A PALAGÁZ ÉS A TXM KFT A MAGYAR TÁRSADALMI KÖRNYEZETBEN 2014. OKTÓBER 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Asszertív kommunikáció elmélete és gyakorlata
Advertisements

Prof. Dr. Veress Gábor egyetemi tanár
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Szőnyi János „A hazai bioenergetika szerepe a jövő villamos energia ellátásban” december 15. Az erdészet energetikai alapanyag termelési szállítási.
Híradók a közvéleményben június 16. Az adatok forrása : június 6-9. között készült 1000 fős telefonos kutatás.
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
Hogyan és miért vállalkozzunk?
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Közösségi részvétel a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban.
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Könyvtári és Informatikai Szövetség
A partnerközpontú intézmények plusz anyagi forrásai a kompetencia alapú oktatás vonatkozásában Előadó: Danyi Gyula.
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
(1) A marketingkörnyezet
X. Magyar Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsaj, szeptember Szükség van-e PR-ra? És ha igen, miért nem? EUROLEX Consulting MEDIA & PR.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Közjó – néhány gondolat Család és közjó: a család a társadalom alapegységeként a közjó záloga is Botos Katalin közgazdász (SZTE): a gyermek a közjó alapja.
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Kovács József elnökhelyettes Településszolgáltatási Egyesület Hajdúszoboszló, október 13.
Minőség menedzsment 6.előadás
A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Éghajlatváltozás Környezettudatossági felmérés A Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország részére.
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
New View Beszámoló a tanárokkal történt interjúról.
©2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice ©2011 Hewlett-Packard Development.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Környezettudatos marketing Tóth Gergely. Hogyan üzenhetünk?  Üzenet  Csatorna  Reklám  Plakátok  Költségvetés  Profizmus  Hitelesség?  Tettek.
ONK 2011 Békési Kálmán Budapest november 3-5. A prezentált eredmények alapja a TÁMOP kutatási projekt. A projekt az Oktatáskutató és.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Confidential & Proprietary Copyright © 2010 The Nielsen Company Hirdetési formák lakossági elfogadottsága Piackutatási eredmények Január.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Csörömpölj a cukorkáért!. 1. A pedagógusnak tanulmányai során miben NEM kell fejlesztenie önmagát? a) a választott szakterület tudományos igényű ismeretében.
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről február 21. Domokos Tamás.
Az én befogadó munkahelyem Fogyatékkal élő egyetemisták, főiskolások munkavállalási preferenciái MMK Campus kutatás november február.
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
Bányászati kommunikáció Koritár Henriett Koordinációs munkatárs - NFM Országos Bányászati Konferencia Március Egerszalók.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
1 A duális képzés illesztése a vállalat tudásmenedzsment rendszerébe Gyulay Tibor Tudásmenedzsment szakértő.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Az EGT és Norvég Alapok jelenlegi időszaka. 2 Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok (FM) es időszaka Támogatási összeg: mintegy 153.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Egy nyílt levél elő- és utóélete
KÜM – NEFE – GTF 2007 – EDF Program szemináriuma
A svéd munkaügyi megállapodás
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Előadás másolata:

A PALAGÁZ ÉS A TXM KFT A MAGYAR TÁRSADALMI KÖRNYEZETBEN OKTÓBER 30.

BÁNYAVÁLLALATOK KAPCSOLATÉPÍTÉSE

és még sokan mások Profi moderátor: KÖVET Reprezentatív Társadalmi párbeszéd Közvélemény-kutatás

A ZÖLD PÁRBESZÉD MÓDSZERTANA Facilitálás (résztvevők maguk alakították) Szakértő bevonása (zöldek által elfogadott Matthias Altmann lett) Pénzmozgások átláthatósága, befolyásmentességének biztosítása (MPK) Készült egy jogi áttekint ő anyag is (EMLA)

A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS MÓDSZERTANA Telefonos (2014) Országos (1000 fős) Témái: palagáz ismertsége, zöld álláspont ismertsége, zöldek-kormányzat kapcsolatának ismertsége, saját vélemények, félelmek-aggodalmak

ZÖLD PÁRBESZÉD EREDMÉNYE Magas színvonalú párbeszéd (a közönség részéről is) Zöldek tudása elmélyült a technológiáról Alaptalan vádakkal szemben ők védhetik meg a céget Elismerő véleményeket fogalmaztak meg a folyamatról, és a cégről Később is lehet számítani partneri szerepükre

AMI NEM VALÓSULT MEG Zöldek és a TXM közti kompromisszum Technikai részletekben való egyeztetés Új zöld javaslatok kérések sem születtek Közös zöld álláspont, deklaráció Megállapodás Elfogadás

A ZÖLD PÁRBESZÉD TOVÁBBI JELLEMZŐI Olcsó bár időigényes Őszinte, asszertív, nem agresszív vagy manipulatív A CSR-t érő kritikák nincsenek Nem populista Érdemi, a véleményvezéreket célozza

A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS EREDMÉNYEI.

A HATÓSÁGBA VETETT BIZALOMCSÖKKENÉS KÖVETKEZMÉNYEI Jó, mert a bányavállalatok megítélése nem függ a hatóságoktól Rossz, mert az engedélyezés nem jelent társadalmi elfogadottságot, vagyis: Megnő a vállalat felelőssége a társadalommal való kapcsolatban. Minden vállalatnak magának kell kiküzdenie a megbecsülést

A BÁNYÁSZAT TÁMOGATÁSA

ELVÁRÁSOK A munkahelyteremtés, a nemzeti energiafüggetlenség és a bányavállalattól szerezhető adóbevétel mérését végeztük a szociológiai változók szerint.

A ZÖLDEK SZEMPONTJAINAK, HELYZETÉNEK ISMERETE Az emberek hibásan azt hiszik, hogy a zöldek támogatják a gázt az energia-átmenetben. Azt viszont jól tudják, hogy a kormányzat és a zöldek közt a viszony inkább rossz.

TOVÁBBI RÉSZLETEK Ld.: meltanyossag.hu/node/3543meltanyossag.hu/node/3543

Köszönöm a figyelmet!