A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Tisztelettel köszöntöm
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Szociális munka a börtönben
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
az áldozatokért és a tettesekért
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tehetségpont létrehozása
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Miben ugyanaz, miért más?
Büntetés-végrehajtási
A pártfogó felügyelet speciális magatartási szabályai
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Fogd A Kezem Alapítvány
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
A projekt általános szakmai célkitűzései
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
MODELLKÍSÉRLETI PROGRAM AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FUNKCIONÁLIS ÖSSZEKAPCSOLÁSÁRA TÁMOP /1 Készítette: Horváth Éva.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Lorem ipsum.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében

Pályázati előzmények Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ november október 31. Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ november október 31. JÓVÁTÉTELI PROGRAMOK A FŐVÁROSBAN 2007.szeptember április 30. JÓVÁTÉTELI PROGRAMOK A FŐVÁROSBAN 2007.szeptember április 30.

Eddigi eredmények november 1. óta működik a Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató november 1. óta működik a Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató Integrálódtak az új típusú közösségi büntetések, alternatív technikák, körvonalazódtak a végrehajtás színterei: Integrálódtak az új típusú közösségi büntetések, alternatív technikák, körvonalazódtak a végrehajtás színterei: - Jóvátételi programok - Csoportos technikák, foglalkozások - Fejlesztő programok Együttműködés kialakítása a civil szférával. Együttműködés kialakítása a civil szférával.

A pályázat célja Közösségi büntetések végrehajtása színtereinek bővítése Közösségi büntetések végrehajtása színtereinek bővítése A közösségi büntetések végrehajtásában az együttműködés kapcsolódási pontjainak kirajzolása, módjának, módszerének meghatározása A közösségi büntetések végrehajtásában az együttműködés kapcsolódási pontjainak kirajzolása, módjának, módszerének meghatározása A Közösségi Foglalkoztatóval való kapcsolatfelvétel elősegítése, a nyilvánosság tájékoztatása és bevonása A Közösségi Foglalkoztatóval való kapcsolatfelvétel elősegítése, a nyilvánosság tájékoztatása és bevonása

A pályázat elemei A. Protokoll: a pártfogó felügyelők, a közösségi foglalkoztató, a közösségi szereplők együttműködési folyamatának modellezése a pártfogó felügyelők, a közösségi foglalkoztató, a közösségi szereplők együttműködési folyamatának modellezése az egyes módszerek alkalmazási gyakorlatának, a szereplők kompetenciájának, felelősségi határainak rögzítése. (minimum 4 tevékenységi kör) az egyes módszerek alkalmazási gyakorlatának, a szereplők kompetenciájának, felelősségi határainak rögzítése. (minimum 4 tevékenységi kör) B. Hálózatbővítés: Önkéntesekből álló csoport létrehozása amelynek feladata a civil szervezetek és az egyéb közösségi szereplők felkutatása, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, a civil kapcsolati háló építése és fenntartása, további önkéntesek bevonása. C. Honlap információkat tartalmaz információkat tartalmaz a kapcsolatfelvétel lehetőségét bővíti, kapcsolattartást lehetővé tesz a kapcsolatfelvétel lehetőségét bővíti, kapcsolattartást lehetővé tesz a foglalkoztató különféle formában (pl hírlevél) közvetlenül kapcsolatot tart az együttműködő partnerekkel a foglalkoztató különféle formában (pl hírlevél) közvetlenül kapcsolatot tart az együttműködő partnerekkel A honlapon közreadjuk a kidolgozott protokollokat, így az érdeklődő, új szervezetek megismerhetik az együttműködés lehetséges formáit.

Várható eredmények A protokoll használata következtében hatékonyabbá válik a közösségi büntetések végrehajtása. A pártfogó felügyelők munkaterhei optimális esetben csökkenhetnek, így javul az esetkezelés színvonala. A közösség részvétele a büntetések végrehajtásában növeli a büntetés hatékonyságát. Összességében hatékonyabban csökkenthetők a bűnismétlés kockázatai a rendszer optimális működésével. A protokoll használata következtében hatékonyabbá válik a közösségi büntetések végrehajtása. A pártfogó felügyelők munkaterhei optimális esetben csökkenhetnek, így javul az esetkezelés színvonala. A közösség részvétele a büntetések végrehajtásában növeli a büntetés hatékonyságát. Összességében hatékonyabban csökkenthetők a bűnismétlés kockázatai a rendszer optimális működésével. Az önkéntes munka presztízse a pártfogói munka támogatásaként növekszik, szakszerűbbé, tudatosabbá válik. Az önkéntes munka presztízse a pártfogói munka támogatásaként növekszik, szakszerűbbé, tudatosabbá válik. A pártfogói reform következményeként megvalósuló szakmai megújulás nyilvánosság felé történő bemutatása fontos célunkká vált. Ennek eszköze:- az eljárás alá vont kliensek, intézmények, civil szervezetek számára létrehozott honlap. A meglévő szolgáltatások, programok, naprakész bemutatása gördülékenyebbé teszi az információhoz való hozzáférést. A pártfogói reform következményeként megvalósuló szakmai megújulás nyilvánosság felé történő bemutatása fontos célunkká vált. Ennek eszköze:- az eljárás alá vont kliensek, intézmények, civil szervezetek számára létrehozott honlap. A meglévő szolgáltatások, programok, naprakész bemutatása gördülékenyebbé teszi az információhoz való hozzáférést. A hálózatépítésnek köszönhetően, a jóvátételi munkának új színterei jelennek meg, színesebbé, egyénre szabottabbá válik a közösségi jóvátétel. A hálózatépítésnek köszönhetően, a jóvátételi munkának új színterei jelennek meg, színesebbé, egyénre szabottabbá válik a közösségi jóvátétel. A társadalom kisközösségi szinten befogadóbbá válik, problémaérzékenyebbé a helyreállítás iránt. A társadalom kisközösségi szinten befogadóbbá válik, problémaérzékenyebbé a helyreállítás iránt.