Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
XIX. század második fele
Advertisements

VANYOLA.
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Királyhelmec városunk története
Mindenszentek temploma Pécs
Siófok és környéki hungarikumok
„Rejtett kincseink”.
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
Készítette: Albert Krisztina
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Fiatalság kezében a jövő!
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
NYON 1.
Magyarország természeti kincsei
Az ipari forradalom.
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
Somogybükkösd.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
Világörökségek.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Építészet, szobrászat, festészet
A Rákóczi – szabadságharc korának művészettörténeti stílusa, a BAROKK
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Tihany.
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Kondákor Flórián (Piarista Általános.
Vígh Xénia: A reneszánsz művészet
Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre
Ungvár.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Ókeresztény Sírkamrák
Kína Beijing (Peking) - Hutong.
Készítette: Bujdosó Villő
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
ADVENTI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN
ÚJÉVI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN január 3. (szombaton) 14 órától Árpád-kori Mária Magdolna templom — Kolostorlépcső — Pálos (hegyi) templom Vezet.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Eger Télanyók csapata.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
1. ábra: Vízparti úti célok - spontán asszociációk Forrás: saját szerkesztés 10% 4% 2% 1% Első helyen említettEmlítések összesen 30% 20% 10% 1% Passzív.
Veresegyház.
Szalay Petra, Almási Lilla
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
Digitális témahét.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Velünk élő középkor Forrás:
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e

Egerszalók: Egerszalók egy olyan, évszázadok óta lakott település, ahol a táj és a környezet igazán alkalmas arra, hogy az ember otthon érezze magát. Látnivalói éppúgy kedveznek a kalandvágyó turistáknak, mint azoknak ,akik nyugalmat, pihenést keresnek a természet közelében.

Barlanglakások A Sáfrány utcában a barlanglakásokból kialakított skanzen az érdeklődőknek a helytörténet építészeti emlékeként kínálja izgalmas közösségi színtereit a kulturális, szellemi gyökerek, folklór hagyományok számbavételével.

Római katolikus templom Egerszalók a XVIII. századtól kezdve a gyógyulás helye, Legnagyobb benső értékei a Csodatévő Mária-kegykép, valamint a rokokó faragású hordozható Mária-szobor a XVIII. századból. A plébánia épülete szintén barokk stílusban épült 1831 és 1834 között.

Betyárbújó-kaptárkő A Bükkalja egyik legfőbb turistalátványosságát képezik, leginkább különleges kialakulásuk és máig rejtélyes használatuk miatt. A kaptárfülkéket ezen tufakúpokba vájták, máig ismeretlen céllal.

Méhkaptár ? Oltárkő ? Sírhely ?

Hőforrás Kőolaj és földgáz után kutatva végeztek fúrásokat 1961-ben. A keresett ásványok helyett termálvizet találtak. Azóta folyik végig a 69 °C-os, ásványi anyagokban igen gazdag hévíz a domboldalon. Mára már olyan tájképet meghatározó elemmé vált a mésztufa domb, amely egyedülálló Közép-Európában.