A kémiai biztonsági felügyelet tapasztalatai a vegyipari ágazat területén Felmérés a magyarországi vegyipari munkahelyek kémiai biztonsági helyzetéről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A foglalkozási eredetű rákkeltő anyagok elleni védekezésről és az általuk okozott egészség-károsodások megelőzéséről.
Advertisements

Munkavédelmi hatósági tevékenysége, az ellenőrzések munkaegészségügyi tapasztalatai munkavédelmi hatósági tevékenysége, az ellenőrzések munkaegészségügyi.
MÁV ZRT. VEZÉRIGAZGATÓSÁG EBKO
Munkavédelmi világnap-2014.április 28.
Munkahelyi egészség és biztonság
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
10. Tétel.
A környezetirányítás jogszabályi háttere
A vállalkozók partnere
Munkavédelmi előírások rendszere
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Állam munkavédelmi feladatai
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Munkavédelem 1. tétel.
6. tétel.
A munkavédelmi képviselő részvétele a munkabalesetek kivizsgálásában, a foglalkozási betegségek megelőzésében Némethné Márton Erika TVK Munkavédelmi Bizottság.
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
A rendelet célja a munkahelyen jelen lévő, veszélyes anyagok és veszélyes készítmények expozíciójából eredő egészségi és biztonsági kockázatok elkerüléséhez,
Korábbi demográfiai jellemzők Várható élettartam
Hatósági ellenőrzések és annak tapasztalatai a fürdők szemszögéből
Közegészségügy és egészségvédelem a vállalkozásokban
MÁV ZRT. VEZÉRIGAZGATÓSÁG EBKO MUNKABIZTONSÁGI CSOPORT
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
EU szabályozás Vegyi anyagok és termékek. EU szabályozás Vegyi anyagok és termékek A vegyi anyagokra és termékekre vonatkozó EU irányelvek, állásfoglalások.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
IOSHA Felmérés eredményei Dr. Toldy Anna Personal Best Kft.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Dr. Grónai Éva, Dr. Erdélyi Erzsébet, Blézer Zita
Bei uns wird INNOVATIV groß geschrieben. A munkahelyi beilleszkedés új lehetőségei az egészségügyi problémával küzdő munkavállalók számára Barbara Haider-Novak,
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM Fogalmi rendszer.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Van-e munkahelyi kockázat? Ha van, milyen?
Jelentési kötelezettségek a szakfelügyeleti rendszerben Izbéki Jánosné Egészségügyi Igazgatási és Koordinációs Föosztály.
Simonné Szabó Katalin, Török Alajos, Dr. Pataki Olga
Az elektromágneses terek munkahelyi szabályozása
Munkavédelem munkabiztonság - munkaegészségügy
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
A kémiai biztonságról közérthetően
kockázat risk Risiko Риск
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
Kard és pajzs viszonya az egészségügyben
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Soronics Krisztina Kémiai biztonság és munkahigiéne egészségügyi szakértő 06/ február 01.
A munkaegészségügy munkabiztonságtól elkülönülő szakfeladata és szerepe a munkavédelemben Dr. Szele Eszter Kardirex Egészségügyi Központ.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Gyakorlati ismeretek veszélyes anyagokról veszélyes keverékekről Horváth Andrásné Közegészségügyi és kémiai biztonsági felügyelő Győr-Moson-Sopron Megyei.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
1 A kémiai biztonság új stratégiája. Európai Unió: Fehér Könyv. REACH. Globális Stratégia: Globális harmonizáció. SAICM. Prof. Dr. Ungváry György.
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
Munkaegészségtan Dr. Juhász Ferenc április.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Ellenméreg – mérgezések megelőzése
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

A kémiai biztonsági felügyelet tapasztalatai a vegyipari ágazat területén Felmérés a magyarországi vegyipari munkahelyek kémiai biztonsági helyzetéről Dr. Bereczki Edit - OKK - OMFI, Budapest Dr. Tomecz Éva - OTH, Budapest Magyar Munkahygiénés és Kémiai Biztonsági Tudományos Társaság 2004. évi Kongresszusa, 2004. november 10-12. Nyíregyháza

A kemizáció és a kémiai biztonság A kemizáció vitális jelentőségű, a fenntartható fejlődést szolgálja, de globális problémát jelent. A WHO szerint minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényezőnek minősül. A kémiai biztonság a vegyi anyagok termeléséből, tárolásából, szállításából, feldolgozásából adódó valamennyi emberi és környezetkárosító hatás csökkentését, megelőzését jelenti. [Rio de Janeiro - Föld - Csúcs – 1992.] A helyes vegyi anyag kezelés a vegyi anyagok teljes életciklusára vonatkozik, a „születéstől a halálig” tart. [Agenda 21. - 1992. – IFCS, 1994.]

A munkahelyek kémiai biztonsága A kémiai biztonság kiemelt terepe a munkahely: A munkavállalók tevékenységük során ~ 10-15 millió vegyi anyaggal kerülhetnek kapcsolatba. A vegyi anyag által okozott hatás, megbetegedés sokszorosan meghaladja – az ismert emberi megbetegedést okozó - az összes egyéb (fizikai, biológiai, stb.) kóroki tényező hatását. A kémiai biztonság – a munkahelyi kémiai biztonság megteremtése - az élet, az egészség, a testi épség és a környezet védelme érdekében valamennyi szociális partner közös érdeke.

A munkahelyi kémiai biztonság főbb munkáltatói feladatai Tevékenység bejelentése (ÁNTSZ) Veszélyes vegyi anyagok/ készítmények bejelentése (OKK-OKBI) Foglalkozási rákkeltőkkel végzett tevékenység bejelentése (ÁNTSZ) Kockázat analízis végzése (Kbt + Mvt alapján): kockázatbecslés – kockázatkezelés – kockázatközlés Munkaegészségügyi feladatok végzése: - munkakörnyezeti monitorozás - biológiai monitorozás (BEM – vizsgálatok) - foglalkozás-egészségügyi szolgálatok közreműködése

A kémiai biztonság közegészségügyi felügyelete, ellenőrzései A munkahelyi kémiai biztonság közegészségügyi felügyelete és ellenőrzése az ÁNTSZ kémiai biztonsági felügyeletein keresztül valósul meg. Az OTH és az ÁNTSZ Intézetei szoros kapcsolatban állnak az OKK – OKBI, az ETTSZ, a KBIR intézményével (egyéb felügyeletekkel, intézetekkel). Az ÁNTSZ a munkahelyi kémiai biztonság érdekében: - azonnali intézkedéseket rendelhet el, - kémiai terhelési bírságokat szabhat ki, - ellenőrizheti a kockázatok kezelésére hozott szabályok betartását.

Az ÁNTSZ Intézetek kémiai biztonsági ellenőrzései, 2003. ~50 E nyilvántartott egységnél > mint 30 E ellenőrzés (engedélyezés, célzott ellenőrzés, panasz, bejelentés, kivizsgálás, egyéb intézkedés kapcsán) A 2003 -ban az ÁNTSZ kiemelt központi feladata volt: a vegyiparban végzett kockázat analízisek ellenőrzése A nyilvántartott vegyipari egységek száma: 2333 Ebből: 1281 egységet ellenőriztek (54,9 %) 1722 vizsgálatot végeztek (1,3 vizsgálat/egység) 17 kémiai bírságot szabtak ki (1,3 %)

Az ÁNTSZ ellenőrzés főbb tapasztalatai 1. Az új bejelentések, ill. változás bejelentések elmaradtak (a 44/2000. (XII. 27.) NM r. szerint) A Biztonsági Adatlapok pontatlanok, hiányosak, nem hozzáférhetők (számítógépes adathordozón vannak) A veszélyes anyagok/készítmények nyilvántartása, a munkavállalók expozíciós dokumentációja hiányos Nem dokumentálták a munkahelyi légtérben megengedhető határértékek szintjét Nem végeztek kockázatbecslést a váratlan, előre nem látható eseményekre

Az ÁNTSZ ellenőrzés főbb tapasztalatai 2. A kockázatanalízis ellenőrzése során észlelt hiányosságok: A kockázatbecslés nem tért ki az összes kémiai kóroki tényezőre, nem tüntették fel a vegyi expozíció útját Csak a legvalószínűbb expozíciókra történtek légtér mérések Nem tértek ki a fokozott expozíció, a foglalkozási megbetegedés lehetőségeire A kockázatkommunikáció a gyakorlatban nem valósult meg

Az ÁNTSZ ellenőrzés főbb tapasztalatai 3. A kockázatanalízis hiányosságának főbb okai: A kockázatanalízis többségét külső cégek végezték munkabiztonsági szakértőkkel közreműködésével Szakmailag nem ellenőrzött számítógépes szoftver programokat mechanikusan alkalmaztak a vegyiparra, amelyek nem tartalmazták a munkavégzés, a munkakörülmények valamennyi hatását A kockázatértékelés döntően csak kvalitatív jellegű volt Nem vették igénybe a munkaegészségügyi szakemberek közreműködését, nem tértek ki a veszélyeztetett munkavállalói csoportok foglalkoztatási feltételeire A kockázatkezelést csak részben valósították meg

Következtetések - intézkedések A 2003. évi ellenőrzések tapasztalatai alapján az OTH az ÁNTSZ Intézetei bevonásával 2004. évre - egy központilag kialakított - egységes szempontrendszert dolgozott ki a munkahelyi kémiai biztonság ellenőrzésére: - a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel végzett tevékenységre - a rákkeltő/mutagén anyagokkal folytatott tevékenységre - és a pneumoconosist okozó porok felmérésére. A 2004. évi ellenőrzések célja: a munkavégzéssel, a munkakörnyezettel kapcsolatos kémiai kockázatok országos nyilvántartásának és a rákregiszternek a minél teljesebb körű megvalósítása is.

Felmérés vegyipari munkahelyek kémiai biztonsági helyzetéről VDSZ - Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége - a többi szociális partnerhez hasonlóan érdekelt a kémiai biztonság megteremtésében a helyes vegyi anyag kezelés révén. Célja: a vegyipari munkahelyek kémiai biztonsági helyzetének a feltárása a Kémiai Biztonság Nemzeti Profilja II. és a REACH megvalósítása érdekében. A felmérés ideje 2004.08.01. – 2004.10.01. között Módszere kérdőíves adatlap (26 kérdéskör) Kiterjedése 33 vállalat / tagszervezet (31 %) Feldolgozás statisztikai módszerrel Közreműködők VDSZ tisztségviselők, szakértők

A magyar vegyipar néhány jellemző adata 2420 nyilvántartott vegyipari egység [KSH,2002.] < 70 E fő foglalkoztatott (-20 % -1992.) A vegyipar az ipari termelés 14 %-át teszi ki Vegyi alapanyagok és termékek gyártása [D24] 31324 fő – 80 %-a nagyvállalat Gumi-, műanyag és műszálgyártás [D25] 31025 fő – 43% - 43%-a nagy- és közepes vállalat Szervetlen és szerves vegyipar: szerteágazó veszélyes technológiák és gyártási folyamatok sorozata (tűz- és robbanásveszély, balesetveszély, toxikus anyagok, zaj, por, klíma, vibráció, sugárzás, ergonómiai tényezők, fokozott pszichés megterhelés, stb.) - az egyik legveszélyesebb iparág

A foglalkoztatottsági adatok 33 VDSZ tagszervezeti vállalat - 25135 fő [19 fő - 4500 fő] Ebből: 17 D24, 7 D25, 3 papíripari, 2 gázipari, 2 műszaki kutató-fejlesztő, 1-1 alumíniumipari, illetve fémszerkezetgyártó egység A foglalkoztatottak száma nemek szerint Összes: 25135 fő Ebből: Férfi: 14812 fő - 59 % Nő: 10323 fő - 41 % A foglalkoztatottak megoszlása a vállalatok mérete alapján Nagy: 250 fő - > 76 % Közepes: 249 – 50 fő 21 % Kis: 49 – 10 fő 3 % Mikro: 10 fő alatt 0 %

A munkahelyi kémiai biztonság néhány jellemző adatai A veszélyes anyagokkal/készítményekkel folytatott tevékenység bejelentése( ÁNTSZ) 100 % Magyar nyelvű Biztonsági Adatlapokkal rendelkezik 97 % Veszélyes anyagok/készítmények osztályozása, címkézése (R és S mondatok feltüntetése) A Biztonsági Adatlapokkal megegyező nyilvántartás vezetése 88 % Kémiai kóroki tényezők kockázatbecslése: 2002 2004 91 % 96 %

Kockázatbecslés - kockázatkezelés

Munkakörnyezeti – biológiai monitor Munkahelyi légszennyező anyagok és biológiai (hatás) mutatók vizsgálata: 18 egység (55%) - [15138 fő - 60%] Munkahelyi légtérvizsgálatok megoszlása (iránya): ÁK: 16 (37 %) - CK: 14 (33 %) – MK: 13 (30 %) Hormon, antibiotikum, azbeszt 1-1, ólom 2, vinil-klorid 3 vállalatnál fordul elő a munkahelyi légtérben Foglalkozási rákkeltők (2 helyen gazdasági okból!) 15 egységnél – 1380 fő exponált munkavállaló (ÁNTSZ) (akrilnitril, benzol, króm, 1,2-dibróm-etán, 1,2- diklór-etán, stb.) BEM vizsgálatok: 2042 főnél (13,5 %) (dimetil-formamid, benzol, anilin, fenol, higany, stb.) Citogenetikai vizsgálat: 2 helyen - 113 fő

A kémiai biztonság szabályozása, ellenőrzése A vizsgálatban résztvevők teljes körében: Szabályozott az egyéni védőeszköz használat Biztosított a veszélyes hulladék tárolás, szállítás, stb. Intézkedtek rendkívüli helyzetekre és a karbantartásra Betartják a személyi higiénés előírásokat Szabályozták a munkaköri alkalmassági vizsgálatokat a) külön a sérülékeny csoportok foglalkoztatását b) a kémiai kórokok miatti soron kívüli és záró vizsgálatokat (102 és 126 eset, 1% alatt) Az ÁNTSZ 2003. évi ellenőrzése a VDSZ felmérésben is résztvevő vállalatok 73 % -át érintette: bírságfizetés, felfüggesztés nem történt.

A VDSZ felmérés összegző megállapításai A döntően (97 %) nagy - és közepes méretű vegyipari vállalatok többségében a munkahelyi kémiai biztonság szabályozása megfelelő. A végrehajtásban – főleg a kockázat analízis során - észlelhetők hiányosságok (mérés, vizsgálat, információ) A társadalomban és a munka világában bekövetkező változások a szociális partnerektől – a szakszervezetektől is - új kémiai biztonsági stratégiát és ambiciózusabb szociálpolitika kialakítását követelik meg a jövőben. A prioritások között szerepel: - a Kémiai Biztonság Nemzeti Profil II., a REACH - a munkahelyi kémiai biztonság intézményi fejlesztése (vizsgálatok, mérések, védelmi ellátások, információ- tájékoztatás, jelentések, baleseti ellátások átalakítása)