TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0093 Önálló innováció az Erkel Ferenc Tagintézményben Délutáni sportfoglalkozás alsó tagozatos gyerekek részére készítette: Mócsán.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Tehetséggondozás a testnevelés órán
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
A TÁMOP / projekt megvalósításába bevont intézmények Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola Hunyadi.
Tehetségazonosítás gyakorlata
Óvoda.
Szülői elégedettség mérés eredménye
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
A Bálint Márton Általános és Középiskola
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Képességfejlesztés gyermek korosztályban
A játék.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
A játék A játékosság.
Módszertani megújulás a nevelő munkában
A testnevelési tanterv.
Természettudományi projektek Ádám Ferencné KF TFK.
SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE
Tanulás tanítása Tanulásmódszertan
GyermeknapNagyhajmás 2012.május 19.. Az ünnepélyes megnyitó után a Sásdi ÁMK kötélugró csapatának a bemutatója következett. A további programok közt szerepeltek:
"Legyen az esély egyenlő ..."
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
GYERMEKI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS beszédfogyatékos gyermekek óvodai tagozata
A közgáz Az 5 legjobb dolog.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
Nem minden az aminek látszik…
Készítette: Hundzsa Ferenc Jenei István Szombati Sándor Felkészítő tanár: Borbola Tímea Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula.
LEGO Dacta program.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Gyakorló óra 5/12.
A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:
Oktatási segédanyagok bemutatása a menekültkérdéssel való foglalkozáshoz Szentes Judit
Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal szakiskolás tanulók fejlesztésére 20 órás gazdagító szakköri program tapasztalatai Balatonalmádi Szabó.
A játék A játékosság.
„Referenciaintézmény kialakítása a II
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Játékszenvedély Készítette:ViniczayGábor Forrás:Wikipedia.
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
DARUS a gyermekekért.
A Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI komplex tehetségfejlesztő munkája Készítette: Moskovics Marianna --- tehetséggondozó.
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Iskolai szabályok – harmadik osztály
3. osztályban.
Kulcs a kezünkben egyéni utak a zavartalan iskolakezdéshez Szabó Erika-tanító Páduai Szent Antal Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

TÁMOP / Önálló innováció az Erkel Ferenc Tagintézményben Délutáni sportfoglalkozás alsó tagozatos gyerekek részére készítette: Mócsán Andrásné készítette: Mócsán Andrásné Dénesné Cserbán Katalin Dénesné Cserbán Katalin

„ Játszunk tanár néni?” „ Játszunk tanár néni?” „ A játék az öröm forrása.” „ A játék az öröm forrása.” „ A játék a munka gyermeke.” „ A játék a munka gyermeke.” „ A játék fejleszti harmónikussá személyiségünket.” „ A játék fejleszti harmónikussá személyiségünket.” „ Játssz, hogy újra gyermek lehess!” „ Játssz, hogy újra gyermek lehess!”

A tervezés A tervezés osztály (átmenet:óvoda-iskola) osztály (átmenet:óvoda-iskola) osztály (átmenet:alsó-felső) osztály (átmenet:alsó-felső) osztály (játék és munka) osztály (játék és munka)

Hogyan készült tanmenetünk? 1.-2.osztály(óvoda-iskola) 1.-2.osztály(óvoda-iskola) - futó-fogó játékok - futó-fogó játékok - Mondókás körjátékok - Mondókás körjátékok - Labdás játékok - Labdás játékok - Drámajátékok - Drámajátékok

3.-4.osztály(alsó-felső) 3.-4.osztály(alsó-felső) - atlétika mozgásanyaga - atlétika mozgásanyaga - labdásügyesség fejlesztése - labdásügyesség fejlesztése - gyógytorna anyaga - gyógytorna anyaga

1.-4.osztály(játék és munka) 1.-4.osztály(játék és munka) - Új eszközök megismerése - Új eszközök megismerése - Megtanulni használatukat - Megtanulni használatukat - Élvezni a friss levegőt - Élvezni a friss levegőt - Megszerettetni az úszást - Megszerettetni az úszást

Játékgyűjtemény Játékgyűjtemény A foglalkozásokon tanár-diák játszik. A foglalkozásokon tanár-diák játszik. Játszva tanulnak meg „dolgozni.” Játszva tanulnak meg „dolgozni.” A legfontosabb, hogy MOZOGNAK! A legfontosabb, hogy MOZOGNAK!

Miért új ez a tanmenet? Azért,mert egyedi Azért,mert egyedi Jól használható Jól használható Praktikus,mert nem kell könyveket átnézni Praktikus,mert nem kell könyveket átnézni Bővíthető,mert a fantáziádra van bízva a játékok átalakítása, a szabályok változtatása Bővíthető,mert a fantáziádra van bízva a játékok átalakítása, a szabályok változtatása Csak arról szól:játssz, játssz és játssz a gyerekért! Csak arról szól:játssz, játssz és játssz a gyerekért!

Próbáld ki, hogy újra gyerek lehess! Köszönöm a figyelmet