TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005 Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
K V A vállalkozásfejlesztési programjai
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése PÁLYÁZATI PROGRAM TÁMOP 5.5.3/08/02/0031 A program az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
kiemelt projekt bemutatkozása
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
Lorem ipsum.
Társadalmi vállalkozások
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál

A támogatási konstrukció bemutatása Társadalmi Megújulás Operatív Program 2. prioritás- Az alkalmazkodóképeség javítása: Léteznek gazdálkodó szervezetek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő adminisztratív kapacitásokkal, viszont konkrét képzési szükségleteik vannak. Olyan szervezetek támogathatók, melyek megfelelő tapasztalatukkal képesek átvállalni az adminisztrációs terheket.

A támogatás célja  A foglalkoztathatóság javítása  A vállalkozások versenyképességének javítása  A tudás folyamatos fejlesztésének ösztönzése  Vállalkozások alkalmazkodó képességének növelése  Vállalkozások közti együttműködés rendszerének kialakítása

Támogatható tevékenységek  Szakmai képzés  Az Európai Unióval kapcsolatos képzés  A vállalkozások működésével kapcsolatos képzés  Szakma-specifikus nyelvi képzés  Kizárólag OKJ-s vagy akkreditált képzés, kizárólag akkreditált képzőintézmények

A projektről A projekt célja, a Közép-dunántúli Régióban működő mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak munkahelyi képzésének lebonyolítása akkreditált képző intézmények által. A projekt során 1000 fő munkavállaló, - az előzetesen felmért - képzési igényekhez igazodó munkahelyi képzése valósul meg. A dolgozók a megszerzett készségeket, hasznosítani tudják munkakörük ellátásában, ezáltal hozzájárulnak a munkaadó vállalkozások versenyképesség növeléséhez. A munkaadó vállalkozásoknak a program megvalósulásához önerőt nem kell biztosítaniuk, a képzési lehetőségek mindenki számára hozzáférhetőek.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a projekt A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), mint országos hatáskörű szervezet, a Közép-dunántúli régióban tevékenykedő hálózati tagjai szakmai közreműködésével, megszervezi a régió mikro- és kisvállalkozásainak munkahelyi képzését.

Indoklás  Alacsony a mikro- és kisvállalkozásokban alkalmazottak részvételi aránya a képzésben.  A versenyképesség érdekében a dolgozó embereket segítjük abban, hogy, versenyképes tudással rendelkezzenek, aminek legfontosabb eszköze a képzés.  A szükséges képzések megvalósításával összefüggő tevékenységek ellátását a vállalkozások egyénileg nem tudnak kivitelezni.  A munkahelyi képzéseknek kiemelt jelentősége van mind a gazdasági növekedés gyorsítása, mind a munkanélküliség kezelése és a szociális biztonság megteremtése tekintetében.

Képzések  Cégvezetés, projektmenedzsment  Gazdasági és vállalkozási ismeretek  Sales (értékesítési ismeretek)  Gyakorlati EU ismeretek munkavállalóknak  Angol- Kereskedelem

Várható eredmények  A Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainak munkavállalói közül 1000 fő munkahelyi képzése valósul meg.  A képzéseket elvégzők száma legalább 900 fő.  A megszerzett képzettségeket és kompetenciákat munkakörükben eredményesen hasznosítók aránya eléri a 90%-ot a képzést eredményesen elvégző személyek közül.  A megszerzett képzettségek és kompetenciák hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez, hosszú távú fejlődését szolgálják.

Célok Általános célok: Vállalkozások versenyképességének növelése A foglalkoztatók ösztönzése a munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére. Operatív célok: 1000 munkavállaló képzése a megszerzett készségeket eredményesen hasznosítók aránya elérje a 90%-ot a vállalkozások közti együttműködés javítása Hosszú távú célok: foglalkoztatás erősítése, munkanélküliség csökkentése, kompetenciáinak kiszélesítése, az egész életen át tartó tanulás elterjesztése, a munkavállalók képzésekben való részvételének elterjedése.

Célcsoportok  Elsődleges célcsoport: Valamennyi ágazat régióban székhellyel, telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozása  A projekt másodlagos célcsoportjába tartoznak a fenti elsődleges célcsoport munkavállalói fő.

A program lebonyolítása Csoportképzés 10-12fő/csoport- Angol, fő/csoport- Szakmai képzés 2 alkalom/hét- Angol, 1 alkalom/hét- Szakmai képzés 4óra/alkalom- Angol, 5óra/alkalom- Szakmai képzés Kurzus hossza: 25 hét- Angol, hét- Szakmai képzések Helyszínek: Rögzített helyszínek a kistérségi központok Igény szerint, előzetes egyeztetés alapján

Elérhetőségeink: Sándor Kinga: Tel.: +36 (1) Horváth Boglárka: Tel: +36 (1) Boros László: Tel.: +36 (1)