A HR SZEREPE AZ ÜZLETI TERVEZÉSBEN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
Advertisements

A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
Nyerjünk együtt! TAMOP /
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
A tervezés mint menedzsment funkció
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Projektmenedzsment Erőforrás tervezés.
Minőségmenedzsment 1. előadás
Minőségmenedzsment 2. előadás
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
Teljesítményértékelés a VIP Humánpolitikai Rendszerben
Péczeli Katalin előadása
Nyíregyházi Főiskola március 6. Dr. Kokovay Ágnes Kompetenciaalapú képzés és a távoktatás.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
SZEMÉLYZETI MARKETING
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
A STRATÉGIAI KONTROLLING SZEREPE
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
A HEM kialakulása és fejlődése
HR-klub február 16. Előadó: Hegedűs Márta Értékteremtő szolgáltatói kultúra HR eszközökkel.
II. Logisztikai tervezés
Termelésmenedzsment Production Management
HUMÁN KONTROLLING.
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Munkakörelemzés munkakör-tervezés
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
A vállalati önkéntesség népszerűsítése Eger, június.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
Euromenedzser 1 2 VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK A szervezeti kultúra-váltás tanácsadói tapasztalatai két magyarországi esettanulmány alapján.
Az üzletek operatív működtetése
Kérdések a második zh-hoz
Országos tanácsadási konferencia
Vállalati terv bemutató
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Kompenzációs és javadalmazási rendszerek
Humán-controlling.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Kompenzációs és javadalmazási rendszerek
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

A HR SZEREPE AZ ÜZLETI TERVEZÉSBEN Praktikus tanácsok vállalkozásoknak

HR STRATÉGIA “Elveheted a gyáraimat, a pénzemet, de hagyd meg az embereimet, néhány év alatt ugyanott leszek, ahol ma." Andrew Carnegie

HR STRATÉGIA Egy vállalkozás vezetésének sikeresen kell megbirkóznia a négy alapvető tényezővel, és ezek kombinálásával: Ezek: a pénzügyi eszközök, a piac, a gyártási módszerek és az emberi erőforrások

Ahhoz, hogy a szervezet céljait elérje szüksége van arra, hogy az emberi erőforrás kellő időben helyen mennyiségben és szakismerettel álljon rendelkezésre.

A humán stratégia nem más, mint az emberi tényezővel kapcsolatos rövid, közép-, vagy hosszú távú célok rendszere, mely a szervezet alapvető üzleti stratégiájának megvalósítását szolgálja.

TERÜLETEK KIVÁLASZTÁS ÉS TOBORZÁS MUNKAERŐFEJLESZTÉS ÉS KÉPZÉS BÉREZÉS KOMPETENCIÁK MEGHATÁROZÁSA MUNKAKÖRÖK KIALAKÍTÁSA MUNKAKÖRÉRTÉKELÉS TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS CSR MUNKAHELYI STRESSZ, EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

KIVÁLASZTÁS, TOBORZÁS PROFESSION, LINKEDIN, FACEBOOK, EXPRESSZ, APROD? FEJVADÁSZ, KÖZVETÍTŐ, KÖLCSÖNZŐ, BARÁTOK? MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉG? SZAKKÉPZETT? TAPASZTALT VAGY PÁLYAKEZDŐ? AC/DC, MUNKAPRÓBA, PSZICHOLÓGIAI TESZT, INTERJÚ?

MUNKAERŐKÉPZÉS LOJALITÁS, HATÉKONYSÁG NÖVELÉSE – CSAPATÉPÍTÉS, KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS, SZERVEZETI KULTÚRA MOTIVÁLÁS – NYELVI KÉPZÉSEK, TANULMÁNYI TÁMOGATÁS SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS – TRENDEK, IT, TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOK KÉSZSÉGFEJLESZTÉS- IDŐGAZDÁLKODÁS, VEZETŐI KÉSZSÉGEK, STRESSZMENEDZSMENT, VEVŐSZOLGÁLAT, TRÉNING, WORKSHOP, COACHING

EGY ÁTLÁTHATÓ RENDSZER MEGVÉD A VISSZAÉLÉSEKTŐL!!!!! BÉREZÉS BÉRGAZDASÁG – MI HATÁROZZA MEG A BÉRT? KOMPETENCIA ALAPÚ BÉREZÉS VAGY TELJESÍTMÉNYALALAPÚ? MUNKATERMELÉKENYSÉG- MENNYI HASZNOT KELL TERMELNIE 1 EGYSÉG MUNKABÉRRE FORDÍTOTT KÖLTSÉGEMNEK? FIZETÉSEMELÉS ÉS CSÖKKENTÉS – ELŐRELÉPÉS, TÚLTELJESÍTÉS, ALULTELJESÍTÉS, ÖSZTÖNZÉS – CSAK ÓVATOSAN!!!! EGY ÁTLÁTHATÓ RENDSZER MEGVÉD A VISSZAÉLÉSEKTŐL!!!!!

KOMPETENCIA ELSŐ KÖRBEN – TUDJUK PONTOSAN, HOGY MI AZ? KULCSKOMPETENCIÁK MEGHATÁROZÁSA CÉGES ARCULAT RÉSZE, BRAND RÉSZE LEHET JOB BENCHMARKING ALAPJA MUNKAKÖRÖKET ÖSSZEHASONLÍTHATÓVÁ TESZI

MUNKAKÖR SEGÍTI A PONTOS ÉS NYOMONKÖVETHETŐ FELADATVÉGZÉST FELELŐSSÉGI KÖRÖKET HATÁROZ MEG ELÉRENDŐ CÉLOK - ELVÁRÁSOK MUNKAKÖRÉRTÉKELÉS SZERVEZETI ÉRTÉK ROTÁCIÓ, HIÁNYZÁS, MEGOSZTÁS, ATIPIKUS FORMÁK BÉREZÉS, KOMPETENCIA

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS MIT MÉRJEK? KI MÉRJE? CÉLOK VAGY ELÉRT EREDMÉNYEK? VISELKEDÉS, CSAPATJÉTÁK VAGY EGYÉNI TELJESÍTMÉNY? KOMPENZÁCIÓ ALAPJA? MIT TEKINTEK SIKERNEK, CSAK AZ ELADÁST , BEVÉTELT? KÜLSŐ VAGY BELSŐ MÉRÉS? ÉS TESSÉK MONDANI A FŐNÖKÖT KI FOGJA ÉRTÉKELNI?

CSR “EZ ENGEM NEM ÉRDEKEL VAN ELÉG ALAPÍTVÁNY” “MAJD HA JOBBAN MEGY, AKKOR VISSZATÉRÜNK RÁ” EGYRE FONTOSABB JELENSÉG, PIACI TREND BRAND, PR RÉSZE MUNKAJOGI TRENDEK (ILO? EU MUNKAJOGI CHARTA-K) BESZÁLLÍTÓI LÁNC FOGLALKOZNI KELL VELE, VERSENYELŐNYT ADHAT!!

MUNKAHELYI EGÉSZSÉG MIÉRT? - FLUKTUÁCIÓ, KILÉPÉS EGY ELVESZETT, DE JÓL KÉPZETT MUNKAERŐ TŐKEVESZTESÉG A CÉGNEK / TUDÁS, SZAKÉRTELEM, CÉGISMERET – KIVÁLASZTÁS, TOBORZÁS BETANÍTÁS, BELSŐ VISZONYOK MEGISMERÉSÉNEK IDEJE/ RÖVID ÉS KÖZÉPTÁVON STRESSZMENEDZSMENT – TRÉNING TANÁCSADÁS HOSSZÚTÁVON MUNKAHELYI EGÉSZSÉGTERV

IT TECHNOLÓGIA PRODUCTIVITY COACHING SAP, CRM – NEM MINDIG A LEGÚJABB A LEGHATÉKONYABB FEJLESZTÉS A SIKER ÉS HOSSZÚTÁVÚ STABILITÁS EGYIK ALAPJA MODERN KÖRNYEZETHEZ INFOKOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGEK IS KELLENEK!

ÉRTÉKESÍTÉS MEGNÖVEKEDETT LÉTSZÁMSZÜKSÉGLET HIBAFORRÁS: “MAJD HA BEINDUL FELVESZÜNK EMBEREKET” “SZÓLJA AZ ILIKÉNEK, HOGY SZEREZZEN NÉHÁNY EMBERT”

HR OSZTOT MUNKAKÖRBEN, RÉSZMUNKAIDŐBEN, ALKALMI VAGY PROJEKT JELEGGEL FIX MUNKAIDŐBEN, BIZONYOS LÉTSZÁM FELETT, AMIKOR MÁR ELKÜLÖNÜLNEK A VEZETŐI MUNKAKÖRÖK BELSŐ FOLYAMATOK VÁLTOZÓ KÜLSŐ PROJEKTFÜGGŐ SZOLGÁLTATÓK ALKALMAZÁSA

HA NEM AKARSZ MAGAS VÉRNYOMÁST… RENDSZERES FELMÉRÉSEK, AUDIT, ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS SZAKMAI TANÁCSADÓK BEVONÁSA STRATÉGIAI SZEMLÉLET BECSÜLD MEG A CSAPATODAT KÉPEZD SAJÁT VEZETŐI KÉPESSÉGEIDET “AKI SZERINT DRÁGA A TUDÁS, AZ PRÓBÁLJA KI A TUDATLANSÁGOT” BENJAMIN FRANKLIN

KÖSZÖNÖM A figyelmet! 06-30-268-8477 info@fmd.hu www.fmd.hu