Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente."— Előadás másolata:

1 Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál –
Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente rendezünk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban! Időpontja: július

2 magyar nemzet-lovasnemzet
Céljaink Bemutatni a ló és az ember harmonikus kapcsolatát! Újra közel hozni a lovakat az emberhez, illetve a laikus tömeghez a magyar nemzet-lovasnemzet szellemiségében!

3 A Találkozás Lovas túrákat szervezünk az elszakított országrészekből
A Találkozás Lovas túrákat szervezünk az elszakított országrészekből. Ez alkalomra Ópusztaszerre látogatnának a Kárpát-medence magyar lovasai 5-10 fős zarándokcsoportokban. Ehhez kapcsolódva szerveznénk meg a magyarországi lovas túrázók csoportjait is. Ez lenne a Találkozás, a jelképes országegyesítés. Várható létszám: 200 – 400 ló és lovasa!

4 Az utókor emlékezete Koszorúzás az Árpád-emlékműnél Lovas mise (a Szent Korona hiteles másolatával és a Koronaőrséggel!) Az istentiszteletet egy magyarországi pálos pap celebrálja, egy erdélyi református lelkész, egy vajdasági, egy felvidéki és egy őrvidéki pap segítségével.

5 A Fehér Ló Fia című szabadon való idomítás bemutató Lezsák Levente produkciója

6 Huszáreljegyzés című lovasjáték
Pénzes Gábor és Koltai Polett előadásában szombaton és vasárnap is

7 Főbb programok: Középkori lovas harci bemutatók (Kassai Lajos) Lovagi torna Huszárok bemutatói Lovaskaszkadőr bemutató (Lezsák Levente) Erőszakmentes lókiképzés Lovasíjászat

8 Középiskolás ügyességi lovasverseny a lovas szakiskolák diákjai számára a Nyeregszemle fődíjáért!

9 Egyéb programok, látnivalók: Kézműves forgatag és vendéglátós „falu” Hagyományőrző jurta tábor Körkarámokban lovaglás, bemutatók Hintalovasok kertje-gyermekjátszó Kézműves foglalkozások Lovasíjászat kezdőknek is! Ló a Kárpát-medencében régészeti kiállítás Nyeregszemle-kiállítás

10 Ópusztaszer látnivalói: Feszty-körkép A csengelei kun Honfoglalók kiállítás Promenád Csete jurták Skanzen

11 A Nyeregszemle az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiemelt rendezvénye! Várható nézőszám legalább fő! Több száz ló és lovas! Ez lesz az ország legnagyobb lovas seregszemléje!

12 Társadalmi fővédnökünk
Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke. Az alelnök úr fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

13 Szakmai fővédnökünk Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke.
Az elnök úr szakmai fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

14 A sikeres rendezvényhez már csak Ön hiányzik. Köszönjük
A sikeres rendezvényhez már csak Ön hiányzik! Köszönjük! Üdvözli Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, házigazda és Solymosi Bertold, a Kunlapok Kft. ügyvezetője, mint főszervező!


Letölteni ppt "Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente."

Hasonló előadás


Google Hirdetések