Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ INFORMATIKA VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTŰ VIZSGA Nyomtatható változat.
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségikről Nem csak az Informatika tantárgy.
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Informatika tanításom
Informatika Minden szép, minden jó, mindennel meg vagytok elégedve?
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Utazás &Turizmus érettségi 2008 tavasz. U&T érettségi Központilag akkreditált érettségi vizsgatárgy (Ady Endre Gimn., Ráckeve Csak k özépszintű! Felvételinél.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
. J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév február 10.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Konzultáció a kétszintű érettségivel kapcsolatban
Informatika Reményi Zoltán
A kétszintű biológia érettségi vizsgáról
Kérdőív a fizika érettségiről Horányi Gábor Kép helye.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Hasznos információk a kétszintű kémia érettségiről
. Előzetes j elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév január 04.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
IKT struktúra.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Dokumentumkészítés Emelt szint: 60 perc 30 pont.
Érettségi eredmények május-június. 13. A – Emelt szint.
AZ INFORMATIKA ÉRETTSÉGI VIZSGA ELŐZMÉNYEI
European Computer Driving Licence
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN.
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Az érettségi számokban június Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Az érettségi számokban és házivizsga eredmények június Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium.
Érettségi élő idegen nyelv
Kétszintű érettségi.
2016. november 12..
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Az érettségi számokban
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Szóbeli feladatsor témaköreinek áttekintése, tipikus feladatok megoldásának.
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Előadás másolata:

Általában a kétszintű informatika érettségiről

Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:

Általában a kétszintű informatika érettségiről Források, ahol utána nézhetünk részletesebben: Oktatási Minisztérium honlapja:

Általában a kétszintű informatika érettségiről Források, ahol utána nézhetünk részletesebben: Oktatási Minisztérium honlapja: Mintafeladatok: Megjegyzés: A mintafeladatok nem mind alkalmasak érettségi feladatnak, vagy túl nehezek, vagy túl könnyűek.

2004-es vizsgáig az INFORMATIKA érettségi elméleti + gyakorlati vizsga tételeket az informatika tanár állította össze 2005-től középszintű gyakorlati érettségi: 180 perc, majd külön alkalommal szóbeli vagy emelt szintű gyakorlati érettségi: 240 perc, majd külön alkalommal szóbeli

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések)

Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola?

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola?

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol?

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!) Rendszergazda: mindent nekem kell előkészítenem? (tartalék gép lefagyás esetére, mentések előkészítése, azonosítók, befejezett munkák CD-re írása, hálózat: feladatkiosztáskor és begyűjtéskor kell)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!) Rendszergazda: mindent nekem kell előkészítenem? (tartalék gép lefagyás esetére, mentések előkészítése, azonosítók, befejezett munkák CD-re írása, hálózat: feladatkiosztáskor és begyűjtéskor kell) Enni, inni hol lehet? (Nem a gépteremben, hanem erre kialakított helyen, felügyelet arra, hogy e közben, de még a mellékhelység használata közben se kommunikálhassanak a jelöltek egymással, nagy gépterem – több felügyelő tanár)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem így lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem így lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad) Tudjuk, hogy mikor lesznek a 2005-ös vizsgák? (Természetesen csak a gyakorlatik időpontját: megjelent az OM honlapon a ös tanév rendje)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OM által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad) Tudjuk, hogy mikor lesznek a 2005-ös vizsgák? (Természetesen csak a gyakorlatik időpontját: megjelent az OM honlapon a ös tanév rendje) Emelt-, vagy középszinten kell előbb vizsgázni? (Emelt szinten, sokféle érettségit lehet tenni, több vizsgaidőszakban, de emelt szintűt, mint felvételit csak tavasszal)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-öst az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon? (közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon? (közép és emelt szinten, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon?(közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezeken kívüli elmélet, pl. hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.)

KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon?(közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.) Operációs rendszerekre nem lesz feladat? (Nem lesz: ezt a faladat megoldási gyakorlatban kell majd alkalmazni: keresd ki a nyers fájlt, olvasd be, csomagold ki, készítsd el a megoldáshoz a következő könyvtárszerkezetet, stb….)