Rábaköz Öröksége Néptánctábor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
Kulturális vidékfejlesztés
LEADER Szeged LEADER pályázatok
Rábaközi Nemzetközi Néptánctábor Kapuvár július 17–23.
A harmadik közösen szervezett nemzetközi tábor Hangok és akciók – zenélés tapasztalat útján Furuboda
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
Falukép-védelmi program a Pogány-havas kistérségben Csíkszereda, november
A Lőrinc 2000 SE bemutatása Alapítás éve: Egyesület színe: piros – fekete Székhelye: 1182 Budapest, Óhuta u. 58. Szakosztályok: Triatlon – kerékpár.
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
Gábor Dénes Tehetségpont
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente.
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
Pannon Helyi Termék Klaszter Megalakulás: október, közel egy éves előkészítő munka után Fő cél: a régióban fellelhető és előállítható mezőgazdasági.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
2009. év rendezvényeinek összefoglalója február 8-16.
A regionális tudomány társadalmasítása Kedvezményezett: MTA Regionális Kutatások Központja.
Vidékfejlesztés, turizmus és az alkotóházak lehetséges kapcsolata
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
2010-ben AZ ÉV KÖNYVTÁRA Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai továbbképzése Veszprém, június 26.
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szektorok közötti együttműködések
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány Alapítása : Szülői Munkaközösség Alapítása : Szülői Munkaközösség Cél: - az iskolai felszereltség.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A Vésztői Református Egyházközség 19
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
2012. március 31. – április 1. SYMA Sport- és Rendezvényközpont.
TELEHÁZAK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN Szeged, november 27. KEPE KOCON LILI igazgató Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (Lendva, Muravidék, Szlovénia)
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
„Építő közösségek a tényői IKSZT-ben”
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
A vértesi csoda. Egyházközség A vértesi templom között épült, eklektikus stílusban Presbitérium 18 tagú Gyülekezeti lap: Magvető Ifjúság: Létavértesi.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő magyar közösségek együttműködése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja, Gidófalva:
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
Helyi védett értékek bemutatása a
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Előadás másolata:

Rábaköz Öröksége Néptánctábor Kapuvár 2007. július 16–22.

Tánctábor a Rábaköz és Hanság szívében, Kapuvárott

A néptánctábor bemutatása Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár Néptánc táborunk immár második alkalommal kerül megrendezésre Kapuvárott. Első nemzetközi táborunkat 2006. július 17-23. között rendeztük meg, közel 200 résztvevővel. A Kapuvár Néptáncegyüttes és néhány kapuvári kulturális célú civil szervezet összegfogásával a rábaközi, valamint a szomszédos régió – Szigetköz – néptáncos hagyományai őrzése és ápolására Kapuvárott 2007. július 16. és 22. között ismét nemzetközi néptánctábort szervez. A tábor szervezői nemcsak a mintegy 250 táborban regisztrált résztvevőnek, hanem Kapuvárnak és a környező települések lakóinak is számos rendezvényeket kínálnak. A tábor második ízben kerül megrendezésre, a magyar résztvevők mellett várhatóan közel 100 külföldről érkező – részben magyar anyanyelvű – vesz részt a táborban. Arra törekedtünk, hogy a tánctáborba látogatók a rábaközi és szigetközi néptáncos hagyományokat a legjobb oktatóktól ismerjék meg. Szakmailag legjobb oktatókat kértük föl, köztük a „Év táncosa” címet viselő Lengyel Szabolcsot és Béres Anikót, a Honvéd Táncszínház vezető szólistáit.

A tánctábor programjának rövid leírása Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár Szakmai rendezvények közül a legfontosabbak A közel 250 résztvevő három helyszínen hat napon át hat csoportban napi öt órában táncokat tanul Rábaközi és Szigetközi népdalok tanítása Rábaköz viseleteiről és néprajzáról szóló előadások Nyitott rendezvények közül a legfontosabbak Napközben: kézműves-udvar, kézműveskedés Egyéb szabadidős programok: Íjászkodás, teaház a jurtában, kirándulás a Nemzeti Parkba és strandprogram, helytörténeti gyűjtőmunka Minden este: táncház, fedett szabadtéri színpadon táncos bemutatók, szórakoztató programok

Néptánctáborunk jelentősége Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár A Kárpát-medencében gazdag néptánc-hagyományok megőrzése és ápolása céljából évtizedes története van a néptánctáborok szervezésének Itt Kapuvárott van lehetőség Rábaköz hagyományainak a lehető legteljesebb megismerésére, amit azzal törekszünk elérni, hogy a legkiválóbb oktatókat-táncosokat, népzenészeket és kutatókat hívtunk meg táborunkba. Felkért oktatók: Antal Áron és Delbó Krisztina Varga Sándor és Nagy Melinda Simon András és Simon Andrásné Lengyel Szabolcs és Béres Anikó Felkért zenekarok: Cseh Tamás és zenekara Fajkusz Attila és zenekara Németh Dénes és zenekara Kapuvári menyecskék viseletben

Szervezők Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár Főszervezők Rábaköz Öröksége Közhasznú Alapítvány – a helyi néptánciskola fenntartója Csitei Gábor ― a tánctábor szakmai felelőse, a Kapuvár Néptáncegyüttes vezetője, táncpedagógus Magyar Attila ― a pályázati és technikai koordináció felelőse Szervezők A szervezés és tábor lebonyolításának segítői: A Kapuvár Néptáncegyüttes tagjai Rozmaring Néptáncosok Baráti Köre Egyesület Szülők és táncos fiatalok Kapuvár Néptáncegyüttes

Reklámeszközök a tánctábor népszerűsítésére I Reklámeszközök a tánctábor népszerűsítésére I. Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár Célcsoport Lakhelye: Győr-Moson-Sopron megye, valamint a környező megyék (Vas, Veszprém, Komárom), illetve a szomszédos szlovákiai járások (pozsonyi, dunaszerdahelyi, komáromi); résztvevők a visegrádi együttműködés országaiból Kora: 10-60 év Neme: férfi, nő Érdeklődési köre: érdeklődik a népi kultúra, ehhez kapcsolatos rendezvények iránt Szakmai rendezvények látogatottsága: mintegy 250 fő minden nap Nyitott rendezvények látogatottsága: mintegy 500 fő alkalmanként; 10 alkalommal számolva: 5000 fő A Kapuvári Gyöngyösbokréta 1931-ben

Reklámeszközök a tánctábor népszerűsítésére II Reklámeszközök a tánctábor népszerűsítésére II. Rábaköz Öröksége Néptánctábor, Kapuvár Dokumentumfilm Támogatók feltüntetése Készítők: Hájos Zsolt, rendező Hámori Tamás, operatőr Megjelenés: Duna TV, HÍR TV Költségek: a helyi alkotók csak anyagköltséget kérnek Sajtómegjelenés A tánctábort bemutató cikkek megjelenése Támogatók megnevezése Megjelenés: Kisalföld Megjelenések száma: 2–3 alkalom Szabadtári színpadon történő megjelenés A támogatók molinójának elhelyezése Megjelenés: 1 hét Kapuvár központjában fölállított színpadon Honlap Támogatók feltüntetése Megjelenés: 1 év, a következő tánctáborig Címe: www.hansag.hu Plakát Száma: 500 db; méret: A/1 Megjelenés hely: Győr-Moson-Sopron megye Szórólap Száma: 3000 db; méret: A/5 Megjelenés helye: Győr-Moson-Sopron megye, Budapest

Hagyományteremtés ― jövőbeli tervek Rábaközi Nemzetközi Néptánctábor, Kapuvár A tánctábor minden évben megrendezni kívánjuk. A hagyományteremtéssel Rábaköz és szomszédos régiók országos, sőt határon túli ismertségét kívánjuk elmélyíteni, ugyanakkor az egy hetes rendezvény szakemberek, oktatók, ill. tánccsoport-vezetők számára évenkénti találkozóvá válhat. Színjátszó-csoport

A kapcsolattartó elérhetősége Rábaközi Nemzetközi Néptánctábor, Kapuvár Levélcím: Kapuvár Néptáncegyüttes 9330 Kapuvár, Fő tér 22. Csitei Gábor Mobil: (+36) 20 480 8323 Web: www.hansag.hu E-mail: csitei@t-online.hu