AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ökológiai állapotértékeléshez szükséges monitoring rendszer felülvizsgálata - Komárom-Esztergom megye - Vásárhelyiné Tóth Ildikó Nemzeti Környezetügyi.
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Szervezetfejlesztési Program
Az IKSZT-k szakmai beszámolása a tapasztalatok tükrében Budapest, március 5. Erdős Balázs osztályvezető.
Somogy megyei projektek
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
Hálózatépítés, mint az együttműködések fejlesztésének hatékony eszköze Eger, szeptember 14.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Villamos energia vételezés tanácsadás InfoPiac 2000 Kft. V.: 1.0.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
A projekt megvalósítás tapasztalatai
EKOP Elektronikus levéltár
A hitelesítési tevékenység fő lépései 91/2007. (XI.21.) KvVM rendelete alapján március 18. Bajsz Katalin.
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
MONITORINGRENDSZEREK
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
1 A 7/2006. GKM RENDELET TERVEZETT MÓDOSÍTÁSA KBSZ SZAKMAI NAPOK Budapest, november 24. dr. Gincsai János főosztályvezető.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Webes változat, animáció nélkül !!!
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Közegészségügy és egészségvédelem a vállalkozásokban
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Térfigyelő rendszer Baján
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ivóvíz minőségi helyzete 2003-ban Dr. Balogh Irén ÁNTSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézete Nyíregyháza.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ivóvíz minőségi helyzete 2005-ben Dr. Balogh Irén ÁNTSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézete Nyíregyháza.
AZONNALI NEGYEDÉVES ÉVES JELENTÉSI RENDSZER Szolgáltató Szervezetek ÁNTSZ OTH ÁNTSZ Megyei Statisztikai Hivatal ÁNTSZ OTH FETIVIZIG FETIKÖFE Megyei közgyülés.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Tudnivalók a továbbtanulásról
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
Szakképzési változások
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az Erasmus program szervezése Székely Ágnes Erasmus programvezető.
Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Országos Statisztikai Tanács
Önértékelési projektterv
Országos Statisztikai Tanács
Előadás másolata:

AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő

AZONNALI TÁJÉKOZTATÁST IGÉNYLŐ ESETEK A 201/2001. (X.25.) Korm. rendelet 5. § (4) bekezdése értelmében: „ha az önkontroll vizsgálatok során …a meghatározott vízminőség jelzők szennyezést jeleznek, illetve szennyezés veszélyével járó rendkívüli esemény fordul elő, a vízellátó rendszer üzemeltetője azonnal tájékoztatja az ÁNTSZ megyei intézetét …” A szakmailag indokolatlan, tömeges jelentések elkerülése érdekében csak abban az esetben kell azonnal értesíteni az ÁNTSZ-t, ha a minta el nem fogadható minősítést kap. A pozitív (kifogásolt) mintákról, és az azok alapján tett minőségjavító beavatkozásokról, valamint egyéb a szennyezés veszélyével járó kisebb súlyú eseményről elégséges évente egy alkalommal összefoglaló, értékelő jelentést küldeni.

AZ AZONNALI TÁJÉKOZTATÁS RENDSZERE VIZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET RENDKÍVÜLI SZENNYEZÉSSEL JÁRÓ ESEMÉNY LABORATÓRIUM: VIZSGÁLATI EREDMÉNY VIVION TELEFON FAX MINŐSÉGJAVÍTÓ INTÉZKEDÉSEK ELRENDELÉSE TÁJÉKOZTATÁS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET MINŐSÉGJAVÍTÓ TEVÉKENYSÉGE

NEGYEDÉVES JELENTÉSI RENDSZER NEGYEDÉVENTE EGY ALKALOMMAL, ÖSSZES VIZSGÁLATI ADAT, ELEKTRONIKUSAN VIVION ADATBÁZIS PROGRAMMAL ON- LINE MÓDON

ÜZEMELTETŐI ÖNKONTROLL VIZSGÁLATOK A JELENTETT ADATOK ALAPJÁN 2005 ÉVBEN

A 201/2001.(X.25.) Korm. rendelet 5.§ (4) bekezdésében előírt jelentési kötelezettségnek 2006 évben az alábbi formában és határidőkkel kell eleget tenni: Negyedév: Jelentés határideje: I. negyedév – II. negyedév – III. negyedév IV. negyedév A jelentés formáját a internetes címről lehet letölteni. A 201/2001.(X.25.) Korm. rendelet módosításának következtében a jelentést minden szolgáltatónak elektronikus úton is meg kell küldenie.

FONTOS VÁLTOZÁS! A 201/2001. (X.25.) Korm. rendelet 2005 májusi módosulását követően, a szolgáltatóknak nem csak a fogyasztási pontokról származó minták eredményeit, hanem, a 21/2002. (IV.25.) KöViM rendelet által előírt hálózati betáplálási pontokról vett minták eredményeit is jelentenie kell!

Az üzemeltetői önkontroll rendszer 2006 évi felülvizsgálata Az ivóvíz minőség nyomon követésére szolgáló önkontroll rendszer hatékonyságának megismerése. A minimálisan végzendő vizsgálatok számának korrekciója a legfrissebb vízforgalmi adatok alapján. A vízmintavételi pontok áttekintése azok megfelelősségének vizsgálata, a nem megfelelő helyek megszüntetése, újjak kijelölése A jelentési fegyelem mértékének megismerése. A szolgáltatott ivóvíz minőségével összefüggő feladatok és fejlesztési elképzelések megfogalmazása, egyeztetése. Személyes, szakmai konzultációs lehetőség biztosítása Tárgy évben felülvizsgálatra kerül a szolgáltatók, 201/2001.(X.25.) Korm. és a 21/2002. (IV.25.) KöViM rendelettel összefüggő, belső vízminőség ellenőrző rendszerének működése Az üzemeltetői felülvizsgálat célja

Az üzemeltetői önkontroll rendszer 2006 évi felülvizsgálatának gyakorlati megvalósítása A felülvizsgálatok helyszíne az ÁNTSZ Megyei Intézete lesz. A felülvizsgálandó szervezetek írásos meghívást fognak kapni, a pontos időpont megjelölésével. A meghívott üzemeltetőknek az alábbi dokumentumokat, és adatokat kell magukkal hozniuk. Üzemeltetési szabályzat, üzemeltetési utasítás(ok); Mintavételi program; Kijelölt mintavételi pontok listája, meglévő hálózati közkifolyók jegyzéke; Vizsgáló laboratórium akkreditációjának igazolása, megbízási szerződés; 2005 évi vízforgalmi adatok (kitermelt-szolgáltatott mennyiség); Észrevételek, javaslatok

Felülvizsgálati program ütemezése Kisvárdai és Fehérgyarmati kistérség: Március-Május Nyíregyházi és Vásárosnaményi kistérség: Június-Augusztus Mátészalkai és Nyírbátori kistérség: Szeptember-November

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!