TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
ILBK451, 2013/2014. I. félév, ea: Kovács Zita 4.Azonosítás AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG ALAPJAI.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió
A gondnoksággal kapcsolatos szemléletváltás az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályaiban Kovács Melinda Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Adókártya igénylés Nyomtatványa: 08T34
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Az egészségbiztosítási rendszer átalakítása
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
Az OEP regionalizációja
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A készpénz és más eszközök használata
Az egyéni vállalkozás.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
˙ MAGYAR VÖRÖSKERESZT ˙
Társadalombiztosítással kapcsolatos tájékoztató
Click to add text A betegek jogai Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Az orvosnál – Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok
Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSE
ADÓKÁRTYA IGÉNYLÉSE Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Állampolgári ismeretek
Általános tájékoztató
Munkavédelmi tájékoztató bőrtárgy-készítőknek
Munkavédelmi tájékoztató Konyhai kisegítőknek
SPORTESZKÖZÖK HASZNÁLATA
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
Munkavédelmi tájékoztató kerti munkásoknak
FOGYATÉKOSSÁGI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE
Gondozói továbbképzés 2014
BANKI ÜGYINTÉZÉS Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Egészségbiztosítási rendszer
Állampolgári jogok és kötelességek
Munkára felkészítés Könnyen érthető munkavédelem Munka-, és tűzvédelem
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
ROKKANTSÁGI NYUGDÍJ Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Tűzvédelem: megelőzés, jelzés, menekülés
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Szájápolás, helyes fogmosás
Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.
FELKÉSZÍTÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRA Down Alapítvány Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145.
ÚTLEVÉL Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár – Egészség, biztonság!
Családtámogató ellátások
Egészségbiztosítási Szakmai Fórum ZM Kereskedelmi és Iparkamara, február 05. Dr. Árok Krisztina igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
ADÓKÁRTYA IGÉNYLÉSE Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
LAKCÍMKÁRTYA IGÉNYLÉSE
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Véglegesítési útmutató
Előadás másolata:

TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu TAJ KÁRTYA A Támogatott Ügyintézés Projektet támogatja a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Kódszám: 41321/ 185, Szerződésszám: 2497/5/2013

Mi a TAJ kártya? A TAJ kártya tartalmazza a Társadalombiztosítási Azonosító Jelet (9 jegyű szám) A kártyán szerepel a tulajdonosának a neve és a születési ideje is A TAJ számra az orvosi ellátásnál van szükségünk Mindenki kap ilyen kártyát születésekor

Miért van rá szükségünk? a TAJ szám alapján szerepelünk az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) nyilvántartásában, a TAJ számmal igazoljuk, hogy jogosultak vagyunk orvosi ellátásra

Hogyan juthatunk TAJ kártyához? a TAJ számát (és a kártyáját) minden magyar állampolgár születésekor kapja ha elveszik a kártya, vagy megrongálódik, újat kell kérnünk az OEP-nél (Országos Egészségbiztosítási Pénztár)

Hogyan juthatunk TAJ kártyához? el kell mennünk a lakóhelyünkhöz legközelebbi OEP irodába magunkkal kell vinnünk a személyi igazolványunkat és a lakcímkártyánkat ki kell töltenünk egy igénylőlapot mikor elkészül a kártya, az OEP kipostázza lakóhelyünkre

Mennyibe kerül a TAJ kártya elkészítése? ha elvesztettük a TAJ kártyánkat, első esetben ingyen újra elkészítik nekünk ha újra elveszítjük vagy ellopják, akkor 2200 Ft-ba kerül elkészíttetni (a díjat postán kell befizetni) új kártyát kell kérnünk akkor is, ha megváltozik a nevünk

Európai Uniós Egészségbiztosítási kártya olyan TAJ kártya, amellyel az Európai Unió minden országában orvosi ellátáshoz juthatunk nagyon hasznos, ha külföldre utazunk az OEP-nél ingyenesen igényelhető érvényességi ideje 3 év

Mi a teendő, ha gondnokolt személy szeretne TAJ kártyát igényelni? Korlátozó gondnokság alatt álló személy a gondnoka meghatalmazásával igényelhet TAJ kártyát. Kizáró gondnokság alatt álló személy részére a gondnok kérhet TAJ kártyát.

KÉR kiadványaink megtalálhatók, és letölthetők a http://downalapitvany KÉR kiadványaink megtalálhatók, és letölthetők a http://downalapitvany.hu/ oldalon: 3.Gruiz Katalin: MENTÁLIS AKADÁLYMENTESÍTÉS- Elvek, Etika, Gyakorlat 1. TŰZVÉDELEM- megelőzés, jelzés, menekülés 2. HOGYAN INTÉZZÜNK ÜGYET? Tudakozódás és ügyintézés hivatalokban, szolgáltatóknál 4. HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KÖNNYEN ÉRTHETŐ ANYAGOT? - Útmutató