Huacachina Peru Peru délnyugati részén, a forró sivatagban, Ica város közelében van egy természetes kis tó: a Huacachina Oázis. A tó zöldszínű vize és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kína, Yunnan-tartomány
Advertisements

2006 nyarán ismét Petrozsényban jártunk. Kádár Attila unitárius lelkipásztor és családja vendégei voltunk. Vendéglátónkkal kirándultunk a gyönyörű Déli-Kárpátokba,
Siófok és környéki hungarikumok
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
 Karlovy Vary, a legnagyobb cseh fürdőváros Csehország legnyugatibb régiójában fekszik, nem messze a német határtól.  Világszerte páratlan az erre.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Indonézia, 2004 CUNAMI.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
A VALÓSÁG ILLÚZIÓ.
Cseh nyelvről fordította K.P.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
NYON 1.
Az „Égből látható Föld” nevű projektnek óriási sikere van
Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Aqabat-hegység.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Magyarország természeti kincsei
A tundrától a trópusokig
Project 2008 Készítette: Csuprik Zsuzsa, Kosóczki Éva, Varga Viktória, Bujdosó Dóra, Novák Edit, Csige Anna.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Dévényi Erika Boldognak lenni
Cseh nyelvre fordította:
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
David Livingstone.
ORVIETO Saját fotóiból és néhány internetről letöltött
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
Cseh nyelvről fordította K.P.
MEGHÍVÓ szombat Budai arborétum alsókert Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Erdély földrajza Tordai hasadék.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Cordial = szívélyesség, amely szívből jön Kiváló minőségű és kényelmes szálláshelyek kanári-szigeteki szívélyességgel és a vendégek részére nyújtott legjobb.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
A GEMENCI ERDŐ ÁLLATVILÁGA
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Tiszafüredi Halas Napok
Őriszentpéter 2010 Földrajz.
Az alaszkai Botanikus kert az 50 hektáros alaszkai Panhandle gyönyörű erdejét foglalja magába, ami Juneauban található. A botanikus kert virágai és.
SZINGAPÚR Épül Szingapúr egyik büszkesége a Marina Bay Sands Hotel eszem.
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
A sivatagok világa forrás: a KÉPGURU.HU háttérképtár ( )
Zemplénagárd.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
Időjárás - éghajlat.
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
Un mare monument natural
Amatciems El paraíso desconocido en Letonia hu/es
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
György Réka 7.b Madarak menedéke -az Atlasz hegység.
KAPRUN.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Elena Karneeva fotói. Zene: Richard Abel - L' Amour En Heritage
KAPRUN.
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Huacachina Peru Peru délnyugati részén, a forró sivatagban, Ica város közelében van egy természetes kis tó: a Huacachina Oázis. A tó zöldszínű vize és a zöldellő fák ellentátben állnak a száraz homokdűnékkel amik körülveszik. A következő lenyűgöző képsorozat ennek a a turisztikai attrakciónak az egzotikus szépségét óhajtja felfedni.

A monda szerint a hercegnnő még mindig az oázisban él, mint sellő. A legenda szerint egy gyönyörű bennszülött hercegnőt fürdés közben meglátott itt egy fiatal vadász. A hercegnő pocsolyát hagyva maga után, elfutott. A pocsolya tóvá változott és a hercegnő hullámzó palástjából keletkeztek a környező homokdűnék. A monda szerint a hercegnnő még mindig az oázisban él, mint sellő.

A kis Huacachina tó zöldövezettel és hatalmas homokdűnékkel van körülvéve: a tavat földalatti forások táplálják. A smaragd vizű tó évtizedek óta nem változott. Huacachina légkörének és a környezetének köszönheti, hogy a turisták által, Peru egyik leglátogatottabb helye lett. Olyan érzést kelt, mintha nem Peruban hanem egy más bolygón lenne az ember. A klímája kiváló, a tó vize ásványianyagban gazdag, mely képes új lendületet adni az emberi szervezetnek. 1940 óta ez az egzotikus hely az elit perui társadalom gyakran látogatott helyévé vált.

Az oázist körülvevő területet beépítették: a tópart tele van házakkal, szállodákkal, és még egy sugárútja is van, de mindennek ellenére megtartotta a varázslatos naplementéjét, a körülvevő dűnék tetejéről a hipnotikus kilátást, ami ugyan az; semmit nem változott. Jelenleg ideális hely az extrém sportok kedvelőinek, köztük a sandbordozás gyakorlása.

A Huacachina oázis szép trópusi pálmák és tornyosuló dűnék közepette fekszik. Néhány kilométerre innen, meg lehet látogatni a közeli barátságos Ica várost, ami Peru termékeny völgyének déli részén fekszik, valamint az ottani pincészeteket is. Ott, meglátható a különbôző "tüzes víz" készítése; a híres Pisco (pálinka), amit itt “égő víz”-ként is ismernek. Itt a látogatók élvezhetik a gyönyörű természetes tájat, és az utóbbi idők egyik legnépszerűbb sportját is űzhetik, az úgynevezett sandboarding-ot, vagy pedig egy gyönyörű túrát tehetnek 4 × 4-es homokfutóval a sivatag mentén.

V É G E T Fordította: