Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever Kereskedelemtan 5 Reklám, befolyásolás Tóth Gergely.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyi az annyi, avagy a szegedi médiumok olvasottsága, hallgatottsága, nézettsége az Informédia felmérései alapján szeptember 11.
Advertisements

A szeretet himnusz értelmezése
gondolatok Automatikus Ne azt nézd ahová estél, hanem azt, hogy hol csúsztál meg.
K ONTROLLÁLATLAN VÁGYAK, KISZÁMÍTHATATLAN HISZÉKENYSÉG, KIALAKULATLAN ÉRZÉSVILÁG Avagy a reklámok hatásai a kisiskolásokra Készítette: Tóth Ivett Anna.
„Avagy mit illik tudni róla, mielőtt bedőlünk neki”
Digitális világ 6. foglalkozás A hirdetések világa Mi a reklám?
A térkép és a propaganda kapcsolata Bobák Szilvia.
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Parajdi István.
A lányok lapja Egy teljesen új újság Reklám,reklám mindig hat rám!
FONTOS SZAVAK EGYHÁZ.
Szívvel elhiszem, Szájjal megvallom Hogy Jézus Krisztus Úr
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
Zöld növényvédelem – m-learning a mezőgazdaságban M. Tóthová 2, Radics L. 1, S. Basile 3, Vörös I. 1, P. Tóth 2 1 Magyar Ökológiai Gazdálkodásért Egyesület.
Regények és versek Totó.
Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.
A macska A macska megszólítása
Isten?.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Feltétel nélküli szeretet
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Erasmus Torino 2008/2009. tavaszi félév Esztergár-Kiss Domokos.
Csecsemők táplálási szokásai Magyarországon
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Gyönyörködni a nők mellein, jó a férfiak egészségének, segít, hogy tovább tudjanak élni. Erre jöttek rá német tudósok, miután több éven át ezt megfigyelték.
Ami az emberek nagy részénél ugyanazt az eredményt hozza.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
AZ ÁRUK ELADÓTÉRI ELHELYEZÉSÉNEK SZEMPONTJAI ÉS SZABÁLYAI.
Átalakulási prognózisok Temesi József egyetemi tanár, Bologna tanácsadó „Mesterképzések Magyarországon” Országos oktatási konferencia Felvételi Információs.
ANGYAL Képzeld csak el Képzeld el, hogy e pillanatban egy angyal ül melletted… Képzeld el, hogy e pillanatban egy angyal ül melletted…
Tudd van egy gyertya a szívünkben Van kié lobban, van kié nem
Imagine….
A megfelelés hegyét Hányszor megmásztam már, az évek során
Vérmérsékletem képekben
Az ábrázolás módszerével való megoldás szükségessé teszi egy ábra készítését * A számokat és mennyiségeket a feladatból grafikusan ábrázoljuk * A feladatmegoldás.
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
Készítette: Jon A. Palmer
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
Jogesetmegoldás. Egy napilapban rendszeresen politikai témájú publicisztikát közlő, igen népszerű újságíróról egy másik lap az egyik publicisztika állításaival.
5. A racionalitás paradoxonai Bara Zoltán
Pozitív gondolatok.
Környezettudatos marketing Tóth Gergely. Hogyan üzenhetünk?  Üzenet  Csatorna  Reklám  Plakátok  Költségvetés  Profizmus  Hitelesség?  Tettek.
Információáramlás és kommunikáció 2010/2012. Ön szerint az információ-átadás mely formáját helyezi előtérbe az intézményvezető? (fő) (fő)
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
JÓ REGGELT !.
Nem más csak egyszerü logika!
Közgazdaságtan 0 Hogyan írjunk tudományos munkát? Tóth Gergely.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Az önmagát kereső ember. Csak légy természetes és boldog! Táncolj a gyerekkel, szeresd, öleld át! Ne hordozz magadban eszményképeket Légy az,
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Sajátos képzési igényű hallgatók számára nyújtott szociális szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetemen Horváth Hajnalka SZTE ETSZK IV. évf. Szociális munka.
Feltétel nélküli szeretet
1 „Még korunk szélhámosainak is tudósnak kell magukat színlelni, mert különben senki sem hinne nekik.” C.F. Weizsacker.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Lenne kedved egy rövid játékhoz?. A játek neve: Keresd!
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Biotermékek piaca Magyarországon
Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever.
Kereskedelemtan 8 Másért vállalkozók
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
Új információszerzési szokások az egészségügyben Felmérés az orvosi könyvtárak használóinak szokásairól dr. Kührner Éva Ph.D. Informatio Medicata 2007.
Manipulál-e a média?.  Média és a közönség viszonyának kérdése?  Befolyásol-e vagy sem?  Média legfontosabb információ forrás  Szabadidőnk többségét.
A KÖZÉPKORI EGYHÁZ A SZERZETESRENDEK.
LOVAGI ÉLET HIT-ÉLETELVEK.
FONTOS SZAVAK EGYHÁZ.
Előadás másolata:

Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever

Kereskedelemtan 5 Reklám, befolyásolás Tóth Gergely

1.1 Fő út és mellékút

 Új, gyors, könnyű, javított, forradalmi, intelligens, most, azonnal, meglepő  Pl. Papírtörölköző tartó –383 Ft – 1526 Ft –Látszatra egyforma –Mindkettő olasz –De az egyik: „inteligancza plastica” Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992) Eladásnövelő szavak

Áruházak és polcok  Áruházak: Vigyázzunk a magasságra!  Polcrendszer széle, pénztár környéke! Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992)

Vannak egyszerűen undorító reklámok

Oda nem való dolgok  Állatok, sex appeal, gyerekek  Pl. Coca-Cola Light reklámCoca-Cola Light reklám Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992)

Melyikre játszik? A hét főbűn 1.A kevélység. 2.A fösvénység. 3.A bujaság. 4.Az irigység. 5.A torkosság. 6.A harag. 7.A jóra való restség.

Álomvilág

1.2 Egyéb technikák

Felmérések, felmérések

Van globális felmelegedés?  Al Gore a San Diegoi Egyetem kutatóját, Naomi Oreskest idézi, aki 928, véletlenszerűen kiválasztott, lektorált tudományos cikket nézett át. Ezek közül egy sem tagadta a globális felmelegedést és annak antropogén okait. A nem mindig alapos napilapok vizsgált 636 cikkeinek immár 53%-a kételkedett a felmelegedés okaiban

Napi sajtó: Lektorált tudományos lapok: Globális felmelegedés az újságokban Kételkedik a tényről vagy az okról: Forrás: Al Gore: Kellemetlen igazság

Szektavezérek hétparancsolata 1.Teremts sajátos társadalmi valóságot 2.Képezz vakcsoportot 3.Teremts elkötelezettséget a disszonancia csökkentésével 4.A vezető hitelességének és vonzerejének megteremtése 5.Küldd híveidet hittéríteni 6.Tereld el a szektatagok nemkívánatos gondolatait 7.Érd el, hogy a szektatagok egy fantomra összpontosítsanak Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992) 181. o., 36. o.

Faktoidok, összeesküvések  Beetetés  Képek a fejünkben  Hitler = Hussein?  A megfelelő kérdés  Faktoidok, titkos összeesküvések ElhelyezkedésÁrÁllapot Külváros, reptér mellett 13 MLelakott, felújítandó Külváros, csendes helyen 12 MFelújításra szorul Belváros, csendes helyen 21 MFelújítás alatt

A választás kódja  Ki olvasta a Da Vinci kód c. könyvet?  Olvassák el figyelmesen a kiadott cikket!  Válaszoljanak a tesztlap kérdéseire!

Szakértői vélemény  Összeesküvések néha vannak  Mítoszok: a cáfolat használ nekik  Valóságot kreálhatnak –Rózsakeresztesek –Templomosok –Sioni perjelség  Miért hisznek benne? –Emberek félműveltsége –Olyan húrokat pengetnek, amire szívesen hallgatunk –Politikának szüksége van bűnbakokra – Felfoghatatlan problémák egyszerű magyarázata  Gyümölcsei: gyűlölet, félelem, apátia Forrás: Kiss Ulrich SJ, IGEN, nov o.

 Eredmény: 24 harmadéves hallgató Eredmény:  Tények vizsgálata –Hányan állítják? –Kik állítják? –Milyen érdekük fűződik hozzá? –Hol írták le? A választás kódja

1.3 Hogyan védekezzünk?  Ne higyj a szemednek!  Higyj a szívednek!  Keresd az érdeket!  PP – Propaganda-packázás (Culture Jamming)