La Carretera del Atlántico (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, en noruego) es una espectacular vía que desde la costa continental salta de isla en isla.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Chinese music Esküvő Új királyság a Vörös Kínában... és én még azt hittem, mindent láttam... esküvő Shanxi-ban!. Shanxi hagyományosan egy nagyon szegény.
Advertisements

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Természetismeret 6. A Föld
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
A Hangzhou öböl hídja Kína
FOTÓ március 2010 Wuhan pályaudvar A legmodernebb kínai szupergyors vasút.
A Hódmezővásárhelyi kistérség turisztikai potenciáljainak feltérképezése Paksi Pauletta.
Preikestolen “A Szószék szikla”.
FÖLDRÉSZEK.
BARTOS-ELEKES ZSOMBOR (BABEŞ–BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR) REGIONÁLIS ARÁNYTALANSÁGOK ROMÁNIÁBAN (TÉRKÉPÉSZETI FÖLDRAJZI ÁTVILÁGÍTÁS)
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Tudod, ki vagyok én ? Soy alguien con quien convives a diario Az a valaki vagyok, akivel te minden nap együtt élsz….
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
Norvégia pps..
Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Imagine there’s no heaven, it’s easy if you try, Imagina que no hay Cielo, es fácil si lo intentas Képzeld el, hogy nincs menyország, menni fog, ha.
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje. I Kor 1,18.
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Tudod, ki vagyok én?.
The Magic Tap. Magic tap, which appears to float in the sky with an endless supply of water. In actuality, there is a pipe hidden in the stream of water.
Dubai "Egy más világ".
Hihetetlen utak a földön
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
BAHRAIN.
Készítette: Pelsőczi Gergő
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Donde el Arco Iris se convirtió en río
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Francia Köztársaság.
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
Francia Köztársaság.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
El gigantesco agujero es para extracción de diamantes. Está en Rusia, Sibéria Central, junto a la ciudad de Mirna. Tiene 525 metros de profundidad y su.
4. fejezet Világtengerek felosztása
T,B. AZ ELŐZŐ KÉT DIA FORDÍTÁSA MISIR CARSISI FŰSZER BAZÁR 1597 – 1664 A bazár építését 1597-ben kezdték el, Saftye szultána rendeletére, aki 3-ik.
Es conocida como “la isla de los gatos” porque existen en ella 6 felinos por cada residente humano. La principal actividad de la isla era la pesca,
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 7.. Los verbos reflexivos LAVAR ~ LAVARSE me lavo nos lavamos te lavas os laváis se lava se lavan.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 10.. El Pretérito Perfecto HABER + PARTICIPIO PASADO A spanyol igéknek három „ragozatlan” alakjuk lehet: ● Infinitivo.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Norvégia pps..
A folyó élete.
Shakespeare Globe Színháza
Palacio KolomenskyE el último palacio de madera de los zares
Atlantic Road (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, norvég)
 Curso de la Lengua Española 1 
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
a hét verse Federico García Lorca:
TENERIFE.
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
Hihetetlen utak a földön
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
IMAGINE John Lennon.
A kék szépség.
A Hangzhou öböl hídja Kína
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

La Carretera del Atlántico (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, en noruego) es una espectacular vía que desde la costa continental salta de isla en isla hasta llegar a Averøy, en un recorrido fantástico a través puentes que se retuercen sobre el mar en escorzos imposibles. No es casualidad que esta carretera sea el segundo destino turístico más visitado en Noruega. _______________ spanyol-magyar fordítás Atlantic Road (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, norvég) egy látványos útvonalon a szárazföldről ugrani szigetről szigetre, hogy elérje Averøy egy fantasztikus utazás kanyargó hídon a tengerre pillantás lehetetlen. Nem véletlen, hogy ez az út a második leglátogatottabb turisztikai célpontja Norvégiában.

Atlanterhavsveien

Su construcción empezó en 1983 y estuvo marcada por la lucha contra los elementos. Durante los seis años que duraron las obras se registraron hasta 12 tormentas con categoría de huracán. Son poco más de ocho kilómetros de recorrido que incluyen ocho puentes sobre el océano. spanyol-magyar fordítás Az autópályát 1983-ban kezdték el építeni, és jellemző volt az elemek elleni harc.. Ez alig több, mint öt mérföld út, köztük nyolc híd az óceán fölött. A munkák hat éves időtartama alatt 12 vihart észleltek, amelyek a hurrikán kategóriába tartoztak

El hito principal de la carretera es precisamente el puente de Storseisundet, el más largo de todos (260 metros), que realiza una curva espectacular. spanyol-magyar fordítás Az út fő mérföldköve Storseisundet híd, a leghosszabb az összes (260méter), amely drámaian látványos ív.

Tal es la importancia de esta carretera que los noruegos la eligieron como la construcción del siglo en su país. Además, el diario inglés The Guardian la seleccionó como el mejor viaje en carretera del mundo. Igen fontos ez az út, amelyet a norvégok választottak. Ezen túlmenően, a brit The Guardian napilap felvette a világ legjobb úti-programjai közé.

Se encuentra en la zona de los fiordos occidentales, y en determinadas épocas del año pueden llegar a avistarse focas e incluso ballenas. La pesca es uno de los mayores atractivos de la zona. Hasta tal punto que son muchos los que pescan en los puentes de la carretera, circunstancia con la cual se debe tener cuidado al conducir. A Nyugati fjordok környékén fókák és a bálnák is észlelhetők Halászat a terület egyik legnagyobb attrakciója. A közúti körülmények között a halászat hidak mellett kockázatos, legyen óvatos vezetés közben.

Desde 2009, la carretera del Atlántico continúa desde Averøy a Kristiansund mediante un túnel de peaje bautizado como Atlanterhavstunnelen (es decir, ‘túnel del Atlántico’) óta, az Atlanti-út folytatódik a Averøy - Kristiansund keresztül nevű Atlanterhavstunnelen (azaz "alagút-atlanti") autópálya alagút.

Su construcción se alargó durante seis años (casi 1 kilómetro y medio por año), pero desde su inauguración en 1989 se ha convertido en la segunda carretera costera más visitadas por los turistas, llegando a ganar en 2005 el premio a la mejor construcción noruega. Az építési-idő hat évig (majdnem 1 mérföld / év) elhúzódott, de a a nyitás óta 1989-ben a második leglátogatottabb lett a turisták által.

Para recorrer la carretera lo mejor es llegar hasta Molde y de ahí tomar la carretera 64, que es precisamente la Atlanterhavsveien. El viaje desde la histórica ciudad de Bergen a Molde tiene 450 kilómetros, recorriendo toda la zona de los fiordos, sin duda una ‘road trip’ increíble. Oslo está a casi 600 kilómetros. Utazni a legjobb Molde úton, tegyen meg 64 km-t, amikor pontosan a Atlanterhavsveien - be érkezik. Az út a történelmi városon Bergen vezet keresztül. Molde hossza 450 mérföld, amelynek az egész területén a fjordok vannak, egy "Road Trip„ valóban félelmetes. Oslo mintegy 600 km távolságra van.