A műemlékvédelemtől az örökséggazdálkodásig ONGJERTH Richárd Örökséggazdálkodás és értékteremtés - magyar-francia konferencia 2014. június 19. Budapesti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
Advertisements

A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Varjú Potrebić Tatjana Szabadka, június 6.
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Környezeti szemléletformálás
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
A minőségirányítási rendszerek fejlesztésének aktuális kérdései Dr. Borda Jenő alprogramvezető.
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A vidéki tér sikertényezői
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A kihelyezett kormányülésen meghozott döntések értékelése augusztus 20. Kormányzati lépések Székesfehérvár fejlődéséért.
Értéktárak Pest megyében
Integrált közösségi szolgáltató terek
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Nemzeti Kulturális Alapprogram Rendszerváltás előtti helyzet Rendszerváltás előtti helyzet Létrehozása – évi XIII. tv. Létrehozása – évi XIII.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Alaptörvény - vázlat Alaptörvényvázlat.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Mérnökök szerepe a gazdaság fejlődésében AGTEDU tudományos konferencia Kecskemét Rónay István Elnök Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Örökséggazdálkodás és értékteremtés magyar-francia konferencia HerMan projekt Rázsi Botond alpolgármester Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Budapesti.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Alapvető jogszabályok A évi LXIV. kulturális örökségvédelmi törvény (2005. évi LXXXIX. törvénnyel módosított, hatályos január 1-től) alapján.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Tájékoztató a TÖOSZ Történelmi Városok és Települések Kamarája tevékenységéről és a csatlakozás lehetőségeiről.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
A történelmi városszerkezet megújításának súlyponti kérdései – a belvárosok, az örökségelemek potenciáljának növelése az akciótervezés eszközeivel XX.
A befektetők nem maguktól jönnek, és nem is az autópálya hozza őket! Egy jó hír, és ami abból következik Márkaépítés 2015 Konferencia Budapest,
XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia április 20. – drivingcamp Hungary (Zsámbék) BFTK BánTeodóra, ügyvezető igazgató Budapest, 2016.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Műltunk.
1 Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ / AHAI) Elnökségi ülés Magyar Gépjárműipari Szövetség Helyszín: Magyar Suzuki Zrt. Esztergom Magyar.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
Mintacím szerkesztése A műemlékvédelemtől az örökséggazdálkodásig TÖOSZ Történelmi Városok és Települések Hálózata – nemzetközi konferencia Veszprém, 2016.
A régészeti örökség védelmének intézményrendszere.
Kulturális örökségvédelem
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
Projektzáró rendezvény
Ongjerth Richárd Egy TAK, és más semmi?
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A határtérség.
Helyi védett értékek bemutatása a
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
2018/2019 tanév.
Hagyományos ökológiai tudás és
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Előadás másolata:

A műemlékvédelemtől az örökséggazdálkodásig ONGJERTH Richárd Örökséggazdálkodás és értékteremtés - magyar-francia konferencia június 19. Budapesti Francia Intézet

Definíciók 1 A műemlékvédelem kulturális és társadalomtudományi munka, mely a műemlékek kutatásával, megőrzésével, védelmével, restaurálásával foglalkozik, szakemberei építészek, művészettörténészek, régészek és mérnökök, akik a nemzeti kulturális örökség védelmének szentelik munkájukat. (wikipedia.hu) restaurálásávalépítészek

Definíciók évi LXIV. törvény a kulturális örökség védelméről 5. Kulturális örökség elemei: a régészeti örökség, műemléki értékek, valamint a kulturális javak. 4. Kulturális javak: az élettelen és élő természet keletkezésének, fejlődésének, az emberiség, a magyar nemzet, Magyarország történelmének kiemelkedő és jellemző tárgyi, képi, hangrögzített, írásos emlékei és egyéb bizonyítékai - az ingatlanok kivételével -, valamint a művészeti alkotások. Wikiszótár Örökség: 1. valami, amit örökölt valaki; hagyaték. Gazdálkodik: 3. Erőforrást felhasznál, rendelkezésére álló vagy rábízott értéket, eszközt, személyzetet hosszabb idő alatt irányít, kezel, különféle célra, feladatra beoszt.

A helyzet A műemlékvédelem évtizedek óta forráshiánnyal küzd, és ezen a központi kormányzati szerepvállalások is csak részleges megoldást jelenthetnek, egyes kivételes esetekben, általános megoldást nem, és pénzbőség a következő évtizedben sem várható.A műemlékvédelem évtizedek óta forráshiánnyal küzd, és ezen a központi kormányzati szerepvállalások is csak részleges megoldást jelenthetnek, egyes kivételes esetekben, általános megoldást nem, és pénzbőség a következő évtizedben sem várható. A műemlékekkel, a természeti értékekkel való gazdálkodás, az ilyen értéket jelentő objektumok hasznosítási módszerei, eljárásai kidolgozatlanok, vagy gyakorlatilag megvalósíthatatlanok értékrendjük kialakulatlan.A műemlékekkel, a természeti értékekkel való gazdálkodás, az ilyen értéket jelentő objektumok hasznosítási módszerei, eljárásai kidolgozatlanok, vagy gyakorlatilag megvalósíthatatlanok értékrendjük kialakulatlan. A helyi jelentőségű örökséggel való gazdálkodás módszerei még kialakulatlanabbak.A helyi jelentőségű örökséggel való gazdálkodás módszerei még kialakulatlanabbak. Megfelelő gazdálkodás, pénzügyi fenntarthatóság nélkül az örökség elemeinek nagyobb része folyamatosan elpusztul(na).Megfelelő gazdálkodás, pénzügyi fenntarthatóság nélkül az örökség elemeinek nagyobb része folyamatosan elpusztul(na). Szükség van ezért olyan létező gyakorlatok, jó példák megtalálására, széles körű terjesztéséreSzükség van ezért olyan létező gyakorlatok, jó példák megtalálására, széles körű terjesztésére

A javaslat Olyan, az önkormányzatok legjobb örökséggazdálkodási gyakorlatát feltáró eszközök létrehozása, amelyek biztosítják a közös tanulást, a legjobb fenntartható és továbbadható, megtanulható, elterjeszthető megoldásainak elismerésével, bemutatásával. – –Kitüntető cím, ami jelzi és bizonyítja, hogy birtokosa folyamatosan, bölcsen és hatékonyan gazdálkodik örökségével (meglévő, széles körben ismert és elismert értékeivel) – –Olyan fórum, ahol az elismerten jó gazdálkodási megoldások önkormányzati birtokosai – azaz a cím viselői – folyamatosan és rendszeresen bemutathatják saját eredményeiket azoknak az önkormányzatoknak, amelyek még keresik a saját legjobb megoldásukat. – –Olyan szervezeti struktúra, amely folyamatosan biztosítja a legjobb megoldások alkalmazásának „minőségbiztosítását”, a közös tudás naprakészen tartását

A lehetséges megoldás Pályázati úton elnyerhető „Örökségtudatos Önkormányzat” cím, és az ezzel járó jelképes elismerés, nyilvánosság megalapítása, amelyet a település, vagy a térség örökségállományának egészével folyamatosan hatékonyan gazdálkodó önkormányzatok, vagy szövetségeik nyerhetnek el. A cím birtokosai számára az alapítók folyamatosan biztosítják az átadás lehetőségét az ilyen megoldásokat még kevésbé ismerőknek A címet az alapítókból és felkért szakértőkből álló zsűri ítéli oda, a megoldást kidolgozó szakemberek multidiszciplináris munkacsoportja véleményének kikérésével A munkacsoport tagjai évről-évre áttekintik az eredményeket, és szükség szerint módosítást javasolnak a zsűrinek. A bírálat alapját a pályázó önkormányzat által a kiírás melléklete szerinti felépítéssel elkészített Örökséggazdálkodási stratégia adja, amely az elmúlt időszak eredményeit, és a következő időszak terveit is bemutatja.

A bírálat előzetesen kiadott szempontrendszer szerint történik, ahol a komplex követelményeken belül a legnagyobb szerepe a gazdasági/pénzügyi fenntarthatóságnak van (itt a legkevesebb a közös tudás) A kiírás közzététele (és az azt követő évek) nyarán, a beadási határidő a következő év(ek) márciusában, az eredményhirdetés májusban várható, évente ismétlődően, egyre gyarapítva a cím birtokosainak – és a jó példáknak – a körét. A folyamatos eredményesség biztosítására a cím viselőinek kétévente beszámoló jelentést kell benyújtaniuk, bemutatva a tervek elérésének módját, a minőségbiztosítás mellett a sikerek és kudarcok nyomán gazdagítva a közös tudástárat is.

Ongjerth Richárd ügyvezető igazgató Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft. Köszönöm a figyelmet !