit. Dokumentált lépéseket tettek hátrányos helyzetűek bevonása érdekébe (célzott verbuválás, kapcsolat felvétel hátrányos helyzetűek civil szervezeteivel) A képzésen részt vett egy süketnéma résztvevő, akinek a helyi önkormányzat fizette a jeltolmácsot a képzés idejére. A képzésen résztvevők befogadták

Környezeti fenntarthatóság „mindenki tudja, hogy mit kellene szem előtt tartania, de ez leginkább a papírmentes iroda kialakítására terjed ki, illetve az oktatásban szerepelt. Ebben egyik projektem sem alakított kiemelkedőt.” – A képzések speciális módon kitértek a környezetvédelemre is, pl.: HACCP is beépítésre került. – Képzésbe beépítettek a munkahelyi környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteket – Számítógéppel támogatott nyelvoktatás, kommunikáció – Az egész projekt a környezeti fenntarthatóságra épül a Zselici településeken. – A környezeti ismeretek oktatása a takarító képzésben szerepelt, a képzéseken újrahasznosítható papírt használtak, a gyakorlati oktatások keretében a hulladékot szelektíven gyűjtötték.

Az elégedetlenség legfőbb okai Szerződéskötés Szerződésmódosítás Likviditási problémák „A projekt nagyon jó bizonyítéka annak, hogy a lassú rendszermûködés miatt az ésszerûen, és a célcsoport számára fordítható támogatások elakadnak. Jelen esetben a foglalkoztatás nagyságrendjét befolyásolta az IH engedély több hónapos elhúzódása.”

Köszönöm a figyelmet! További sikeres munkát!