INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Advertisements

Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Naszály-Galga Szakképzés Szervezési Társaság Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. TISZK-ÜNK JELENE ÉS LEHETSÉGES JÖVŐKÉPE A SZAK- ÉS FELNŐTTKÉPZÉSBEN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
C s e p e l T I S Z K Nyitó konferencia
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Integrált intézményre vonatkozó javaslatok Pest megye
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
TISZK informatikai rendszerek MS alapon
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
“Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása”
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Mi is az a foglalkoztatási paktum? 3 város összefogása:Kőszeg, Csepreg, Bük Csatlakoztak: kis és nagy vállalkozások, egyesületek, munkaügyi központ Összefogás.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
EUROPROFESSIONAL HUNGARY KFC Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium KARCAG.
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP F-14/1/Konv
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 10.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
Szakiskolai fejlesztési program
MÉCS konferencia március 21. Mezőtúr
A szakiskolai képzés és az érettségi követelmények
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Háromszéki szakoktatás jövője
Előadás másolata:

INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)

HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja A Dél-Pest Megyei Térségi Integrált Szakképző Központ (DPM TISZK) Kht. tevékenysége HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja A pályakezdő fiatalok munkanélküliségének megelőzése érdekében a szakképzési rendszert továbbfejlessze. A folyamatosan változó csúcstechnológiai igények és a munkaerő-piaci igények költség hatékony biztosítása. A tanulók lemorzsolódásának lényeges csökkentése. Az élethosszig való tanulás alapképességeinek megszerzése.

HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja Erősítse a szakképzés és a gazdaság kapcsolatát. Felnőttképzés a munkaerőpiacon alkalmazható képzéseket adjon. Részt vegyen a mesterképzésben (szakiskola). Tanárok, oktatók továbbképzése, az új oktatási, minőségbiztosítási módszerek bevezetése. Új szervezeti és működési modellt hozzon létre.

HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja Alapfeladataikat a korábbinál hatékonyabb, költségkímélőbb módon lássák el, a kihasználtság általános javulásával. A modularizáció, a munkaerő piaci igények beépítése, a csúcstechnológia bevezetése. Szakmaindítást évente egyeztessék. A csúcstechnológiai tanműhelyekkel javítsák a tanulók képzési szintjét, ezáltal emeljék munkaerő piaci elhelyezkedésük esélyeit. A TISZK támogassa a vállalati gyakorlati képzés módszertani fejlesztését és illeszkedését az iskolák által végzett oktatáshoz.

HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja A tanárok, oktatók továbbképzésével, az új oktatási, minőségbiztosítási és szervezetfejlesztési módszerek bevezetésével és folyamatos alkalmazásával járuljon hozzá a magas színvonalú oktató munkához. Új szervezeti és működési modell jöjjön létre, amely alkalmas a szakképző intézmények együttműködésének fejlesztésére, s így valós tanulási utakat ajánljanak a tanulóknak, és ösztönözzék őket a környezettudatos magatartásra.

HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja A projekt járuljon hozzá a tanulók lemorzsolódásának csökkentéséhez, különös tekintettel a roma tanulókra. A projekt célja, hogy a TISZK létrehozásával erősítse a szakképzés és a gazdaság kapcsolatát, a felnőttképzés keretében a munkaerőpiacon alkalmazható tudást nyújtó képzéseket adjon, fejlessze a mesterképzést.

Pest Megye Önkormányzata Cegléd Város Önkormányzata Konzorciumi tagok (1) Pest Megye Önkormányzata Cegléd Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata

A KHT menedzsment tagjai (2) Ügyvezető igazgató és projekt menedzser: Király Józsefné Szakmai vezetők: HEFOP 3.2.2 Majorosné Lasányi Ágnes HEFOP 3.2.2 Tóth Géza HEFOP 4.1.1 Dacsúr László Informatikai vezető:Gál Tamás Pénzügyi vezető

TISZK Partneriskolák (3) BEM J. Műszaki Szakközép-és Szakiskola Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Damjanich J. Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Károlyi M. Ker. és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Losonczi I. Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola Toldi M. Élelmiszeripari Középiskola Török J. Mezőg. és Egészségügyi Szakképző Iskola

TISZK Tanácsadó Testület (4) Fenntartók képviselete Munkaügyi központok képviselete Munkaadók képviselete …

A két projekt megvalósításával a központ kiépítése (2008. március) A TISZKEK JÖVŐJE A két projekt megvalósításával a központ kiépítése (2008. március) Az iskolák együttműködésének megteremtése Együttműködés a munkaerő piaci paktum résztvevőivel (érdekek érvényesítése) Fenntarthatóság biztosítása…

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET. Tóth Géza szakmai vezető toth. geza@ckik. hu www KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Tóth Géza szakmai vezető toth.geza@ckik.hu www.dpm-tiszk.hu