Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az."— Előadás másolata:

1 1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az adott területhez kapcsolódó irodai és ügyviteli munkában, a gazdálkodó egységek tartalmi és adminisztratív munkájában alkalmazott számítógépes szoftverek alapszintű kezelésére, üzemeltetésére, használatára. Tudja kezelni az egyes számítógéptípusokat, legyen alkalmas rutinfeladatok végzésére. Legyen képes olyan önálló feladatok megoldására is, amelyek a mindennapi tevékenysége során előfordulhatnak.

2 2 A képzés szakmai követelményei A számítógép-kezelő (-használó) képzés alapszintű számítás­technikai tudást ad a következő területeken: a számítógép, illetve kapcsolódó perifériák bekapcsolási folyamatának felügyelete, a számítógépes rendszer üzemeltetésével kapcsolatos rendszeres napi feladatok ellátása, az operációs rendszer kezelése, szöveges dokumentumok előállítása, üzleti, statisztikai, ügyviteli feladatok számítógépes kiszolgálása.

3 3 4. A szakképesítéssel betölthető munkakörök A szakképesítés megnevezése: számítógép-kezelő A szakképesítés azonosító száma: 33 4641 01 4.1.A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör, foglalkozás Megnevezése 4220számítástechnikai adminisztratív jellegű foglalkozás 4.2.A szakképesítéssel betölthető további és rokon munkakörök, foglalkozások Megnevezése 3139 Egyéb számítástechnikai foglalkozások (középfokú képzettség megszerzése esetén) 4220 Számítástechnikai adminisztratív jellegű foglalkozások

4 4 A képzés tantárgyai Központilag előírt kötelező szakmai tantárgyak:  számítástechnikai alapismeretek  szövegszerkesztés  táblázatkezelés  adatbázis-kezelés  prezentáció és grafika, információs hálózati szolgáltatás

5 5 A vizsga részei és tartalma: Írásbeli vizsgarész Az írásbeli vizsga általánosabb jellegű, áttekintő ismereteket ellenőriz központi vizsgafeladatsor. A vizsgán semmiféle segédeszköz nem használható. Az írásbeli vizsga értékelésére mindenkor csak a központilag megadott értékelési kulcsok alkalmazhatók. A megoldásra biztosított idő: 2 óra. Gyakorlati vizsgarész A gyakorlati és a szóbeli részből álló vizsgát a képző maga szer­vezi, annak formai és tartalmi kivitelezését előzetesen előkészíti, s a vizsga elnökével a gyakorlati vizsgát megelőzően jóváhagyatja. A vizsgázók a tanult témákban (alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, kommunikáció) egy-egy feladatot oldanak meg a számítógépen. A megoldás során saját jegyzeteiket és a vonatkozó kézikönyveket használhatják. A gyakorlati vizsgára biztosított idő: 2 óra.

6 6 Szóbeli vizsgarész A szóbeli vizsga a gyakorlati vizsgához kapcsolódik. A vizsga­bizottság a gyakorlati feladat megoldásával kapcsolatos kérdéseket tesz fel. A vizsgakérdés sort a képző intézmény állítja össze, a javasolt központi alapján és azt a kijelölt vizsgabizottsági elnökkel előzetesen egyezteti. A szóbeli vizsgán meg kell győződni arról, hogy a vizsgázó rendelkezik a számítógépen való kommunikációhoz szükséges idegennyelv ismerettel.

7 7 Ajánlott irodalom: Bártfai Barnabás: Hogyan használjam? Farkas Csaba: Windows XP és Office 2003 felhasználóknak Bármi egyéb ami van ill. elérhető

8 8 Erőviszonyok felmérése: Iskolai végzettség: –Felsőfokú –Középfokú –Általános –Számítógép-kezelési ismeretek: Nincs Alapszintű Magasabb E-mail címek

9 9 Segítség a napi tanuláshoz: http://www.kariszoft.hu


Letölteni ppt "1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések