Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Embassy of Switzerland Swiss Contribution Office Hungary Svájci – Magyar Együttműködési Program Szabályok és eljárások Információs Napok, május Miskolc.
Advertisements

Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
EMVA Helyszíni Ellenőrzés
Szarvas Városi Geotermikus Rendszer Fejlesztése - I. ütem
Építési beruházás.
A projekt építési tevékenységének megvalósítása A megvalósítás menete: •Generál-kivitelező kiválasztása •Munkaterületek átadása • Heti koordinációs megbeszélések.
Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban néhány gondolat… 191/2009.(IX.15.) Kormányrendeletből.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
Várpalota elkerülő építése
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
EKOP Elektronikus levéltár
Építési projektek megvalósítása a generálkivitelező szemszőgéből
Előregyártott vasbeton vázszerkezetű csarnok rendszer fővállalkozása, generál kivitelezése áttekintése Cserpes Imre.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
az elektronikus építési napló
Fejlesztési Igazgatóság
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
1Kőszeg, december 12. Ellenőrzés, kifizetés folyamata Szabó András.
Lebonyolítás tapasztalatai az EU-s előírások tükrében
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Erőforrások és tevékenységek tervezése, infrastrukturális projektek Erőforrások és tevékenységek tervezése Infrastrukturális projektek 2/C modul Ponácz.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Budapest, december 9. 1 A könyvvizsgálói közfelügyelet szerepe és a Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége ben Fekete Imréné.
tűzvédelmi tapasztalatai
1 Az ISPA, Kohéziós Alap és a Strukturális Alapokból támogatott környezetvédelmi projektek ellenőrzési tapasztalatai. Budapest, március 21. Bihary.
Pályáztatási szakasz (0.szakasz)  Projekt adatlap  E MT Projektfejlesztési szakasz – Feltételes közbeszerzési eljárás?! Projektmenedzsment Hivatalos.
1.Szabályozási kérdésekSzabályozási kérdések 2.Az ügyvédi és tanácsadói tevékenységekAz ügyvédi és tanácsadói tevékenységek 3.Közbeszerzési szabályozásKözbeszerzési.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
AZ ÉPÍTÉSZMÉRNÖK SZEREPE A MEGVALÓSÍTÁS (KIVITELEZÉS) FOLYAMATÁBAN
Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban néhány gondolat…
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
2014. szeptember 12.1 EMVA Helyszíni Ellenőrzés szeptember Nyugat-Dunántúl Közép-Dunántúl Dél-Dunántúl Közép-Magyarország Észak-Magyarország.
EMVA Helyszíni Ellenőrzés
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Etikai kódex, ajánlott szerződésminták az építőiparban
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A tervezési munka előkészítése és folyamata
15. Ön egy távközlési vállalkozás építési ellenőre
JT INFOTÉKA Szolgáltató Kft. CÉGBEMUTATÓ. Általános információk A JT INFOTÉKA Kft. kiskunhalasi székhellyel, Budapesten irodát fenntartva működő tanácsadó.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Projektfinanszírozás
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével Dr. Rácz Gábor CEDATIO Pénzügyi Tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. 1022 Budapest, Tövis u. 6. g.racz@cedatio.axelero.net

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. Tartalom A szakértő helye a folyamatban A szakértő státusa, feladata A szakértő tevékenysége A szakértői értékelés szempontjai 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

A szakértő helye a folyamatban Irányító Hatóság Hitelesítés Hitelesítési javaslat Közreműködő Szervezet Részjelentés Szakmai Szakértő Szakmai Szakértő Magyar Államkincstár 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. A szakértő státusa A Közreműködő Szervezet (KSz) tanácsadója Szerződéses viszonyban áll Független a kedvezményezettektől és azok partnereitől, beszállítóitól Szakmailag független a KSz-től 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. A szakértő feladata A szakértő feladata a project teljeskörű, sikeres megvalósulásának támogatása 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

A project teljeskörű, sikeres megvalósulása a jóváhagyott tartalommal a jóváhagyott ütemezéssel, határidőkkel a jóváhagyott költségkereteken belül az EU és a magyar támogatási- és elszámolási szabályok betartásával előreláthatóan és biztonságosan minden elemében ellenőrizhető és dokumentált módon 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. Felelősség A project megvalósítója és felelőse a támogatott A támogató egy általános beszámoltatási (minőségbiztosítási) rendszert működtet A szakértő(k) a támogató minőségbiztosítási rendszerének részei Kicsit sarkosan: a szakértő a támogatott minőségbiztosítási rendszerének folyamatos és megfelelő működését követi 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

A (z építési/szerelési) project lépései Előkészítés Közreműködők kiválasztása (műszaki ellenőr, ajánlati felhívás és kiviteli tervek elkészítése) Kivitelező kiválasztása Kivitelezés, (rész)teljesítések Műszaki átadás Üzembehelyezés 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. Előkészítés Célok, indikátorok Tanulmányterv(ek) Elvi építési engedély Engedélyezési terv, építési engedély Terület megszerzése Partnerségi viszonyok Finanszírozási feltételek (Project szervezet) 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

Közreműködők és kivitelező kiválasztása Versenyszabályok szerint - az esetleges versenykorlát hitelesen igazolandó Kompetenciák dokumentálása Eljárási szabályok betartása Szerződés tartalma (jóteljesítési garanciák, teljesítés - részteljesítés, díjazás módja, fizetési feltételek) PPP, összevont kivitelezés problémái 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. Kivitelezés Projectirányítás - nyomonkövetés, jegyzőkönyvek Beruházói értekezletek - jegyzőkönyvek Tervezői művezetés - megállapítások, intézkedések Műszaki ellenőrzés - megállapítások, intézkedések Építési napló Problémák, kockázati tényezők értékelése, kezelése Project-tábla, nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

Mérföldkövek, részteljesítés Készrejelentés, jegyzőkönyv Műszaki ellenőri, tartalmi teljesítésigazolás (készültség, minőség, hiányok, eltérések, stb.) Beépített eszközök beazonosíthatósága, átvétele Részletezett számlák (mellékletek) - az ajánlat, a költségvetés és a project-költségvetés fő sorainak megfelelően (is) PPP esetén ugyanez Nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

Műszaki átadás, üzembehelyezés Készrejelentés, jegyzőkönyv Műszaki átadás jegyzőkönyve, hiánypótlások, határidők Műbizonylatok, garancia-dokumentációk Szakhatósági engedélyek Üzembehelyezési jegyzőkönyvek Indikátorok Nyilvántartásba vétel, aktiválás Nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

A szakértői értékelés lépései (vázlat) Dokumentáltság gyors-ellenőrzése A végzett tevékenységek értékelése A résztvevők kiválasztási eljárásának, alkalmazásuk feltételeinek vizsgálata Az elért eredmények értékelése Horizontális szempontok Ráfordítások (számlák) Átfogó értékelés, javaslatok 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

Figyelmüket megköszönve: Dr. Rácz Gábor vezérigazgató CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. 1022 Budapest, Tövis u. 6. Tel/fax: +36 (1) 336 1365, +36 (1) 336 1366 e-mail: admin@cedatio.axelero.net g.racz@cedatio.axelero.net 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.