Akik a céljaikat árkon-bokron keresztül is elérik:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bakos Károly ESRI Magyarország
Advertisements

 Mi a térinformatika és mi a jelentősége? Mire és hogyan használhatók a térinformatikai rendszerek?  A valós világ elemeinek, eseményeinek, jelenségeinek.
Belváros-Lipótváros Polgármesteri Hivatal egységes szerkezetű rendezési terveinek publikálása, karbantartása ASP szolgáltatás keretében Cselovszki Zoltán.
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
Speciális adatgyűjtés hadtörténeti GIS-hez
Szabó József CadMap Kft.
Navigáció mobiltelefonnal
Kincs projekt.
Ez itt Magyar ország térképe
Térinformatika (3. diasorozat)
TÉRKÉP HELYETT CSAK KÉP? AVAGY A PAPÍRALAPÚ KARTOGRÁFIAI DOKUMENTUMOK SORSA A DIGITÁLIS VILÁGBAN DR. PLIHÁL KATALIN ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Interaktív iskolai térképek és atlaszok szerkesztése
Gazdaháló Konferencia, augusztus 30. GPS a kézben – hogyan lesz a területmérésből támogatási kérelem? Markócs József Kereskedelmi igazgató.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Budapest, Előadó: Dr. Mihalik József
A GPS az egyetemi oktatásban
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Térinformatika (2. diasorozat)
Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Aqabat-hegység.
Térinformatikai elemzések. Megválaszolható kérdések Pozíció - mi van egy adott helyen Feltétel - hol vannak …? Trendek - mi változott meg? Minta - milyen.
ELTE GIS MeetUp 2011 Budapest, április 15..
Weben publikált térképek a földrajzi kutatásokban Ádám Eszter Geográfus MSc hallgató.
Előfizetői vezetékszakadás
Az információ és kódolása Kovácsné Lakatos Szilvia
Térinformatika (5. diasorozat)
Google earth és a térinformatika kapcsolata
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
HelpforYou, Minden jog fenntartva! Real-Own-Home Az elérhető otthonért! Egy neked is elérhető megoldás!
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
1 A beszerzett szoftverek bemutatása és alkalmazásuk a gyakorlatban József Attila – Jankó Zoltán Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Tűzoltás vezetés GPS-el?. Sajátosságok Nagy terület - nehezen átlátható Terjedési sebessége, iránya gyorsan változik. Jelentős erő- és eszközigény Gyakori.
A másodlagos térbeli adatnyerési eljárások
Hálózati réteg.
Magyar Turisztikai Tartalomtár. Célok 1. olyan teljes körű turisztikai adatbázis és a belőle táplálkozó portálrendszer megteremtése, amely tartalmazza.
Intelligens felderítő robotok Készítette: Györke Péter Intelligens rendszerek MSC szakirány Konzulens: Kovács Dániel László Méréstechnika és Információs.
valós-idejű helymeghatározás WLAN-nal
Térinformatika a mindennapok online médiájában Pohly Ferenc T-Online Magyarország.
Flottakövetés és munkairányítás integrációja esettanulmány:
Közúti baleseti statisztikák elemzése. Közúti baleseti adatok eredete Rendőrség által helyszíni adatrögzítésből nyert adatok.
Nyull Balázs DigiTerra Informatikai Szolgáltató Kft november 13. Az innovatív stratégiatervezés szerepe a rövid és hosszú távú tervezésben Kis magyar.
Kosztolánczy György ügyvezető Budapest, március 9. Lakásvásár
Előadásvázlatok a földrajzi nevekről 7. Földrajzi nevek a holland topográfiai térképeken Nico Bakker Department Research & Development Topografische Dienst.
Vaktérképes alkalmazások lehetőségei az oktatásban Dombóvári Eszter – Gede Mátyás Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék Budapest,
Térképészeti alapfogalmak, a térképek csoportosítása
Térképészet Szoftvertípusok Zentai László
Zentai László: Térképészet Térinformatika sáv Térképészet Zentai László Eötvös Loránd Tudományegyetem Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék
Zsolt Námesztovszki, Hungarian Language Teacher Training Faculty, Subotica, University of Novi Sad, Subotica, Strosmayer 11., Márta Takács Budapest.
Feladat: Adott egy város, benne metrók és állomások. Írjunk algoritmust amely megszámolja hogy mennyi az a legkevesebb átszállás amellyel egy tetszőleges.
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
Címregiszter építés kataszteri térkép alapján (és szinkronizáció)
Miért nehéz jó önkormányzati rendszert készíteni? InterMap Térinformatikai Tanácsadó Kft. Hujber Csaba: Szolnok, szeptember.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
Iskola-egészségügyi Konferencia augusztus Informatikai lehetőségek az iskola/ifjúság-egészségügyi munkában Wenhard Andrea egészségügyi szakközgaszdász.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Béren kívüli juttatások új generációja!
Raszteres tematikus térképkészítés a Photoshop segítségével
Térkép 2..
Online térképi szolgáltatások és a „Precision Farming” Bunkóczi László SZIE GTK GINT.
Térinformatika Domján Ádám.
Készítette: Kokrák Mihály Konzulens: Smid László
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Létesítménygazdálkodás és üzemeltetés Makay Gábor FMGuide A MapGuide létesítménygazdálkodási alrendszere.
KEOP /K/ Napelemes rendszer kiépítése a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház központi telephelyén Konferencia Központ.
Katona Zoltán (FÖMI) – Molnár Attila (SZTE) Kaposvár A VINGIS rendszer kialakításának tapasztalatai.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Talajszennyeződés detektálásának és vizsgálatának támogatása geoinformatikai módszerekkel Herczeg Ádám ME-Geofizikai Tsz.
Kerékpáros fejlesztések Zala megyében
World map.
A parcellaszintű parlagfűfelmérés eredményei a Csepel-szigeten
Előadás másolata:

Akik a céljaikat árkon-bokron keresztül is elérik: Terepi térinformatikai navigáció mindenkinek Topo Explorer RTA-50 térképpel

A vektoros térképpel kombinált M=1:50 A vektoros térképpel kombinált M=1:50.000 méretarányú RTA-50 térkép alapú navigálás részletei A gyors navigálálás alapját a vektoros Magyarország térkép jelenti A vektoros térkép részletesebben A nagyítás növelésével előbukkan a részletes rasztertérkép

Hogyan jutunk el egy Szin (BAZ megye) melletti külterületi ingatlanhoz (pl.: értékbecslés helyszíni szemléje céljából)? Elindul a program… A település megkeresése a térképen… Nagyobb méretben: Megtervezzük az útvonalat: Indulás: Budapest Cél: Szin

Hogyan jutunk el egy Szin (BAZ megye) melletti külterületi ingatlanhoz (pl.: értékbecslés helyszíni szemléje céljából)?

Mi történik, ha belenagyítunk? A raszteres, RTA50 alapú navigáció összevetése egy kizárólag vektoros térképen alapuló navigációval Raszteres térkép Vektoros térkép Mi történik, ha belenagyítunk? Új információkat kapunk Nem nő a részletesség…

Mire használható még a Digiterra Topo Explorer Terepi térinformatikai megoldása? Saját térképi rétegek feltöltése (map, shp, stb…) Felkeresendő objektumokhoz való GPS navigálás És ahova már nem vezet út… Úton, amíg lehet

Terepi térinformatikai navigáció: Milyen további előnyökkel jár a terepi térinformatika felhasználói szemmel? Arra találták ki, hogy lemenjek az útról? – IGEN! Pl.: Villanyvezetékek felkeresése Terepi térinformatikai navigáció: Topo Explorer RTA-50 térképpel Domborzatárnyékolás a hegységekhez