Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
A DERÉKSZÖGŰ HÁROMSZÖG
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
M AGYAR É DESSÉGGYÁRTÓK S ZÖVETSÉGE H ÚSVÉTI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ április 7.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Angol – amerikai projekt hét
Intézményi innováció Szociális és karitatív tevékenység a Máltai Szeretet Szolgálat kapcsolatrendszerén keresztül, és velük együttműködésben.
Helyes táplálkozás.
Többcélú jövőtervezés: A profit és a fenntarthatóság 1 B. Bertók, 1 I. Heckl, 2 Leisha Vance, 2 H. Cabezas, és 1 F. Friedler 1 Rendszer- és Számítástudományi.
Az anyag és néhány fontos tulajdonsága
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
Nemzetiségi hagyományok:Húsvéti népszokások Témahét.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
A szőlő a művészetben.
Mese a tejről.
Németország Deutschland.
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
Húspótlók, főzelékfeltétek
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
A bajnok Ezt tanultad a cica iskolában? Nyaralok.
É - Édességfogyasztási és étrend T - Trendek
Gombák.
A kenyérfogyasztás veszélyei A legújabb kutatások alapján... PéPéeS
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
Mindennapi csodák Hogyan „vág” az olló Technika 5. osztály.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Gumicukor készítése Készítette: Szanda Brigitta
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred.
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
A slambuc receptje.
Adventi forgatag December 19. Adventi vásárunk idén is új meglepetéseket tartogat! Az iskola első emeletén olyan programokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Mézeskalács készítése
Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
Szent Luca ceremónia December 13. Luca pogácsa Csillag fiúk.
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Hatósági díjak változása. BORÁSZATI DÍJTÉTELEK 1.1. A forgalomba hozatali engedély kiadásának és az ahhoz kapcsolódó analitikai vizsgálatok díja az alábbi.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Az üzlethelyiségen kívül kötött szerződések szabályozása Magyarországon és az EU-ban Osgyáni Anikó.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Felesleges termék és a natúrhatnám fogyasztó Dr. Szigeti Cecília
Egészségtudatos kávéházi sütemények
Erzsébet királyné étrendje és edzésterve
Húsvéti béles hozzávalók
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
A 37/2014. (IV. 30.) rendelettel kapcsolatos szakmai fórumok kérdései
Comenius C. I. A. Could I Ask?
Mikulás Készítette: Tomi Roland.
3. osztályban.
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Előadás másolata:

Édességek szőlőből.

Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk néhányat és behoztuk az iskolai karácsonyi vásárba.

Most húsvéti édességek után kutakodtunk, húsvéti nyulakat, tojásokat… formáztunk, melyek díszítéséhez a mazsolát használtuk fel. Nagyon sok érdekes ötlet született.

Az alapanyag, melyet felhasználtunk a húsvéti figurák készítéséhez: 1 kg háztartási keksz, 4 evőkanál kakaó, 10 dkg cukor, 2-3 dl tej, 2-3 dl meggy lé, csipet só. A masszát jól összegyúrtuk és ebből alkottunk. Díszítéshez mazsolát, kókuszreszeléket, különböző magvakat, szőlőszemeket használtunk.

Gyümölcstorta. Alapanyag: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipet só. A tortalapot megkentük lekvárral, szőlőszemekkel díszítettük, majd zselatinnal bevontuk.

Néhány süteményt otthon sütöttünk meg, melyeket behoztunk az iskolába, csere-bere alakult ki, a sütemények vándoroltak az osztályok között, mindenki több féle süteményt is megkóstolhatott.