11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Számítógépes vírusok.
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
SP2 telepítés.
Számítógépes operációs rendszerek
Skype telepítése és használata
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Az operációs rendszer.
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Operációs rendszerek Beállítások.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Felhasználó barátság eszközei
WI-FI hálózat használata fizikai cím megadásával
Adatbevitel egérrel.
Az operációs rendszer.
Készítette:Szente-Varga Dóra és Basa Richárd
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Virtuális méréstechnika
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Windows alapok Fájlkezelés.
BE KI Perifériák Számítógép.
Windows operációs rendszer
Ember László MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre.
Ember László Damn Small Linux Microsoft VPC környezetben.
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Iskolai Hálózat Létrehozása
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Az operációs rendszer.
Windows XP telepítése.
Windows NT 4.0 telepítése. Windows NT telepítése - Indítsa el a MS Virtual PC programját! - Készítsen egy új virtuális gépet - Rendeljen hozzá 128 MB.
Windows 98 SE telepítése.
Egy Nao robot szimulálása a Choregraphe programmal.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Állománykezelők és optikai elven működő háttértárak.
Tétel_11. Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Maczkó Gyula.
Állomány és lemezműveletek
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A Windows operációs rendszerek
15. óra A Windows XP alapjai
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
Az operációs rendszer feladata
Készítette: Bodor Zsolt
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
Fájlkezelés alpafogalmai
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
Az operációs rendszer.
Szoftverek csoportosítása
SZOFTVEREK (programok)
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Az operációs rendszer.
Az operációs rendszer feladatai
BOSX Setup. BOSX Setup BOSX Setup Üdvözölek a bálint os x 10.0 operációs rendszerbem a folytatásért nyomja meg az entert! Folytatás=Enter.
Hálózati struktúrák, jogosultságok
SZOFTVEREK (programok)
OPERÁCIÓS RENDSZEREK II.
Előadás másolata:

11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja ki az új rendszerszoftvert! Milyen információkat kell a telepítés el ő tt összegy ű jtenie? Milyen lépésekb ő l áll az Ön által választott operációs rendszer telepítése? Amennyiben rendelkezik az operációs rendszer internetes támogatással, mutassa be azt, -ha nem, ismertesse milyen más lehet ő ségek érhet ő k el!

Operációs rendszerek összehasonlítása  Windows XP:  Könnyebben végezhet egyszerre több feladatot.  Biztonságosabban kapcsolódhat a vállalati hálózatokhoz.  Teljesen kompatibilis a 64 bites számítógépekkel.  Windows XP üzleti programokat futtathat.  Biztonságosabban kapcsolódhat a vállalati hálózatokhoz.

Windows Vista  Kémprogramok és egyéb kártevő programok elleni beépített védelem.  Könnyebben biztosíthatja az adatok védelmét és biztonságát.

Windows 7  A legtöbbet használt programokat és fájlokat egy vagy két kattintással elérheti.  A legtöbbet használt programokat és fájlokat egy vagy két kattintással elérheti.  Csupán három kattintással csatlakozhat bármely elérhető vezeték nélküli hálózathoz.  Csupán három kattintással csatlakozhat bármely elérhető vezeték nélküli hálózathoz.  Gyorsabban navigálhat sok nyitott ablak között.

Windows 7  A munkahelyén lévő bármelyik számítógépről nyomtathat egyetlen nyomtatón.  Erőfeszítés nélkül rendszerezhet nagy számú fájlt, dokumentumot és fényképet.  Erőfeszítés nélkül rendszerezhet nagy számú fájlt, dokumentumot és fényképet.  Jobb energiagazdálkodás a hosszabb telepélettartam érdekében.

A Windows XP tiszta telepítése 1.A Windows XP tiszta telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatról. A biztonsági másolatot külső helyre, például CD-re vagy külső merevlemezre mentse. 2.Indítsa el a számítógépet a Windows XP CD-ről. Ehhez helyezze a Windows XP CD-t a CD- vagy a DVD-meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet Megjegyzés: Ha a Windows XP CD-ről szeretné indítani a számítógépet, a BIOS-beállításokat ennek megfelelően kell konfigurálni. 1.A Windows XP tiszta telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatról. A biztonsági másolatot külső helyre, például CD-re vagy külső merevlemezre mentse. 2.Indítsa el a számítógépet a Windows XP CD-ről. Ehhez helyezze a Windows XP CD-t a CD- vagy a DVD-meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet Megjegyzés: Ha a Windows XP CD-ről szeretné indítani a számítógépet, a BIOS-beállításokat ennek megfelelően kell konfigurálni.

A Windows XP tiszta telepítése 3.Amikor a képernyőn megjelenik a „CD- ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot” üzenet, nyomjon meg egy billentyűt a számítógép Windows XP CD-ről való indításához. 3.Amikor a képernyőn megjelenik a „CD- ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot” üzenet, nyomjon meg egy billentyűt a számítógép Windows XP CD-ről való indításához. 4.Az Üdvözli a Telepítő képernyő megjelenésekor nyomja meg az ENTER billentyűt a Windows XP telepítőjének indításához. 4.Az Üdvözli a Telepítő képernyő megjelenésekor nyomja meg az ENTER billentyűt a Windows XP telepítőjének indításához.

A Windows XP tiszta telepítése 5.Olvassa el a Microsoft szoftverlicenc- szerződését, majd nyomja meg az F8 billentyűt. 5.Olvassa el a Microsoft szoftverlicenc- szerződését, majd nyomja meg az F8 billentyűt. 6.A képernyőn látható utasításokat követve jelölje ki és formázza azt a partíciót, amelyre telepíteni kívánja a Windows XP rendszert. 6.A képernyőn látható utasításokat követve jelölje ki és formázza azt a partíciót, amelyre telepíteni kívánja a Windows XP rendszert. 7.A Windows XP rendszer telepítésének befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 7.A Windows XP rendszer telepítésének befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.