Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
A kompetenciafejlesztés lehetőségei az iskolai tantárgyakon keresztül
Kellemetlen vendégeink, a tetvek – Az ember külső élősködői II.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
A matematikatanítási kutatások néhány kutatás-módszertani kérdése Mennyire zavarja az oktatási folyamatot az oktatási kísérlet? Dr. Munkácsy Katalin ELTE.
Idézetek Carl Gustav Jungtól ( )
Saját modul megvalósítása DROGPREVENCIÓ as tanévben Készítette : Szegedi Károlyné.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
INFORMATIKA október ELŐADÓ
Közösségi portálok használata
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Horváth István Általános Iskola
Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Túl magas e Magyarországon a munkanélküliség?(nemek alapján) Készítette:Both Csaba.
Szoftverminőség biztosítása
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
Közösségi oldalak használata
2009. április 24.XVI.Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Kereslet és kínálat e-book témában Moldován István OSZK.
A Dobbantó program Az előrelépés lehetősége diákoknak, szakiskoláknak Regionális tájékoztató napok szeptember 3-12.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Kapcsoldától az Én Belső Szín Házam tematikus projektig és szakmai konferenciáig.
Fedezzük fel a geometria szépségeit
A fotoszintézis inezitásának változása a hőmérséklet fügvényében
Az irodalom oktatásának lehetőségei az Integra projektum segítségével Námesztovszki Zsolt - Takács Izabella Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Civitas Pedagógiai Napok február 19.
Kiállítás-tervező Kipróbáljuk, milyen feladatokkal kell megbirkóznia egy kis múzeum kiállításkészítő muzeológusának. Egy dia legyen egy szokásos múzeumi.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola felkészülése a kistérségi.
Ticks – „unpleasant fellow-travellers”
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Az óvodai tevékenységterv
Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette.
A keresztcsőrű (Loxia curvirostra) Készítette: Nagy Ábel.
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Bakteriális megbetegedések
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
Alexander Stepanovich Popov
Szent László Gimnázium
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása (energiagazdálkodás) Erdély Szilvia Földtudomány BSc.
London Zoo.  A világ első állatkertje, amelyet 1828-ban hozták létre és 1947-ben nyitották meg.  Itt nyílt a világ első hüllő háza (1849), első akváriuma.
NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. Az ember szava nem szél, ami.
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
Egy érdekes összefogás a nyugati végeken avagy szerszámkészítés Csepregen az iskola szemszögéből.
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
Erre használom az internetet
Tét - TANULÓI ÉLETÚT TÁMOGATÁSA AZ ÓVODÁTÓL A FELSŐOKTATÁSIG a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében Hujber Tamásné kovács Gabriella Kaposvári Klebelsberg.
KRE-AKTÍV motivációs projekt
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
„Színes Mesevilág” Prevenciós Mesecsoport az óvodákban és iskolákban
Előadás másolata:

Az ember külső élősködői Bevezető

Human ectoparasites Introduction

Célcsoport: általános iskola alsó tagozat. Célkitűzés: A legnagyobb elővigyázatosság és higiénia betartása mellett is előfordulhat az a kellemetlen körülmény, hogy fejtetvek találnak otthonra a diákok hajában, vagy egy kirándulás alkalmával kullancs kapaszkodik fel valamelyikükre. A tanösvény célja ezeknek a hívatlan vendégeknek a bemutatása, hatásuknak, veszélyeiknek és az ellenük irányuló sikeres módszereknek a megismerése. A bevezető készítője: Vas Zoltán (biológus, Magyar Természettudományi Múzeum) + A későbbiekben kiegészítendő további közreműködőkkel (pedagógusokkal, múzeumpedagógusokkal)

Ébressz kíváncsiságot! A pedagógus kérdéseket tesz fel, felmérve, hogy a diákoknak mennyi előzetes ismeretük van, illetve volt-e már személyes tapasztalatuk ezekkel a gyakori külső élősködőkkel. A jegyzetfülek elmagyaráznak néhány alapfogalmat. Mit jelent az, hogy külső élősködő? Felismeritek ezeket az állatokat?

Ha esetleg nem ismerősek, lássuk őket kedvelt helyeiken! Talán így rájuk ismertek…

fejtetű kullancs Találkoztál már valamelyikükkel? A pedagógus itt felmérheti, hány diák rendelkezik személyes tapasztalattal a témában. A továbbiakban két külön tanösvényben tárgyaljuk a tetveket és a kullancsokat.

A felhasznált képek forrásai: 1, 2, 4, 5, 6. dia dia