Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Advertisements

1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Tapasztalatok - aktuális kérdések
A köznevelés fejlesztési irányai és eredményei KPSZTI február 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság MTI Fotó.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
KIVÁLTÁS KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 29.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Családi napközi.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Dr. Csonka Ernő helyettes államtitkár
SZINTEK ÉS SZEMPONTOK AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁSI TÉRSÉGBEN Előadás a Felsőoktatási Kutatóintézet és az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat „Felsőoktatási konfliktusok”
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
Megújulás Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Tapasztalatok - aktuális kérdések
EAAD Szolnokon Dr. Bagi Mária.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
A felnőttképzések rendszere és gyakorlata az Esőemberekért Egyesület képzéseiben.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Az önkormányzatok évi finanszírozása
dr. Kása Karolina osztályvezető
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság módszertani munkájának bemutatása Szakmai nap,Szedres 2013.szeptember 26. Hajnal Renáta Módszertani főosztály.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
1 Mit kíván a minőségorientált magyar felsőoktatás? Balázs Ervin A MAB elnöke Professzorok Batthyány Köre, október 18.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Az új köznevelési rendszer jellemzői és várható eredményei
Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya
Magyar Kórházszövetség Kongresszusa, Debrecen 2015.
Családtámogató ellátások
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
1 Szociális védelmi kiadások Magyarországon és az Unióban Tokaji Károlyné, KSH „Kérdés és válaszok”, avagy SZEGÉNYSÉG és SEGÉLYEZÉS I. című szakmai konferencia.
A kistelepülési könyvtári ellátáshoz kapcsolódó támogatások hatékony felhasználása Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális.
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
Műhelytalálkozó SOPRON Május 26.. Soproni ellátás Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociális Szolgáltató Intézmény Idősek ellátása Fogyatékosok.
Infokommunikációs modellprogram az idősek otthoni biztonságáért
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
A járási rendszer megújítása
„Kastélykiváltás Berzencén”
„Út a munkához” program tapasztalatai
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Egy nyílt levél elő- és utóélete
A falvak hatékonysági hálózatának kiépítése
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Előadás másolata:

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár Újratervezés - 2015 Keszthely, 2014. november 13-14. Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Újra Tervezünk 2014

Újraterveztük szakmai egyeztetések: országos szakmai kollégiumok rendszere érdekegyeztetés: SzÁÉF szakmai vélemények: „kötelező jelenlét” gyors csomag – a szakmai javaslatok alapján Újra Tervezünk! 2014

Mi mást mondhatnék… Ma van a holnap tegnapja… őszintén kritikus, kritikusan őszinte közös bajok, közös megoldások? napfogyatkozás a szakma időhorizontján… elvi alapok: NSzK Emberek a gátakra! Cél: új és kiszámítható alapokra helyezni a szociálpolitika rendszerét, amely határozott társadalompolitikai változásokat szolgál … Újra Tervezünk! 2014

A szolgáltatásokról általában Sok vagy kevés? Ott van-e, ahol a szükséglet, vagy csak ahol elindították? Működik-e egyáltalán? Enyhül-e általa a nyomor? a szegénység? a kiszolgáltatottság? Van-e rajta haszon? Újra Tervezünk! 2014

További változások NRSzH új szerepköre (új vezetők) megújuló ellenőrzési rendszer szolgáltató barát funkciók technológiai fejlesztés falu- és tanyagondnokok „mobilizálása” jelzőrendszer újragombolása az SzGyF jövője Újra Tervezünk! 2014

A szolgáltatások változásai házi segítségnyújtás étkeztetés nappali ellátások bentlakásos rendszerek (idős, hajléktalan, kitagolás…) családsegítés nevelőszülői ellátás Újra Tervezünk! 2014

Új segélyezési rendszer (terv) fordulat: újra erős szubszidiaritás „munkaalapú társadalom” átalakuló finanszírozás ami mégis járáson marad: járási gyámhivatal által biztosított ellátások biztosan a forrás nem tűnt el, csak átalakult (közfoglalkoztatás) versengő javaslatok Újra Tervezünk! 2014

Életpálya & Ágazati bérek TERVEK! Feltétel: fenntartható struktúra Új bértábla: alaptábla + kiegészítő tábla Kevesebb kategória, nagyobb „ugrás” végzettség(ek) megszerzése esetén Szenioritást, önképzést és minőségi munkavégzést figyelembevevő kiegészítő tábla Újra Tervezünk! 2014

Végül a tíz évről… Önerőből… Mikor is kaptunk támogatást?  Vendégeink: prof. Dr. Réthelyi Miklós miniszter, Soltész Miklós és Czibere Károly államtitkár, féltucat (volt-aktuális-leendő) helyettes államtitkár, megyei és települési önkormányzatok vezetői, járási, megyei és országos hivatalok vezetői, prof. Dr. Mészáros József főigazgató (ONyF), Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, egyetemi oktatók, kutatók, politikusok (Korózs Lajos, Szél Bernadett, Vágó Sebestyén…) …. és 1000-nél is több szakember Baktalórántházától Rajkáig!!! Köszönet Minden Kollégának! Mikor is kaptunk támogatást?  Az örök kérdés: „Hogy is van ez?” (volt, lesz?) – kérdések az őszinte válasz reményében Személyes köszönet: Dallos Rita és csapat, valamint Szabóné Varga Valéria elnök asszony és kollégái Újra Tervezünk! 2014

De mi a lényeg? …a lényeg lényege lényegében lényegtelen, mert a dolgok szilifisztikája úgy kompenzálódik, ahogy a tendencia dominál… Újra Tervezünk! 2014

„(…) Van aki él, s van aki nem Hidd el ha mondom én élvezem Ébred a tudat, s érez a szív Bennem e kettő harcot vív Bármi volt, a jót én nem feledem Oh, ez a végzetem (…)” (20. század végi magyar dalszöveg, talán vezetés közben hallottam?)

Újratervezés - 2015 „Egyedül nem megy…” Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Újra Tervezünk 2014