A projekt általános szakmai célkitűzései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
TÁMOP /A
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Egy integrált szociális intézmény válaszai az igénybevevői, jogalkotói és fenntartói elvárásokra GYŐR szeptember
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Várakozások az eredmények tükrében,
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Miben ugyanaz, miért más?
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Modellértékű programok a szenvedélybetegek ellátása területén.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin
Létérdek TÁMOP /2 „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért”
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Idősek az idősekért Győrben
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
MODELLKÍSÉRLETI PROGRAM AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FUNKCIONÁLIS ÖSSZEKAPCSOLÁSÁRA TÁMOP /1 Készítette: Horváth Éva.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
Együtt a változásokért
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

A projekt általános szakmai célkitűzései Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 A projekt általános szakmai célkitűzései Készítette: Kissné Teklovics Gabriella Győr, 2013. május 16.

Győr Megyei Jogú Város szociális ellátásainak megvalósulási formái Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 Győr Megyei Jogú Város szociális ellátásainak megvalósulási formái Önkormányzati intézmények fenntartásával pl.: EESZI, HSSZ, CSSSZ Ellátási szerződéssel pl.: MMSZSZ Fogyatékosok Napközi Otthona Feladatfinanszírozás keretében: pl.: utcai szociális munka, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

A szolgáltatók közötti kapcsolatrendszer jellemzői Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 A szolgáltatók közötti kapcsolatrendszer jellemzői Szociális szolgáltatásokon belüli kapcsolatok: A nagy, integrált intézmények és a kisebb szolgáltatók közötti különbségek: Munkamódszerek Kompetenciák Munkakörök terén Probléma: Intézményesített eljárási utak hiányoznak

Szociális szolgáltatók külső kapcsolatrendszerének jellemzői: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 Szociális szolgáltatók külső kapcsolatrendszerének jellemzői: Problémafókuszú kapcsolati háló Kevés példa a prevenció fókuszú megközelítésre Az egészségügyi ellátást biztosítókkal való kiterjedt kapcsolatrendszer minősége nem mutat kiegyenlített képet Hiányoznak az egységes, jól alkalmazható eljárási utak Oktatás jelzőrendszeri szerepe egyre hangsúlyosabban jelenik meg, de markánsnak még nem nevezhető

EESZI Győr Elégedettségi vizsgálatának tapasztalatai (2012): Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 EESZI Győr Elégedettségi vizsgálatának tapasztalatai (2012): Szolgáltatásokról szóló tájékoztatást az ügyfél főként az intézmény dolgozóitól, családtagoktól, rokonoktól kap A tájékoztatásban a média, az orvosok, az önkormányzatok szerepe kicsi A szolgáltatások főként az ellátásra helyezik a hangsúlyt, pedig a mentális támogatásra is nagy igény van Gyakori probléma a hozzátartozók felkészületlensége és tájékozatlansága az öregedéssel járó folyamatokkal, betegségekkel és az ellátórendszerrel kapcsolatban Egyre nagyobb a generációk közötti eltávolodás A hozzátartozók élethelyzetei nem teszik lehetővé, hogy saját maguk gondoskodjanak rászoruló/idős hozzátartozójukról

A projekt célcsoportjainak bemutatása 1. Elsődleges célcsoport Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 A projekt célcsoportjainak bemutatása 1. Elsődleges célcsoport Szociális alapszolgáltatásban dolgozó szakemberek Egészségügy munkatársai Gyermekjólét, gyermekvédelem munkatársai Oktatás munkatársai A felsorolt szakemberek esetében a szolgáltatásközi kapcsolatok erősítése,eljárási utak definiálása.

2. Másodlagos célcsoport: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 2. Másodlagos célcsoport: Szolgáltatást igénybe vevő időskorúak és hozzátartozóik Győr város teljes időskorú lakossága

1. A pályázat fő célkitűzése: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 Szolgáltatási terv 1. A pályázat fő célkitűzése: A meglévő alapszolgáltatási formák hozzáférésének javítása, a hatékonyabb kihasználás elősegítése Új szolgáltatás elérési utak kidolgozása Szakmák közötti együttműködési színterek kialakítása, meglévők erősítése 2. Kiindulási pont: Nem idősellátásban dolgozó szakemberek időskorra vonatkozó ismereteinek bővítése a problémák korai felismerése céljából

3. Új, egyéni és csoportos szolgáltatástartalmak: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 Szolgáltatási terv 3. Új, egyéni és csoportos szolgáltatástartalmak: Deficites folyamatok megszüntetése „Call-e-mail center” kialakítása Önkéntesség erősítése: „Segítünk az időseknek Program” Hozzátartozói fórum működtetése Házi segítségnyújtásban dolgozó munkatársak pszichoedukációs tevékenységének erősítése Idősek lakókörnyezetének akadálymentesítéséhez történő hozzájárulás

4. A projekt megvalósításának szakaszai: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 4. A projekt megvalósításának szakaszai: 4.1. Felkészülés a modellezésre A projekt általános működési feltételeinek megteremtése A kulcsszereplők megbízása Nyitó konferencia Szakemberek képzése és a szakértői stáb felállítása Szakemberek felkészítése a modellezés folyamatára „Call és e-mail center” működtetése Lakosság tájékoztatása 4.2. Modellezés időszaka 4.3. Értékelés

A projekt során megvalósuló fejlesztések fő célterületei: Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 A projekt során megvalósuló fejlesztések fő célterületei: A konzorciumi partner (EESZI Győr) intézményen belüli kapcsolatának erősítése: szociális alapszolgáltatások és egészségügyi alapszolgáltatások között Szociális alapszolgáltatások közötti kapcsolatok kohéziójának növelése: fő cél a komplex és preventív szemlélet érvényesítése Szakmaközi együttműködések erősítése: a szociális és az egészségügy területén dolgozó szakemberek munkájának összekapcsolása, kiegészülve az oktatás jelzőfunkciójának erősítésével

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Fejlesztés a szolgáltatásokban rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a partnerkapcsolatok erősítésével TÁMOP-5.4.9-11/1 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!