Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
Serpenyős Vendéglő Rezi György
Alap Termékek.
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
Egészséges húsfogyasztás
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Angol – amerikai projekt hét
Egészséges környezet - egészséges gyermek
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Helyes táplálkozás.
KÉMIAI SZÁMÍTÁSOK A VEGYI KÉPLET ALAPJÁN
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
TÁPLÁLKOZÁSUNK, VITAMINJAINK
Testünk építőkövei: A vitaminok
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Táplálékok,tápanyagok
A vitaminok és ásványi sók
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Reformtáplálkozás.
Élelmiszerek gyártása
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
szakmérnök hallgatók számára
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Munkafüzet feladatainak megoldása 29.old.- 31.old.
Kedvenc ételem Bajcsi Ágnes 9.b. Rántott sajt Hozzávalók Rántani való sajt Rántani való sajt Liszt Liszt Tojás Tojás Zsemlemorzsa Zsemlemorzsa Hasábburgonya.
Kedvenc kajám - A lasagne
Ételkészítési ismeretek
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Tápanyagok.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
A slambuc receptje.
Klimatizálás feladatok
Mézeskalács készítése
Testünk építőkövei – a vitaminok
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Tápanyagaink.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
Az új konzerves eledel kínálatunk 2015 BEWI DOG – színhús válogatás BEWI DOG - húspástétom.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Egészségtudatos gasztronómia
Húsvéti béles hozzávalók
Mi készül? gulyásleves.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Előadás másolata:

Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő

Gyros

A gyros Görög étel Szabadtéri sütésre szánták Hagyományosan, birkahúsból készül

Hozzávalók Húshoz: 50-60 dkg színhús gyros fűszerkeverék só olaj Pitához: 40 dkg liszt 20 g élesztő 1 tk cukor 1 tk só 2 dl langyos víz Salátához: paradicsom kígyóuborka lilahagyma esetleg saláta vagy retek Mártáshoz: 2 dl joghurt görög saláta fűszerkeverék chilikeverék

Elkészítés Hús: A húst felcsíkozom és beforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Pita: A meleg vízben feloldjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, a sóval, és a cukorral, majd átgyúrjuk és 4pita formát nyújtunk belőle.

Elkészítés Saláta: A zöldségeket felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymát, majd állni hagyjuk Mártás: A joghurtba belekeverjük a salátafűszert és a csiliport és jól elkeverjük.

Megjegyzés Mivel a hozzávalók beleférnek a 90 napos kúra protein-napjába, így húsnapon is kitűnő eledel. Ráadásul a nem fogyókúrázó barátaink is nagyon szeretik! :)

Tápértéke Energia: 314 kcal (1313 kJ) Fehérje: 18,2 g Zsír: 11,6 g Szénhidrát: 33,7 g Koleszterin: 44,4 mg Rost: 2,37 g C-vitamin: 2,4 mg B12-vitamin: 1,28 ug Kalcium: 45,4 mg Vas: 1,64 mg Nátrium: 280 mg

Jó étvágyat! Csernyánszky Enikő