FENNTARTHATÓSÁGI TERV SaaS - Nebula.hu 2011. június 1. – 2012. április 30. a Qualysoft Informatikai Zrt. GOP-3.4.1-09-2009-0018 azonosító jelű pályázatához.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Advertisements

DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Az új épületenergetikai szabályozás
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Üzemeltetési költségek csökkentése
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Kibékíthető ellentétek? Környezetvédelmi osztályvezető
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
A FÖLD TERMÉSZETI ERŐFORRÁSAI
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési
Környezetvédelmi szempontok az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportnál
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
Természeti erőforrások védelme
Tartalmi keretek (3) PTE TTK Környezettudományi Intézet II.A környezetközpontú vállalatvezetés rendszere, gyakorlata Környezetközpontú vállalatvezetés.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
  Kitartás  Önbizalom  Magabiztosság  Versenyképesség  Sokoldalúság  Gyakorlati érzék  Kreativitás  Alkalmazkodóképesség  Kommunikációs készség.
Környezeti kontrolling
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
Minőségdíjak.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
A MINŐSÉG FOGALMA A minőség az egység (az egyedileg leírható és vizsgálható folyamat, termék, szervezet, illetve ezek kombinációja) azon jellemzőinek összessége,
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Minőség menedzsment 6.előadás
KÖRNYEZETTECHNIKA.
A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Környezetjogi alapelvek
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Nemzetközi és hazai előírások az e-jármű tervezésekor és jármű átalakításkor Németh Erika
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
Ember és környezetének viszonya
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Fenntarthatóság, környezettudatosság
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Best Practice a zöld közbeszerzés lépései Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
A fenntartható társadalom előtt álló feladatok Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Dr. Ágoston Csaba PhD Elnökségi tag.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Kanizsa Trend Kft Környezetvédelem a Kanizsa Trend Kft-nél Nagykanizsa.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
prezentációja A bemutató és annak tartalma a HT ZRT szellemi terméke!
Előadás másolata:

FENNTARTHATÓSÁGI TERV SaaS - Nebula.hu június 1. – április 30. a Qualysoft Informatikai Zrt. GOP azonosító jelű pályázatához Készítette: Juhász Tünde asszisztens, környezetvédelmi megbízott

Környezetvédelmi alapelveink A Qualysoft Informatikai Zrt. elhivatott a fenntartható fejlődés célja, valamint a természetes környezet megőrzése iránt. Anyag és energiafelhasználás A Qualysoft Informatikai Zrt. tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri az anyagok, az energia és más erőforrások felhasználását és törekszik ezek forgalmából adódó környezeti hatások csökkentésére. Programokat léptet életbe a természetes erőforrásokkal való takarékosság érdekében. Kibocsátások, emissziók A Qualysoft Informatikai Zrt. ahol lehetséges, technológiákat létesít a kibocsátás, emisszió és hulladék mennyiségének csökkentése és/vagy visszaforgatása érdekében. Csökkentés, újrafelhasználás és anyagában történő hasznosítás A Qualysoft Informatikai Zrt. támogatja az újrafelhasználás és anyagában történő hasznosítás iránti kezdeményezéseket, különösen a csomagolási hulladék tekintetében, úgy az üzleti tevékenységükben, mint a lakosság körében.

Integrált irányítási politikánk Politikánk nyilvános, a benne lefektetett elveket szervezetünk valamennyi szintjén meghonosítjuk. Minőségi és környezeti politikánk: Társaságunk célkitűzése, hogy az állandóan változó vevői igényeket egyre jobban megismerje és kiváló minőségű termékekkel, nemzetközi színvonalú szolgáltatással elégítse ki azokat, nem feledve eközben a társadalommal szembeni felelősségét, amely az egészséges környezet megőrzése érdekében reá hárul. A környezet védelme iránti elkötelezettség minden tevékenységünket áthatja, működésünk szerves részét képezi. Eredményes működésünk záloga az állandó fejlődés és az alkotóképesség teljes körű kibontakoztatása. Ennek érdekében: Beszállítóinkkal korrekt, hosszú távú partnerkapcsolatot alakítunk ki. Elvárjuk, hogy számunkra hibátlan anyagot, terméket, berendezést szállítsanak és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak a lehető legkisebb környezeti és biztonsági kockázat mellett. Termékeink minőségét, vállalatunk technológiai színvonalát folyamatosan fejlesztjük. Ennek során a fenntartható fejlődés irányelveivel azonosulva környezetbarát megoldásokra, ökológiailag veszélytelen anyagok alkalmazására törekszünk. Folyamatos javítással, a számunkra elérhető legmagasabb szintű technológiák alkalmazásával törekszünk a környezetszennyezés megelőzésére, az elsődleges természeti erőforrások felhasználásának és a környezetet terhelő kibocsátásoknak a csökkentésére. Átfogó szervizhálózatot működtetünk, mely révén szakmai és műszaki támogatást nyújtunk vevőpartnereinknek. Nyílt kommunikációval és dolgozóink folyamatos továbbképzésével törekszünk a minőség központú gondolkodás, a tudatos környezetkímélő és kockázatcsökkentő vállalati kultúra megteremtésére. Belső működési rendünket munkatársaink teljes körű bevonásával alakítjuk ki, tartjuk fenn és fejlesztjük. Nyitottak vagyunk a társadalmi csoportokkal való együttműködésre. Alapvető kötelességünknek tartjuk a jogszabályok és előírások betartását. Alvállalkozóinktól és üzleti partnereinktől is elvárjuk a környezet- és egészségvédelmi, valamint a biztonságtechnikai előírások betartását. Munkatársainktól elvárjuk, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó technológiai utasításokat, minőségirányítási, környezet-, munka- és egészségvédelmi szabályokat. Kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársainkat, beszállító partnereinket elismerjük.

Tanúsítványaink 1

Tanúsítványaink 2

Minőségpolitikai nyilatkozat

Környezeti hatások Életút lépés Tevékenységek Közvetlen és közvetett környezeti tényezők Környezeti hatások Szoftver kifejlesztése Számítógépes munkavégzés Utazás, közlekedés Irodai tevékenység Energia felhasználás Üzemanyag felhasználás Papír felhasználás Víz felhasználás Erőforrás felhasználás Hulladék keletkezése: kommunális, papír, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék Légszennyező anyagok Szennyvíz Kimerülő energiaforrások Kibocsátások Lerakók telítődése Levegő-, víz-, talajszennyezés Marketing, értékesítés Promóciós anyagok elő állítása Számlázás Szoftver alkalmazása Számítógépes munkavégzés Irodai tevékenység

Vállalati ajánlások - Közlekedés –Üzleti utak 500 kilométeren belüli üzleti útnál ne repülő Legalább évi 1 nemzetközi utazás kiváltása (videotelefon-konferencia) –Gépjárműhasználat A gépkocsi-flotta beszerzéseknél a kibocsátási érték figyelembe vétele A felsővezetők számára hibrid hajtású autók beszerzése –Munkába járás Telekocsi rendszer (car pool) Az autóhasználat kiváltása tömegközlekedéssel, kerékpár használatra való ösztönzéssel Távmunka lehetőségek

Vállalati ajánlások - Iroda Papírfelhasználás Újrahasznosított papír Kétoldalas nyomtatás „Less paper project” Hulladék Nagyobb kiszerelések Visszaváltható palackok Szelektív hulladékgyűjtés Eszközhasználat 1 óránál hosszabb eltávozáskor kapcsolja ki számítógépét Estére minden számítógép, nyomtató, fénymásoló kikapcsolása (nem Standby!) Világítás Energiatakarékos fényforrások „Dark room policy” A munkavégzéshez ideális fényerősség Hűtés-fűtés Termosztát használata 24 C° alatti kinti hőmérséklet esetén ne legyen bekapcsolva a klímaberendezés A klímaberendezés 22 C° alá ne hűtse a helyiségeket (kivéve a speciális igényeket) Télen elegendő a C°-os irodai hőmérséklet

Vállalati ajánlások – CO2 csökkentés CO2 -kibocsátás szintjének felmérése –további százalékos csökkenés vállalása (meghatározott idő alatt) Szén-dioxid kibocsátás kompenzáció –Faültetés egyetlen fa 1 tonna szén-dioxidot semlegesít élete során –A klímaváltozást valóban mérséklő programok támogatása pl.: technológiák fejlesztése megújuló energiaforrások kihasználására, szelektív hulladékgyűjtés stb.

Köszönöm a figyelmet!

Qualysoft Informatikai Zrt. Budapest H Budapest Rétköz u. 5. Budawest Irodaház, III. emelet. Tel.: +36 (1) Fax: +36 (1) Qualysoft GmbH Österreich A Wien Leonard-Bernstein-Straße 10 Tel.: Fax: /11 Qualysoft GmbH Deutschland D Stuttgart Zettachring 8a Tel.: Fax: Qualysoft Informatics d.o.o. Serbia RS Belgrade Jurija Gagarina 14ž/3 Tel.: Fax: Qualysoft Romania R Bucharest Sector 1 Intrarea Gadinti No.2 Tel.: Fax: Qualysoft Slovakia Sk Bratislava Stefanikova 7 Tel.: Fax: Qualysoft Ukraine UA 38 Kyiv Saksaganskogo str 24 off 9

Qualysoft Informatikai Zrt. Budapest H Budapest Rétköz u. 5. Budawest Irodaház, III. emelet. Tel.: +36 (1) Fax: +36 (1) Qualysoft GmbH Österreich A Wien Leonard-Bernstein-Straße 10 Tel.: Fax: /11 Qualysoft GmbH Deutschland D Stuttgart Zettachring 8a Tel.: Fax: Qualysoft Informatics d.o.o. Serbia RS Belgrade Jurija Gagarina 14ž/3 Tel.: Fax: Qualysoft Romania R Bucharest Sector 1 Intrarea Gadinti No.2 Tel.: Fax: Qualysoft Slovakia Sk Bratislava Stefanikova 7 Tel.: Fax: Qualysoft Ukraine UA 38 Kyiv Saksaganskogo str 24 off 9