Munka és fejlödési garancia Munkaügyi Hivatal. A cél: hogy a munkakeresö minnél hamarabb munkát találjon a Munkaügyi hivatal által rendelkezésükre álló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyt az esélyteleneknek
Advertisements

Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Béren kívüli jutatások 2012 IVSZ Badak Béla okl.könyvvizsgáló
MTA Regionális Kutatások Központja Vidéki alternatívák – segély és/vagy munka? Dr. Balcsók István tudományos munkatárs MTA RKK ATI Debreceni Osztály.
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
SZJA PÉLDÁK ADÓJÓVÁÍRÁS
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Segélyezési rendszer átalakítása
A szülő szerepe Dr Sólyom Enikő Konszenzus tanácskozás a korai fejlesztés és neurohabilitáció kérdéseiről Május 4-5. Seregélyes.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
TAMOP-2.2.3/B-09/ Nyomonkövetési munkacsoport.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
A munkabérek nettó értékének évi megőrzéséhez nyújtható támogatás.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
Felnőttoktatási tájékoztatója
SIGNUM vállalkozásoknak Tóth Gyula xx.xx. Általános előnyök Személyzeti eszköz Pénzügyi eszköz.
Közfoglalkoztatás Magyarországon
A munkaerő-felmérés módszertana
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
A munkanélküliség problémája Szabadkán - frissen végzettek álláskeresési problémái - Szekció: Társadalmi problémák a városokban Előadó: Kovács Krisztina.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Szociális juttatások Írországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban - családi ellátások Gellérné Lukács Éva.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati, támogatási lehetőségek Mórahalom, március 19. Kondor Árpádné kirendeltségvezető DaRMK Mórahalmi Kirendeltsége.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
Egyéni vállalkozásból származó jövedelem adózása Mezőgazdasági kistermelők adózása TB járulékok.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Összehasonlító példák
PÉLDÁK.
Készítette: Pál Margaréta
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
Jövedelemelszámolási teszt
Pályaválasztási Kiállítások 2008
A hazai KKV-k fejlesztési lehetőségei, foglalkoztatási támogatásai
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Tisztelt Szülők! Az alábbi kérdések megválaszolásával kérem segítsék munkánkat! Nincsenek jó, vagy rossz válaszok. Kérem minden kérdésnél azt az egy.
Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga.
PIHENŐIDŐK.
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

Munka és fejlödési garancia Munkaügyi Hivatal

A cél: hogy a munkakeresö minnél hamarabb munkát találjon a Munkaügyi hivatal által rendelkezésükre álló programokkal. A Munkaügyi hivtal dönti el hogy ki vehet részt a programban.

Ki vehet részt: Akinek lejár hamarosan a munkaügyi segélye Aki munkanélkül van 18 hónapja (és nem jár neki munkanélkülisegély) Aki részt vett a fiatalok programjában 15 hónapig és ez az idö most lejárt Aki börtönben ült Azok a félidös munkanélküliek akiknek gyermeke van 18 év alatt és a szülö egyedülálló

Segély Aki részt vesz a programban segélyt kap a Biztositótól aminek összegét az utolsó munkabér alapján állapitják meg. 65 % maximum 680 kr naponta. Akinek eleve nem volt munkanélküli segélyre jobosult az az alap összeget kapja maximum 450 napig.

A program 3 részre van osztva 1. elsö fázis ( feltérképezés, munkakeresés coachninggal és elökészülés a további programra. 2. fázis (munkapraktika, munkagyakorlat 3. fázis (társadalmi munka munkasegélyi bérrel

Programkiegészitö 6 hónapig és a cél hogy a munkakeresö talál munkát és a Programkiegészitö cég ezért pénzt kap az államtól.

Alkalmazási Segélyek (Nystartsjobb) duppla munkaadói adómentesités Särskilt anställningsstöd (max 85 % segély a munkáltatónak)

További lehetöségek a program alatt Tanulási lehetöség a program alatt Vállalkozás inditási hozzájárulás

Hogy lehet kilépni a programbol aki munkát kap föiskolai vagy egyébb ( nem az állam által fizetett iskola) Önkéntesen kilép Kizárják Uj munkanélküli segélyre jogosult 6 hónapi munka után

-