Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? KSZ módosítási.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szeretem a könyvtáram!.
Advertisements

Élménybeszámoló június 15-én kezdetét vette az osztálykirándulásunk. Még alig szálltunk fel a vonatra, de már korgott is a gyomrunk. Elővettük.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Licencelés Kovács Nóra Ker-Soft Kft.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? HP-EDS ÜT,
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Tini-sztár hírlevél l. Évfolyam l. szám. Kedves Látogatók Mivel eddig még nem sokan íratkoztak fel a hírlevélre, ezért úgy gondoltam, készítek egy bemutatót.
A pénzügyi felügyelés fő irányai a biztosítási szektorban. A jövő szabályozási kérdései és irányai Dr. Banyár József Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !! 
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
Szegénység-sírás-nevetés a krajcárkeresés történetében
A Kollektív szerződéskötés a reprezentatív szakszervezetek között
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
Tanárszakos hallgatók nézetei a fiatalkori bűnelkövetésről Előadás a Don Bosco Pedagógiai Szakkollégiumban.
Fazekas fesztiválon jártunk április 25-én A zalaegerszegi Skanzenben.
A négy világháború története 109.
Albert Einstein idézetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Közösségi portálok ajánlott használata
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Foci mindenhol!.
Ittzés Zsigmond Budapest Airport IT Infrastruktúra manager
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Az RSA algoritmus Fóti Marcell.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
A RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA FEJLŐDÉSE dr. Kósa Ádám Európai parlamenti képviselő és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke november.
1 A CSOPORT NEHÉZSÉGEK KEZELÉSE A csoportmegbeszélés alatt, figyelj fel hogy mikor kezdenek a tagok eltávolodni a kijelölt témától. Egy csoport tag elkezd.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A tanatológia oktatásának kihívásai
Tagszervezeti munka erősítése
Asztal- és életközösség Jézussal
Budai Péter Szakmai és biztonsági vezető Microsoft Magyarország.
Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.
A választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény EP választásra vonatkozó különös részi szabályai Előadó: Dr. Molnár Krisztián főjegyző, TVI vezető.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és ami még belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Örömmel értesítünk.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? B é rmeg á.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Nyári uborkaszezon.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és ami még belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Elsősorban.
Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és ami még belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Először is.
Az élet minősége apróságokon múlik.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Az ÜT működés tapasztalatai Siófok, Új jogok Jogok szintjei: Információ (az új szabályok szerint) –Kötelező 6 havonta –kérésre Véleményezés.
Anglia Portsmouth.  Az angliai utazásunknak talán a szállás volt az egyik leg meghatározóbb kérdése számomra, hiszen mindég érdekelt, hogy hogyan élnek.
Az ŐV tábor utat mutat az őrsvezetőknek, ad egy alap tudáskészletet - merre, hogyan lehet – de csodákat nem tudunk tenni a jelöltekkel. Igyekszünk minél.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Vándorúton Pecznyík Pál verse.
ÖSSZESÍTŐ A versenyen résztvevő felnőttek kérdőíve KI MIT TUD területi döntő Eger, május 8. 9: az adott állításra vonatkozó információ hiánya 1:
Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért Miért Rábahídvégen bővít egy multi? Előadó: Csomós Dávid – projektvezető, PMP.
Elnökségi tagsági pályázat (board membership) február 10. Tarján Gábor CISA, CISM, CGEIT Elnökségi tag ©2013 ISACA. Minden.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
EMPLOYER BRANDING KUTATÁS MIT GONDOLNAK AZ ÜGYFELEK, AZ ÚJSÁGÍRÓK ÉS AZ ÜGYNÖKSÉGEK?
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? KSZ módosítási javaslatot mi is kértünk a munkáltatótól, de még nincs döntés: A tagok döntése alapján a t ö bbműszakos munkarendben dolgoz ó k pihenőidej é nek saj á t k é r é sre t ö rt é nő esetenk é nti cs ö kkent é se a kérésünk. A cég vezetősége a bevezetés halasztását kérte az egyesülésig, mert ez a változtatás plusz terheket róna szerintük a csoport vezetőkre. Cafetéria – Megkaptuk a választ a Cafetériát érintő kérdésre, miszerint a fúzió után melyiket kapjuk. Molnárné Dr. Bocsi Márti az MT 40/A. § (2)-ra hivatkozva az alábbi választ adta: „A fentiek értelmében a Kollektív Szerződésben foglalt jogok és kötelezettségek egészként szállnak át a jogutódlás napjával. A (2) bekezdésben leírt körülmény csak akkor érvényes, ha a jogutód munkáltató rendelkezik érvényes Kollektív Szerződéssel, jelen esetben ez a HP vonatkozásában nem igaz.” Majális: Közös beszámolónkat olvashatjátok a 3. oldalon, amit a TÁVSZAK-nak is megküldtünk. Egyéb hírek, információk, felhívás Infocentert minél sűrűbben nézzétek, mert múlt hónapban sem hirdették ki a World Class Health Club nyílt napot - április – de, az infocenteren fent volt. Bringázz munkába! További infó: HP- EDS – Az alábbi linken éritek el a HP oldalon található Q&A-t: A magyar nyelvű tájékoztatót, meg itt olvashatjátok: Gokart lehetőség 25%-os kedvezménnyel: Infocenteren frissítette Kati az anyagokat: Infopark megközelíthetőse Farmerban munkába: EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 1 AZ EDS SZAKSZERVEZETÉNEK HÍREI EDS HUnion 2. Évfolyam 12. szám ‘09/Május

EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 3 MAJÁLIS 2. Évfolyam 12. szám ‘09/Május EDS HUnion Közös cikk A majális, ellentétben az előző évek tapasztalataival, most korábban kezdődött. A leglelkesebbek már 8- kor kint voltak az MSZOSZ székháza előtt és meghallgatták Pataky Péter (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke) beszédét, melyben a dolgozó ember értékét emelte ki. Onnan indult a menet a nagyrétre, ahol az MSZOSZ színpad sokféle fellépővel szórakoztatta a közönséget, de volt sátra a jogpont szolgálatnak is. A TÁVSZAK-osok mellett volt az Európa Parlamenti sátor, ahova 8 párt képviselői voltak meghívva. A politikai ellentétek ellenére abban mindannyian megegyeztek, hogy a régi és új tagállamok között fennálló egyenlőtlenségek felszámolása minden magyar EP-képviselő közös feladata. Visszakanyarodva a mókához és kacagáshoz, van még mit fejlődni. Volt mindenféle gyermek ámító légvár és trambulin, de nagyon drágán. Szerencsére a szakszervezetek gondoskodtak a gyerekeknek kézműves asztalokról, ahol ebben az évben is volt üvegkép festés és szalvéta technikával hungarocell szívet vagy mini cserepet lehetett díszíteni. Ilyenkor kerültek át az anyukák kezére a délelőtt szerzett és addig kincsként őrzött lufik. A szórakozás fáradalmait délelőtt óriási szendvicsekkel és üdítőkkel frissíthettük, délben meg a már múltévről ismert fantasztikus babgulyással. Addigra már "megtanultuk", hogy az italjegyeket kávéra is beválthatjuk. Biztos vagyok benne, hogy akik ott voltak, jól érezték magukat. Bár tagjaink közül nem sokan jöttek el, de akik ott voltak azok az alábbiakat mesélték élményeikről: A sok-sok sátor között nem is ismertük volna fel a Szakszervezet lobogóját, hacsak nem figyelünk fel egy lelkesen integető úriemberre - Beke Karcsinak mindkét keze a levegőben volt, így invitált bennünket az asztalhoz. Nagyon meglepődtünk, hogy - sajnos - kevesen voltak az EDS berkeiből, s bánhatják, akik nem vettek részt. A leves nagyon finom volt, a szendvicsek mérete pedig még a férfiembereknek is megfelelt :-) Kávéval, üdítővel frissültünk a kiadós ebéd után, s közben megcsodáltuk az üvegfestményeket, melyeket a gyerkőcök alkottak (nekem a katicás volt a kedvencem). Beszélgetés, sztorizgatás, nevetés, gyorsan elmúlt a délután, s csupán azt sajnálom, hogy a lombok között nem tudtunk picit barnulni… Nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekeknek is minden évben nagy élmény. De akit nem érdekel az én véleményem, hogy milyen volt a majális, jöjjön el és meglátja.

EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 4 EGYEBEK… 2. Évfolyam 12. szám ‘09/Május EDS HUnion Kirándulás ötlet merült fel bennünk… Hm?! Mivel a taglétszámunk az utóbbi pár hónapban megugrott, arra gondoltunk, hogy szervezhetnénk egy kirándulást. Ez nem túra lenne, inkább, csak amolyan Normafánál/Szentendrénél találkozós-sétálgatós, (sajnos) önköltséges. Ez is egy fórum lehetne, hogy véleményeket/eszméket cserélhessünk ezekben az „izgalmas pillanatokban”. A bércsökkenéses szavazással kapcsolatos levélváltások, azt mutatták, hogy amikor fontos, akkor nagyon aktívak vagytok. Nem csak rányomtok a gombra, hanem végig akarjátok gondolni és tudatosan szavazni. Felénk - mármint a vezetőség felé - az a kép alakult ki, hogy egyre aktívabbak vagytok, aminek örülünk, mert sokkal könnyebb, úgy képviselni benneteket, hogy tudjuk mi a véleményetek. Na, ki tart velünk?