AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LOGISZTIKA és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS
Advertisements

ERŐFORRÁSOK A TERMELÉSI FOLYAMATBAN
Pallavicini Terv Fejlesztési Koncepció
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A SZERVEZET ÉS KÖRNYEZETE
A Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése Vállalkozói Klub évindító rendezvénye Jászfényszaru, Polgármesteri Hivatal Díszterme január 27.
Az üzleti terv.
Kis- és középvállalkozások finanszírozása Készítette: Gál Judit Pálos Attila.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
Logisztika 6.előadás.
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Épületek gazdasági életciklusai július 23.ÉPÍTÉSZET A GYÓGYULÁSÉRT Horváth Zsolt építészmérnök, szakértő HORBER Mérnökiroda Kft. Építéstudományi.
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Kontrolling a kutatás-fejlesztésben
Kérdések a második zh-hoz
II. Logisztikai tervezés
Termelésmenedzsment Production Management
A MINŐSÉG FOGALMA A minőség az egység (az egyedileg leírható és vizsgálható folyamat, termék, szervezet, illetve ezek kombinációja) azon jellemzőinek összessége,
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
Logisztikai ügyintéző
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
Magyar Útügyi Társaság
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Somoskői Gábor Froweld kft.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
Pénzügyi-számviteli mutatók
A szerzői jogi iparágak magyarországi helyzete DAT 2006 a Magyar Tartalomipari Szövetség XVI. Konferenciája november 21. Dr. Bendzsel Miklós Dr.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Vállalkozásmenedzsment I.
Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A fenntartható társadalom előtt álló feladatok Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Dr. Ágoston Csaba PhD Elnökségi tag.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Dr. Veres István BME-MVT Az értékesítés funkciói, szereplői, az értékesítési rendszer tervezése.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
A kápia paprika lehetőségei az export piacokon
Háziorvosi rendelő fejlesztése Ásotthalmon
Magyar Útügyi Társaság
Üzleti terv bemutatása
Barka Tours Utazási Iroda Marketing terv
SZÁMVITEL.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
ADR: kit érint, kinek kell foglalkoztatnia biztonsági tanácsadót?
Napjaink legfontosabb ipari ágazata, az elektronika
Előadás másolata:

AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter

Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg, mind esztétikailag kielégíti a vásárlók, illetve az állattartók igényeit. Mindezt természetesen úgy igyekszik elérni, hogy az adott termék más célra is (pl. kényelmes és hasznos bútor) használható legyen. Elhelyezkedés: - Halásztelek közvetlen szomszédságában - jelentős főút mellett - M0 - s mellett (halásztelki kivezető szakasz)

A telephely elhelyezkedés:

Vállalkozás mérete, személyzet: - 1 fő tulajdonos, 11 fő alkalmazott - részletesen: 1 fő tervezés 1 fő értékesítés 7 fő egységenként történő megmunkálás 1 fő csomagolás 1 fő takarítás 1 fő adminisztráció

Egységek: - tervezés - adminisztráció - fa megmunkálás - üveg megmunkálás - fémből készült eszközök (sín, fogantyú) - hátterezés - kertészet - kiegészítő eszközök (kilépő, fűtő) - összeszerelés, ellenőrzés - csomagolás, raktározás - takarítás

Pénzügy: - alaptőke: 10 millió Ft - kölcsön:telek, épület: 30 millió Ft gépek, szerszámok: 4 millió Ft más berendezések: 1 millió Ft - összesen: 45 millió Ft

Piacelemzés: Halásztelken és a közvetlen közelében nem működik az AquaTerr Kft. – hez hasonló vállalkozás. A község lakóinak és a tágabb értelemben vett szomszédos települések lakóinak kb. 5 – 10 km – re lévő városba, szomszédos településre, kell utazniuk ahhoz, hogy beszerezhessenek valamilyen, az AquaTerr Kft. által készített terráriumot, akváriumot, illetve egyéb kiegészítőket vagy felszerelést. A távolságon túl az emberek mérlegelik az utazással töltött időt, az üzemanyagárakat, az utazási költségeket és egy – egy nagyobb termék beszerzésekor a szállítási költségeket is.

INPUT - OUTPUT

Leopold - mátrix

SWOT

Az AquaTerr Kft. alapvető környezetpolitikai célkitűzése a hosszú távra szóló, fenntartható gazdasági és környezetvédelmi fejlődés biztosítása. Ennek megfelelően a döntéseknél a környezeti szempontok messzemenően érvényesülnek. Tehát az AquaTerr Kft. legfőbb célja egy olyan szolgáltatás végzése, mely magas színvonalon elégíti ki a hazai, a nemzetközi és a környezetvédelmi elvárásokat is megfogalmazó követelményeket.