Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

Széchényi Ferenc Gimnázium
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
MLBKT Konferenica 2012.
Atmoszféra - A Földünk légköre
Nagy István Prezentációja.
A FŰSZERPAPRIKA TERMÉSE ELTÉRŐ TÁPANYAG-ELLÁTOTTSÁG ESETÉN
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
Természet-és környezetvédelmi találkozó diákoknak
Kiss Kertész Duó Kft Díszfaiskolai bemutató 2006 március.
A víz világnapja Március 22..
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
A környezetirányítás jogszabályi háttere
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Flavon max termékcsalád
Környezeti kárelhárítás
Környezeti kárelhárítás
Számítógép, navigáció az autóban (GPS).
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Talajtípusok.
A földkéreg „kérge”: a talaj
Talajművelés.
TERRASOL komposzt a növény well-ness
Az Ökológia biotikus és abiotikus tényezői
Készítette: Kálna Gabriella
AUCHAN MAGYARORSZÁG KFT.
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
Agrár-környezetvédelmi Modul Talajvédelem-talajremediáció KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gépjavítás és felújítás szervezése
SÚRLÓDÁSI ERŐ.
Dr. Balogh Péter Gazdaságelemzési és Statisztika Tanszék DE-AMTC-GVK
Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.
A levegő nyomása és a forrás
A test belső energiájának változása munkavégzéskor Zmena vnútornej energie pri vykonaní práce.
Janik Dóra és Vámos Csenge
Zöldterületek fenntartása
Confidential1 KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) 8.2 fejezet DECT Rendszer felmérés Panasonic Communications Co.,
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Készítette: Benedek Judit Z9XG35
OECD GUIDELINE FOR THE TESTING OF CHEMICALS Soil Microorganisms: Carbon Transformation Test OECD ÚTMUTATÓ VEGYI ANYAGOK TESZTELÉSÉRE Talaj Mikroorganizmusok:
Vízkárelhárítás Vízmosások rendezése
Háttértárak és adathordozók
A TALAJ.
Komposztálási alapismeretek
Remix és újrahasznosítás helyzete napjainkban
Távközlési tanácsadás Egy lehetőség a költségcsökkentésre.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
HŐTAN 3. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár- élelmiszertermelési vertikumban Gyepgazdálkodási alprogram TECH_08-A4/
Komposztáló tervezése
Fiber haszonérv házhálózat kiépítéshez
Rólunk részletesen… Bemutatkozás Tevékenységeink Technológia
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
GEOMORFOLÓGIAI SZINTÉZIS
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Beszerzések hatékonyság növelése
Talajok szervesanyag-készlet csökkenése
„A legszebb konyhakertek”
Senior műanyag fröccsöntő gépbeállító
A gyomok életformarendszere
A nitrogén tápanyag-utánpótlás múltja, jelene és jövője
Talaj (litoszféra - pedoszféra )
Élettelen környezeti tényezők és hatásaik az élőlényekre
Előadás másolata:

Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március

Cégünkről: Vállalkozásunkat 2000 júliusában alapítottuk. Célul tűztük ki, hogy a lehető legkorszerűbb technológiával, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően valósítsuk meg megbízásainkat. Képünk a kecskeméti Széktói Stadion gyepének felújítása után készült.

Cégünkről: Cégünk speciális, kis méretű, de nagy teljesítményű célgépekkel rendelkezik, különös tekintettel a füvesítés és talaj előkészítés terén.

Talaj előkészítés: Rendkívüli fontossággal bír füvesítésnél a talaj előkészítés. Gépünkkel a felső kb. 10-12 cm-es réteget átdolgozzuk, a gép apróra zúzza a földet, elföldeli a nagyobb darabokat, elvégez egy első simítást és hengerelést. Jól kivehető a megmunkált felszín és az eredeti talajfelszín közötti különbség.

Vetőgépünk speciális sávba vető gép, melyen precíziósan állítható a kijuttatandó magmennyiség, a mindenkori szükségletnek megfelelően. A henger részben bedolgozza a magot, azaz ideális körülmények alakulnak ki a gyors csírázáshoz. A rácsos henger mikrobarázdás felszínt alakít ki, amely előnyös a gyors csírázáshoz.

Az egyes rácspontokon a talaj felszíne jobban tömörödött, itt kedvezőbb viszonyok alakulnak ki a fűmag számára, ezáltal gyorsabb lesz a kelés. A már kikelt növények viszont kedvezőbb környezetet teremtenek a többi mag számára, ezért a kelés a többi részen is felgyorsul. Végeredményként gyors és egységes kelést kapunk. A finom mikrobarázdák néhány öntözés után teljesen eltűnnek.

Néhány hét elteltével már élvezhetjük a friss fű esztétikai hatását kertünkben.

Amennyiben gyorsabb eredményt várnak, úgy lehetőség van akár egy nap alatt is zöld füvet varázsolni kertjükbe gyepszőnyeg segítségével.

GYEPFENNTARTÁS Füvünk csak akkor lesz szép, ha gondoskodunk rendszeres karbantartásáról és a tápanyag utánpótlásról. A képen friss gyepszellőztetés látszik.

A gyep felületén az elhalt növényi részekből filcszerű réteg alakulhat ki, mely kis mértékben hasznos. Nagyobb mennyiségben viszont káros hatású hiszen akadályozza a víz, a tápanyagok és a levegő szabad áramlását. Ezért időnként el kell távolítanunk ezt a filcréteget, ezt nevezzük gyepszellőztetésnek.

Sportpályák esetében a tömörödött feltalajt fel kell lazítani Sportpályák esetében a tömörödött feltalajt fel kell lazítani. Erre speciális gyeplazító gépet használunk. A lazítás hatékonyságát homokszórással növelhetjük, amikor is a gyeplazító gép által készített lyukakba homokot szórunk, ez által is javítva a talaj szerkezetét.

Teljes gyepregeneráció esetén meglévő gyepünkön felülvetést is végezhetünk speciális géppel. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gyepfelújításnál is elengedhetetlen a megfelelő tápanyag utánpótlás, cégünk ezt is vállalja gépeivel.

Gyepfelújítás újravetéssel: Nagyon fontos, hogy a területen található összes gyomot, különösképpen a fűféléket és a tarackot még a felújítás előtt teljes körűen kiirtsuk.

Újravetés esetén a talaj tömörödöttségét altalajlazító használatával szüntetjük meg. Ez a gép 50-60 cm mélyen lazítja fel a talajt.

A fellazított talajon több menetben finoman előkészített, laza szerkezetű magágyat alakítunk ki a jó fűvetéshez. Képünk a frissen vetett talajfelszínt mutatja, ahol a fűmag szinte nem is látszik, a gép úgy bedolgozta.

Képeink egy igen késői, november eleji füvesítést mutatnak következő év március 17-én ill. április 13.-án. Cégünk kizárólagosan a Top Green francia fűmagtermesztő cég fűmagkeverékeit használja, immár 8 éve, megrendelőink nagy megelégedettségére.

Ez a kép augusztus 8-án készült ugyanarról a pályáról Ez a kép augusztus 8-án készült ugyanarról a pályáról. Ahogy ez a kép is igazolja, még ilyen késői (novemberi) füvesítés is hozhat jó eredményt, amennyiben az előkészítés és a választott fűmag is megfelelő minőségű.

Köszönjük hogy megtekintette bemutatónkat! A saját és kollegáim nevében kívánom, hogy Ön is mielőbb élvezhesse a szép pázsit adta előnyöket, legyen szó új füvesítésről, gyepfenntartásról vagy teljes gyepfelújításról. Köszönjük hogy megtekintette bemutatónkat! Várjuk mielőbbi jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: Kiss Csaba 30/9457-041 fax: 76/507-467 info@kisskerteszduo.hu www.kisskerteszduo.hu