Társadalmi Befogadás Szakkollégium alakuló ülése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Advertisements

„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
általános főig. helyettes
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Az EU-s hálózati munka tapasztalatai a hajléktalan- ellátásban FEANTSA
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Strukturális és Kohéziós Alapok
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
EURÓPAI FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
„LEGYEN JOBB A GYERMEKEKNEK” NEMZETI STRATÉGIA TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Budapest, június 7.
Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Az EU és a foglalkoztatási célú fejlesztések helyzete, kilátásai Csizmár Gábor politikai államtitkár.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Előadás másolata:

Társadalmi Befogadás Szakkollégium alakuló ülése Az Európai Unió szegénység és társadalmi kirekesztődés elleni stratégiája Pécsi Tudományegyetem – Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Társadalmi Befogadás Szakkollégium alakuló ülése 2007. Október 30.

Előzmények Amszterdami szerződés 136., 137. cikkelyek Az Európai Tanács Lisszaboni Ülése (2000. március): „Az EU váljék a világ legdinamikusabb és legversenyképesebb tudás-alapú társadalmává, amely képes a fenntartható gazdasági növekedésre, több és jobb munkahely és erősebb társadalmi kohézió biztosítása mellett.” Célok: A 18%-os szegénységi küszöb csökkentése 2005-re 15%-ra, 2010-re 10%-ra A gyermekek szegénységének felére csökkentése 2010-re

A szegénység és társadalmi kirekesztődés elleni együttműködés eszköze: a nyitott koordinációs módszer Lényege: jogi szabályozás helyett közös célkitűzések kialakítása, ezek beépítése a tagállamok nemzeti és regionális politikáiba, két évente nemzeti cselekvési tervek készítése (tagállami cselekvési tervek 1. hulláma: 2001-2003; 2. hulláma: 2003-2005), közös mutatószámok kialakítása az összehasonlíthatóság érdekében (ún. Laekeni indikátorok), a cselekvési tervek rendszeres felülvizsgálata, értékelése: Közös Jelentés a Társadalmi Összetartozásról Közösségi Akcióprogram a Társadalmi Kirekesztődés ellen (2002-2006) (2007-től Progress Közösségi Akcióprogram)

A közös célkitűzések Nizza, 2000. december A foglalkoztatottság lehetővé tétele és a forrásokhoz, jogokhoz, javakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása mindenki számára A társadalmi kirekesztődés kockázatának elkerülése A legveszélyeztetettebbek segítése Minden érintett szereplő, szervezet mozgósítása, partnerség

Magyarország részvétele az EU társadalmi kirekesztés elleni közös politikájában Nemzeti Szeminárium a Társadalmi Beilleszkedésről (2002. július 18.) Csatlakozás a Társadalmi Kirekesztődés elleni Közösségi Akcióprogramhoz (2002. július) A „Társadalmi Kirekesztés Elleni Közös Memorandum” (JIM) aláírása – (2321/2003. (XII. 13.) Korm. Határozat) 2003. december 18. 2004. július 31: A Társadalmi Összetartozásról szóló Nemzeti Cselekvési Terv (2004-2006) benyújtása az Európai Bizottsághoz 2005. július 15: NCST-ről szóló félidős beszámoló elkészítése 2006. szeptember 15: Szociális Védelemről és Társadalmi Összetartozásról szóló Nemzeti Stratégiai Jelentés (NSJ) 2007. január 1: Közösségi Akcióprogramot felváltja a PROGRESS program

Társadalmi Összetartozásról szóló Nemzeti Cselekvési Terv (2004-2006) Fő célkitűzések: Foglalkoztatás elősegítése A közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása mindenki számára A szegénység, a tartós és mélyszegénység csökkentése Beruházás a jövőbe: a gyermekek jól-létének biztosítása A társadalmi kirekesztés elleni küzdelem minden területen (elsősorban a romák, a fogyatékossággal élők, a nők és az idősek tekintetében)

Bizottsági Jelentés az új tagállamok NCST-iről Főbb megállapítások Magyarország számára: a szegénység elleni küzdelem legyen nemzeti prioritás Magyarországon, melyhez nagyobb mértékű forrás-bevonás szükséges, erősödjön a társadalmi kirekesztődés elleni intézkedések közti koherencia, váljék szisztematikussá a számszerű célok kitűzése és a megvalósulás monitorozása, erősödjön a nem-kormányzati szereplők bevonása a döntés-előkészítésbe és a végrehajtásba, kapjon nagyobb figyelmet az inaktivitás kezelése, továbbá a társadalmi nemek szempontjainak figyelembe vétele minden területen.

A nyitott koordináció modernizálása 2005: Lisszaboni stratégia felülvizsgálata Gazdasági növekedés és foglalkoztatás elsődleges fontosságú Közös stratégia-alkotás bevezetése Nemzeti Lisszaboni Reformprogramok 2005-2008 Szociálpolitikai Menetrend 2005-2010 Szociális védelem területén folyó három nyitott koordinációs együttműködés összehangolása: Szegénység és társadalmi kirekesztődés Megfelelő és fenntartható nyugdíjrendszerek Egészségügyi és tartós ápolási-gondozási rendszerek

Egyszerűsített-modernizált eljárás Új közös célkitűzések kialakítása a három területre Közös indikátorok listájának bővítése Nemzeti stratégia-alkotás mindhárom területre Közös Jelentés a Szociális Védelemről és Társadalmi Összetartozásról Szociális védelemről és társadalmi összetartozásról szóló Nemzeti Stratégiai Jelentés (NSJ)

A magyar NCST 2006-2008 Elfogadta: 2178/2006. (X.25.) Korm. Határozat Átfogó cél a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem területén: A társadalmi egyenlőtlenségek növekedésének megakadályozása, a társadalmi befogadás erősítése, a hátrányos helyzetűek kompenzálása a gazdasági kiigazítások időszakában Prioritási területek: 1. A munkaerő-piaci befogadás elősegítése, az inaktivitás csökkentése 2. A gyermekszegénység elleni küzdelem 3. A területi és lakhatási hátrányok mérséklése

Az NCST támaszkodik… az egyes szektorok stratégiáira, cselekvési terveire, az I. NFT keretében megvalósuló fejlesztésekre, a jelenleg tervezés alatt álló stratégiai tervekre: kiemelten az ÚMFT-re, OP-kra, és a „Legyen jobb a gyermekeknek” Nemzeti Stratégiára Összhangban van: a Nemzeti Lisszaboni Akcióprogrammal a Konvergencia programban vállaltakkal

Számszerű célok, vállalások az NCST-ben Foglalkoztatási ráta növekedjen: Teljes: 57%-ra 2008-ra és 58,7%-ra 2010-re (EU: 70%) Nők: 51,8% 2008-ra és 53,2% 2010-re (EU: 60%) 55 év felettiek: 33,3% 2008-ra és 34,8% 2010-re (EU: 50%). Aktivitási ráta növekedjen: Teljes: 61,2% 2008-ra, 63.3% 2010-re Férfiak: 68,2% 2008-ra és 69,1% 2010-re Nők: 56,2% 2008-ra, 57,6% 2010-re Lemorzsolódás arány csökkenjen a 18-24 évesek körében: 2005. évi 12,3%-ról 11%-ra 2008-ra, 10%-ra 2010-re Élethosszig tartó tanulásban részt vevők aránya: 8%-ra nőjön 2013-ra (EU: 12,5% 2010-re) Munkanélküli háztartásban élő 18-59 évesek aránya csökkenjen: 10%-ra 2013-ra (2005-ben 12,3%) A 0-15 évesek (gyermekek) szegénységi aránya csökkenjen: 12%-ra 2013-ra (2003: 17%) 3 éven aluliak napközbeni ellátásában: 6%-os kapacitásbővítés történjen 2008-ig. Komplex fejlesztési programok 25-28 kistérségben 2013-ig Kistérségi központok átlagos elérési ideje 20%-kal csökkenjen 2013-ra Új vagy felújított közművel rendelkező lakások száma 40 ezerrel nőjön 2005-2008 kötött Felújított panellakásokban élők száma 15%-kal nőjön 2007-2013 között

2007. évi tevékenységek Közös Jelentés elfogadása Kiemelt témák: aktív befogadás, gyermekszegénység, bevándorlók és etnikai kisebbségek NCST-k felülvizsgálata Brüsszelben, 2007 április NSJ monitorozásával kapcsolatos módszertani munka elindult cél: átfogó monitorozási rendszer kidolgozása Félidős beszámoló elkészítése önkéntes alapon Honlap kialakítása, amelyen minden intézkedésről részletes információk lesznek elérhetők Október: gyermekszegénység elleni intézkedések felülvizsgálata Brüsszelben

A nyitott koordinációs együttműködésben rejlő lehetőségek Magyarország számára „Közbeszéddé” válik a szegénység, társadalmi kirekesztődés problémája, hazai megjelenési formái; Nemzetközi együttműködési lehetőségek bővülnek; Módszertani megalapozottság, rendelkezésre álló adatok minősége javul a hazai szociálpolitikában; Elterjed a „bizonyíték-alapú” politika-formálás: stratégiai tervezés > számszerű célok kitűzése > eredmények monitorozása, hatások értékelése > visszacsatolás; Összehangolt, komplex, ágazati határokat áttörő programok, megközelítések elterjednek; Javul a szektorok közti együttműködés, a civilek bevonása; Nő a politikai elkötelezettség → a társadalmi kohézió szempontjai figyelembe vételre kerülnek az ország fejlesztési elképzeléseiben (pl. ÚMFT)

Kitekintés - 2010 2010 a Társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve

Köszönöm a figyelmet! www.szmm.gov.hu