Szombathely központja 1903-ban. Szombathely központjának közterületi rendszere Kőszegi u. Szent Márton u. Hollán Ernő u Szily János utca Templom tér Berzsenyi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Advertisements

Homlokzati tűzterjedés elemzése CFD szimuláció és laborvizsgálati eredmények összehasonlításával Szikra Csaba BME, Mezei Sándor ÉMI Nonprofit Kft,
Nyílászáró csere KEOP Ablak csere kivitelezése július 20. – október 14.
Potozán fotó, pps és videó
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Vázlat tradicionális, kézi gyártású rönkházakról, öko-házakról
Panasz utca Elköltöztünk
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
Manhattan a sivatagban
Egészség-műveltség = Health Literacy ☺
Marosits József.
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
“13 tanács egy életre".
Az antikvitás akropolisz.
6. Lakóterület, beépítési módok
"Keresd az életben mindig a szépet
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Zene: Charlie - Ha messze mész
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Szent Teréz rózsakertje
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
13 tanács egy életre.
Balatonfüredi Anna-Bál
Budapest turisztikai marketingje
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
JERUZSÁLEM Zene : El Violinista.
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Koinónia a gyakorlatban
Dr. Meggyesi Tamás Városfejlesztés, kultúra, közösség III.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA NYÍREGYHÁZA
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
A Miskolc kereskedelmi központjában m2 beépítetlen terület eladó! Ára: €
Miskolc belváros rekonstrukció Káli Sándor polgármester.
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
 a nagykaposi iskolák és fiatalok képviselői.  alakuló gyűlésünk október 9.-én volt.  rendszeresen találkozunk a nagykaposi szabadidőközpont.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Címregiszter építés kataszteri térkép alapján (és szinkronizáció)
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
1 Továbblépés - Az üzenet.
Hamvazó- szerda.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Bölcsességek, aforizmák
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
BME Urbanista építész Msc Környezettervezés 3. feladat Czelnai Zsolt, Perge Márton
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Pénzforgalmi terv a gyakorlatban
BIBLIAI SZABADEGYETEM
A palóc népi építészet A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag Népi építészet a Novohrád-Nógrád Geopark magyar oldalának keleti részén.
A dolgok értéke… Készítette: Via "Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa.
Advent III Vasárnapja A-év
Hitvallók a történelem során
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Jézus és a tízparancsolat
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
LAKÁSÉPÍTÉS-LAKÁSPIAC2016 Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bevezetésre vonatkozó jogszabályok kérdésköre e.a.: Révi Zsolt főépítész.
EGER Nosztalgia bemutató es évek fotóival és azok kommentálásával.
Déli városrész gazdaságfejlesztése
A GDP-n túl:a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jól-lét mérése …
Településképvédelem2017.
Budapest Programajánló
Régi és ritka könyvek tára
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA TÖRTÉNETE I.
Közgazdászpalánta verseny
Előadás másolata:

Szombathely központja 1903-ban

Szombathely központjának közterületi rendszere Kőszegi u. Szent Márton u. Hollán Ernő u Szily János utca Templom tér Berzsenyi tér Széchenyi utca Fő tér

Eger történeti városmag Barkóczy u. Kossuth Lajos u. (Káptalan utca) Dobó István tér

Eger - utcasávok Széchenyi u. Kossuth L. u. Dobó tér

Szombathely – Google térképe

Eger utcai térkép

VI. Oromfalas homlokzatra ne kívánj portált, vagy bejáratot tenni! Annak az udvarból kell nyílnia! VII. Tetőalablakot lehetőleg csak az udvarra néző szárnyba tégy! VIII. Ha a meglévő épületet műhellyel bővíted, az ne nyíljon az utcára! IX. A falazott kerítést ne bontsd el, ha pedig hiányzik, pótold, mert ez növeli az udvar intimitását, és kedvezően hat az utcaképben is! X. A tervezéssel csak jó építészt bízzál meg; szegény ember ne vegyen olcsó dolgokat, mert ráfizet! AZÚJJÁÉPÍTÉS TÍZPARANCSOLATA I. Ismerd és szeresd meg Balatonfüred Óváros hagyományos építészeti elemeit! II. Mutass példát a szomszédoknak a hagyományok tiszteletéből! Ne feledd, hogy az építés közügy is! III. Mielőtt úgy döntesz, hogy a régi épületet elbontod, gondold meg, hogy nem lehet-e felhasználni! IV. Újítsd fel az elpusztult építészeti tagozatokat, mert az istenek a részletekben laknak! V. Őrizd meg a hagyományos, udvarházas jellegű beépítést!

I. Ismerd és szeresd meg Balatonfüred Óváros sajátos környezeti karakterét és hagyományos építészeti elemeit! II. Ne csak a saját telkedet, hanem az Óváros egészét is tekintsd otthonodnak! Ne feledd, hogy az építkezés közügy is! III. Az építkezéseddel ne hivalkodjál, mert az nemtelenné tesz, és ráadásul tönkreteszi a környezetet! IV. Tekintsd mintának a hagyományos építési formákat! V. A telek beépítésénél ne csak házban, hanem udvarban és térfalakban is gondolkozzál! VI. Az udvart úgy tervezd, mint a nappalidat: ahol a diófa lombja szolgáltatja a tetőt! VII. Az oldalhatáron álló beépítés nem a szegénység, hanem a telek jó kihasználásának záloga! VIII. Ne tervezz garázst az utcára! Őseid se helyezték ide az istállót! Az utcai homlokzat a ház arca! IX. A szabályozási tervet ne korlátnak, hanem jószándékú segítő társnak tekintsd! X. A tervezéssel csak jó építészt bízzál meg; szegény ember ne vegyen olcsó dolgokat, mert ráfizet! AZ ÉPÍTÉS TÍZPARANCSOLATA

BAUKULTUR 2010 in NRW Környezetkultúra 2010, NRW 1. BAUKULTUR BESPRECHEN: beszéljük meg közösen! 2. BAUKULTUR SEHEN: tanuljunk látni – nem csak nézni! 3. BAUKULTUR LERNEN: fedezzük fel a városunkat! 4. BAUKULTUR BEWAREN: őrizzük meg környezeti értékeinket! 5. BAUKULTUR AUF REISEN: szervezzünk vándorkiállításokat! 7. BAUKULTUR IM NETZ: használjuk ki a médiákat! 8. BAUKULTUR ERLEBEN: éljük át a környezetkultúrát! 9. BAUKULTUR FESTIVAL: szervezzünk szakmai fesztiválokat! 10. BAUKULTUR AUSZEICHEN: vegyünk részt pályázatok ……………elbírálásában!

BAUKULTUR

LAO-CE: TAO-TE-KING „Harminc küllő kerít egy kerékagyat, de köztük üresség rejlik: a kerék ezért használható. Agyagból formálják az edényt, de benne üresség rejlik: az edény ezért használható. A házon ajtót-ablakot nyitnak, de belül üresség rejlik: a ház ezért használható. A város házakból áll, de a házak közt üresség rejlik: a város ezért használható – (saját beszúrás) Így hasznos a létező és hasznos a nemlétező.” (Weöres Sándor fordítása)