Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

A jelzőrendszer működésének tapasztalatai
Gyermekvédelem mint közügy
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Köszöntjük a Tanácskozás résztvevőit!
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
Szakmai Tanácskozás Miskolc
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelem a védőnői munkában
GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Gyermekvédelmi alapellátás
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Sose rázd a kisbabádat Dr. Kovács Zsuzsanna április 30.
A gyermekvédelem fogalma
Tanévkezdő értekezlet
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A gyermekvédelmi ellátórendszer szerepe a bűnmegelőzésben
CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT EGER
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A mai magyar gyermekvédelmi rendszer
Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona bemutatása
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Tarsoly Edéné SzocioNet DDRMHSZK Gyermekjóléti Csoport
Családok átmeneti otthona a Józsefvárosban
Forrás: X. Konszenzus füzet Fontos  a megelőzés  a hatékony prevenció érdekében szükséges az összehangolt együttműködés az országos és helyi.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Munkamegosztás és együttműködés Iskolapszichológia a nevelési tanácsadó ellátó rendszerében Horváth Ágnes Klinikai szakpszichológus Zuglói Nevelési Tanácsadó.
Gyermekvédelmi tanácskozás
gyermek- és ifjúságvédelmi koordinátor
A HOZZÁTARTOZÓK KÖZÖTTI ERŐSZAK MEGELŐZÉSÉVEL ÉS MEGSZŰNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL Horváthné Kecskés Diána intézményvezető VMJV Családsegítő.
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
Hogyan segíthet a rendszer?
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
VÉDŐNŐK A CSALÁDOK SZOLGÁLATÁBAN
Szociális háló Készült a suliNova Kht. megbízásából.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Családtámogató ellátások
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
Készítette: dr. Retkes Zita.  Jogviszonyok a családban  Az állam szerepe és feladata  Ombudsmani tevékenység a családot érintően  Civil jogvédelem.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
A BŰNÖZÉS TÁRSADALMI OKAI. A mikrokörnyezeti hatások csoportja A családi viszonyok: A fiatalkorú elkövetők többsége nagycsaládból származik, és.
1 Az alapellátás és a szakellátás kapcsolata, közös feladatok, célok Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Konferenciája Budapest, 2007.szept Gulyásné.
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Az egészségügyi szolgáltatók szerepe a gyermekvédelmi jelzőrendszerben
A gyermekjóléti szolgáltatás és a Szécsényi Gyerekesély Program kapcsolata Varsány községben Nagyné Mákos Izolda Családgondozó, Varsány.
A helyettes szülői ellátás működése
Ágazatközi együttműködés
KÖZOKTATÁS Öcsödi Kis József.
Az egészségügyi szolgáltatók szerepe a gyermekvédelmi jelzőrendszerben
Család – és Gyermekjóléti Központ
A gyermekjóléti alapellátások együttműködési lehetőségei 2018
ÉVES GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Gyermekjóléti szolgálatának szakmai munkájáról Szabó Sándorné Szakmai egység vezető

A kistérségben dolgozó gyermekjóléti családgondozók ellátási területe Átány: Szabó Sándorné Boconád és Heves: Czinkóczi Ágnes Erdőtelek, Tenk: Tariné Daru Irén Erk, Tarnaméra, Zaránk: Szabó Nóra Heves: Renkecz Rafael Hevesvezekény, Tiszanána: Tóthné Bessenyei Erzsébet Kisköre: Sinka Károlyné Kömlő, Tarnaszentmiklós: Péterfy Orsolya Pély, Heves: Csapóné Gigor Hedvig Tarnabod: Kerékgyártóné Bodó Judit Tarnaörs: Lőcsei Anikó Tarnazsadány: Vágóné Markos Edina

Amit fontos mindig hangsúlyozni A gyermekjóléti szolgálat nem hatóságként működik, nem hatósági feladatot lát el Eszközeink: Segítő beszélgetés Tanácsadás Információ nyújtás Hivatalos ügyekben való közreműködés Továbbirányítás

Gyermekjóléti alapellátás célja A gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének elősegítése A családban történő nevelésének elősegítéséhez Veszélyeztetettség megelőzése A kialakult veszélyeztetettség megszüntetése A gyermek családjából történő kiemelésének megelőzése

Gyermekjóléti szolgálatok feladata A gyermek testi, lelki egészségének, családban történő nevelésének elősegítése érdekében Tájékoztatás, a támogatásokhoz való hozzájutás segítése, Családtervezési, pszichológiai, nevelési, egészségügyi, mentálhigiénés és káros szenvedélyek megelőzését célzó tanácsadás Szociális válsághelyzetben lévő várandós anya támogatása, segítése, tanácsokkal való ellátása, valamint számára a családok átmeneti otthonában igénybe vehető ellátáshoz való hozzájutás szervezése, Szabadidős programok szervezése, Hivatalos ügyek intézésének segítése.

Gyermekjóléti szolgálat feladata 2. A veszélyeztetettség megelőzése érdekében A veszélyeztetettséget észlelő és jelző rendszer működtetése A veszélyeztetettséget előidéző okok feltárása és ezek megoldására javaslat készítése, Együttműködés megszervezése, tevékenységek összehangolása, Tájékoztatás

Gyermekjóléti szolgálatok feladata 3. A kialakult veszélyeztetettség megszüntetése érdekében A gyermekkel és családjával végzett családgondozás a gyermek problémáinak rendezése, a családban jelentkező működési zavarok ellensúlyozása Családi konfliktusok megoldásának elősegítése, különösen a válás, a gyermekelhelyezés és a kapcsolattartás esetében Az egészségügyi és a szociális ellátás - különösen a családsegítő szolgáltatás -, valamint a hatósági beavatkozás kezdeményezése Javaslat készítése a gyermek családjából történő kiemelésére, a leendő gondozási helyére vagy annak megváltoztatására.

Gyermekjóléti szolgálatok feladata 4. A családjából kiemelt gyermek visszahelyezése érdekében Családgondozás biztosítása - az otthont nyújtó ellátást, illetve a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatást végző intézménnyel együttműködve - a család gyermeknevelési körülményeinek megteremtéséhez, javításához, a szülő és a gyermek közötti kapcsolat helyreállításához Utógondozás biztosítása - az otthont nyújtó ellátást, illetve a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatást végző intézménnyel együttműködve - a gyermek családjába történő visszailleszkedéséhez.

Jelzőrendszer Egészségügyi szolgáltatást nyújtók, a védőnői szolgálat, a háziorvos, a házi gyermekorvos, A személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatók, a családsegítő szolgálat, a családsegítő központ, A közoktatási intézmények, a nevelési-oktatási intézmény, a nevelési tanácsadó, Rendőrség, Ügyészség, Bíróság, Pártfogó felügyelői szolgálat, Áldozatsegítés és a kárenyhítés feladatait ellátó szervezetek, Menekülteket befogadó állomás, a menekültek átmeneti szállása, Társadalmi szervezetek, egyházak, alapítványok.

Statisztikai adatok 2009. évi 2010. I. félév esetszámai

Gondozásban lévő gyermekek száma 2010.11.30.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!