A META és a Calderoni- program filozófiája, jelentősége az NFT 1. disszeminációjában HEFOP-3.1.1-K2004-08-0001/1.0 A META és a Calderoni- program filozófiája,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Advertisements

Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP
ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
A könyvtári digitalizálás kézikönyve és honlapja
A szaktanácsadás támogató szerepe
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Szűts József Általános Iskola
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
Hagyományos szemléltető eszközök
A rendszerépítés változó jogszabályi környezetben A pedagógusképzés a magyar bolognai rendszerben – ELTE IV. Pedagógusképzési nap Papp Lajos ELTE Pedagogikum.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia)
A BDF elektronikus könyvtárának szolgáltatásai Csuk Csaba május 4.
Az elektronikus információszolgáltatás gyakorlata és tapasztalatai a Berzsenyi Dániel Főiskola könyvtárában Szombathely, október 18. Barki Katalin.
Műszaki tudományok az interneten
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER ACalderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Eger, AgriaMédia Könyvtárak az elektronikus tanulás szolgálatában Moldován István OSZK
Calderoni Project 2007.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
1 Calderoni forráskezelő rendszer és adatbázis jellemzői, szerepe és lehetőségei a HEFOP és projekteredmények disszeminációjában Zellei László.
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár Február 1.
Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár január 19. EDUCATIO 2008.
1 Calderoni Project DIGITÁLIS TUDÁSTÁRAK ÉPÜLÉSE A Calderoni Project Zárókonferenciája Budapest, március 27. A CALDERONI PROGRAM EREDMÉNYEK.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
CALDERONI ELEKTRONIKUS FORRÁSKEZELŐ ÉS PUBLIKÁCIÓS RENDSZER CALDERONI REFERENSKÉPZÉS
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER A Calderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
Calderoni-referens képzés március 20. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) ; Fax: (06-1) 235.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
IKT alapú kompetenciák a XXI. századi pedagógusképzésben
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Barcsák Marianna KPSZTI
Vezetői Információs Rendszer
11. Vizuális jelképek, jelek, sematikus ábrák
Előadás másolata:

A META és a Calderoni- program filozófiája, jelentősége az NFT 1. disszeminációjában HEFOP K /1.0 A META és a Calderoni- program filozófiája, jelentősége az NFT 1. disszeminációjában HEFOP K / ,Szombathely

Előzmények META projekt META projekt –Tankönyv infromációs szolgáltatásokhoz illeszkedő taneszköz információs rendszer –2002: a Hundidac felajánlása – felett van a taneszközök száma a magyar piacon –2003-tól az OPKM ad helyet a META-nak és a MATE-nak

A META projekt eredménye Az adatbázis táv-adatszolgáltatással való töltése Az adatbázis táv-adatszolgáltatással való töltése –Naprakész adatbázis Bemutatóterem létrehozása az OPKM épületében, taneszköz etalonok megőrzése, majd 10 év utáni archiválása Bemutatóterem létrehozása az OPKM épületében, taneszköz etalonok megőrzése, majd 10 év utáni archiválása

Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ 2008:   Az adatbázis jelenleg már 88 hazai cég közel 7000 taneszközét tartalmazza. (Az adatbázis és az etalontár szempontjából taneszköznek tekintendő minden tartalom-, ill. információhordozó 3D, demonstrációs, kísérleti és szemléltető eszköz, grafikai, audiovizuális és elektronikus, digitális oktatómédia.)   Multimédiás bemutatóhely (1089 Bp. Könyves Kálmán krt. 40.).

Calderoni Program A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár továbbgondolása A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár továbbgondolása Közoktatás - felsőoktatás Közoktatás - felsőoktatás Elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és kompetenciafejlesztő programadatbázis Elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és kompetenciafejlesztő programadatbázis Calderoni Taneszköz- információs és Oktatástechnológiai Központ Calderoni Taneszköz- információs és Oktatástechnológiai Központ

A Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ feladatai META fejlesztés és szolgáltatás META fejlesztés és szolgáltatás Kapcsolattartás az adatszolgáltatókkal Kapcsolattartás az adatszolgáltatókkal Aktuális weboldalak hozzákapcsolása a taneszközökhöz Aktuális weboldalak hozzákapcsolása a taneszközökhöz MATE gyarapítása és gondozása MATE gyarapítása és gondozása Kiállítások, bemutatók szakmai fórumok, továbbképzések szervezése, szaktanácsadás, tájékoztatás Kiállítások, bemutatók szakmai fórumok, továbbképzések szervezése, szaktanácsadás, tájékoztatás

Calderoni Elektronikus Tanulási Forráskezelő és Kompetenciafejlesztő Programadatbázis Kapcsolódás az NFT 2. programjaihoz Kapcsolódás az NFT 2. programjaihoz A rendszer fenntartása és folyamatos bővítése A rendszer fenntartása és folyamatos bővítése Kapcsolattartás a Calderoni-referensekkel Kapcsolattartás a Calderoni-referensekkel

Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ január 1-től: Könyves Kálmán krt január 1-től: Könyves Kálmán krt. 40. Audiovizuális és multimédiás taneszközök bekérése Audiovizuális és multimédiás taneszközök bekérése Kurrens tankönyvek bemutatóhelye Kurrens tankönyvek bemutatóhelye

Könyv és Nevelés - Hundidac Szövetség - OPKM honlap

Honlaptérkép: Honlaptérkép: –Főoldal – felhívólevél, belépési nyilatkozat –Keresési módok – egyszerű, összetett –Gyártók és forgalmazók –naprakész adatokkal –Súgó

Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis

Egyszerű keresés

Összetett keresés

Egy konkrét taneszköz adatlapja (1. oldal)

Egy konkrét taneszköz adatlapja (2. oldal)

Cég adatlap

III. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia Köszönöm a figyelmet! Köszönöm a figyelmet! Apró Jablonszki Ildikó Apró Jablonszki Ildikó Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai központ Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai központ 1089 Bp. Könyves Kálmán krt Bp. Könyves Kálmán krt