A Magyar Szennyvíztechnikai Szövetség és a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata kerekasztal-megbeszélése 2008. december 8. KEOP.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUKTATÓK ÉS BALLÉPÉSEK A PÁLYÁZATIRÁS ÖSVÉNYÉN
Advertisements

KEOP , KEOP konstrukciók Megvalósíthatósági tanulmány útmutatók
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
GreenTech Megújuló Energia Klaszter 1. Konferencia
Projekt általános bemutatása
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Beruházási projektek dokumentációja
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Koplányi Emil, PMP Nemzeti Fejlesztési Terv Új Magyarország Fejlesztési Terv ÁROPEKOPGOPKEOPKÖZOPROP TIOPTÁMOP.
Szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése Nagyszénáson KEOP augusztus 26.
„Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért” című.
Önkormányzat építésügyi feladatai 1.településfejlesztés 2.Településrendezés (területek felhasználásának meghatározása és módja) 3.Helyi építészeti értékvédelem.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
EKOP Elektronikus levéltár
Projektelőkészítés, -kiválasztás folyamata
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
A Magyar Hidrológiai Társaság Környezetvédelmi Szakosztálya előadóülése november 11. Települési szennyvíztisztítási program környezetvédelmi vonatkozásai.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
A projektek pénzügyi tervezése Pénzügyi tervezés gyakorlata
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A projekttől a pályázatig
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Pályáztatási szakasz (0.szakasz)  Projekt adatlap  E MT Projektfejlesztési szakasz – Feltételes közbeszerzési eljárás?! Projektmenedzsment Hivatalos.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Az Európa Pályázat Előkészítő Alap (PEA) tapasztalatai Konkrét pályázatírási tapasztalatok Várkonyi Zoltán Ramboll Konzorcium – Progress Consult kft.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Tervezők észrevételei Boda János Dr. Patziger Miklós. MMK.
MaSzeSz-MMK kerekasztal Budapest, december Üzemeltetői észrevételek a KEOP pályázati rendszerhez MaSzeSz – MMK KEREKASZTAL Szücs István Előadó:
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) szennyvízelvezetési és -tisztítási pályázati rendszerében jelentkező hiányosságok és azok kiküszöbölésének.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Projekttervezés, kockázatkezelés, fenntarthatóság
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA ORSZÁGOS FÓRUM A KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása KEOP
2017. július 5..
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Költségvetés
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

A Magyar Szennyvíztechnikai Szövetség és a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata kerekasztal-megbeszélése december 8. KEOP pályázati rendszerben jelentkező hiányosságok és azok kiküszöbölésének lehetőségei témakörben felkért hozzászólás a pályázatértékelők észrevételeiről Simonfai György építőmérnök pályázatértékelő szakértő

Egy éves értékelési tapasztalatom: mintegy 70 db első és mintegy 70 db első és 3 db második körös pályázat értékelése alapján észrevételeimet, javaslataimat a következő diákon mutatom be észrevételeimet, javaslataimat a következő diákon mutatom be

Az értékelő átlag négy napot fordíthat egy pályázat értékelésére: Az értékelő átlag négy napot fordíthat egy pályázat értékelésére:  Az első nap: olvasás, cédulázás, jegyzet;  Második nap: az értékelő lapok kitöltése, kérdések megfogalmazása;  Harmadik nap: válaszok feldolgozása, felkészülés a konzultációra;  Negyedik nap: konzultáció, újraértékelés, a Bíráló Bizottság előtti szakértői bemutatás. Az értékelési útmutató négy témacsoportot határoz meg: Az értékelési útmutató négy témacsoportot határoz meg:  Pályázó szervezet megfelelősége, (5 alponttal, két K0)  Szakmai kritériumok, (első körben 21 alponttal, 14 K0)  Pénzügyi kritériumok, (első körben 2 alponttal, 2 K0)  Horizontális szempontok (75 alponttal) Kizárja a pályázatot a 60 összpontszám alatti érték, vagy egyetlen K0

Általános problémák, rendszerhibák 1. Egy - egy projektfejlesztés már évek óta tart, közben változtak a jogszabályok, pályázati kiírások, a régi tervek engedélyek nem illeszkednek megfelelően az érvényes szabályozáshoz és az új fejlesztési koncepcióhoz; Egy - egy projektfejlesztés már évek óta tart, közben változtak a jogszabályok, pályázati kiírások, a régi tervek engedélyek nem illeszkednek megfelelően az érvényes szabályozáshoz és az új fejlesztési koncepcióhoz; Pályázati Útmutató C.2. támogatható tevékenységek és C.3. nem támogatható tevékenységek köre, a C.4. elszámolható költségek előírásai, szó szerint betartandók, ellenkező esetben K0 kizáró feltételt kell érvényesíteni, tehát ezeket a szabályokat nem lehet áthágni; Pályázati Útmutató C.2. támogatható tevékenységek és C.3. nem támogatható tevékenységek köre, a C.4. elszámolható költségek előírásai, szó szerint betartandók, ellenkező esetben K0 kizáró feltételt kell érvényesíteni, tehát ezeket a szabályokat nem lehet áthágni; Átláthatóság hiánya, többszöri ismétlések, beruházási egységre (pl. Ft/bekötés) eső mutatók hiánya, félrevezető információk pontszámlevonást eredményeznek; Átláthatóság hiánya, többszöri ismétlések, beruházási egységre (pl. Ft/bekötés) eső mutatók hiánya, félrevezető információk pontszámlevonást eredményeznek;

Általános problémák, rendszerhibák 2. A pályázatkészítés csapatmunka, a projektgazda – műszaki – pénzügyi szakértő, pályázatíró összmunkájának hiánya tovább csökkentheti az eredményességet; A pályázatkészítés csapatmunka, a projektgazda – műszaki – pénzügyi szakértő, pályázatíró összmunkájának hiánya tovább csökkentheti az eredményességet; Az első pályázati körben egy jó projektkoncepciót kellene bemutatni, a legtöbb elsőkörös pályázat EMT-je megközelíti az RMT követelmény szintjét, azonban sok hibával; Az első pályázati körben egy jó projektkoncepciót kellene bemutatni, a legtöbb elsőkörös pályázat EMT-je megközelíti az RMT követelmény szintjét, azonban sok hibával; Javasolt a második fordulóban az RMT-ben és a CBA-ban ezeknek a hibáknak a kiküszöbölése, kiemelten kezelve a műszaki (üzemeltethetőség) és pénzügyi (megfizethetőség) fenntarthatóság követelményét. Javasolt a második fordulóban az RMT-ben és a CBA-ban ezeknek a hibáknak a kiküszöbölése, kiemelten kezelve a műszaki (üzemeltethetőség) és pénzügyi (megfizethetőség) fenntarthatóság követelményét.

Szakmai kritériumok A projekt illeszkedése az OP, illetve az akcióterv céljaihoz; A projekt illeszkedése az OP, illetve az akcióterv céljaihoz; A változatelemzés megfelelősége; A változatelemzés megfelelősége; A megvalósítandó változat (projekt) értékelése; A megvalósítandó változat (projekt) értékelése; A projekt szakmai fenntarthatóságának vizsgálata; A projekt szakmai fenntarthatóságának vizsgálata; A projekt előkészítés értékelése; A projekt előkészítés értékelése;

A projekt illeszkedése az OP, illetve az akcióterv céljaihoz A Nemzeti Programnak való megfelelés; A Nemzeti Programnak való megfelelés; Az agglomeráció talajvizének veszélyeztetettsége; Az agglomeráció talajvizének veszélyeztetettsége; Egységnyi kül- és belterületi gerincvezeték hosszra eső Egységnyi kül- és belterületi gerincvezeték hosszra eső ellátott/ellátandó lakosszám; ellátott/ellátandó lakosszám; Hátrányos helyzetű kistérség; Hátrányos helyzetű kistérség; Bírósági, vagy hatósági kötelezés; Bírósági, vagy hatósági kötelezés; Kijelölt sérülékeny vízbázis; Kijelölt sérülékeny vízbázis;

A változatelemzés megfelelősége 1. A fejlesztés szükségszerűsége: A fejlesztés szükségszerűsége:  Sok pályázat már befejezett fejlesztés rekonstrukciójára irányul;  A település perifériájának, zártkertek, szőlőhegyek, belterületbe vont tanyaközpontok csatornázását célozza;  Szennyvíztisztítók intenzifikálását, gépészeti berendezések cseréjét, tápanyageltávolítást tervez, míg kötelező hatósági határozat erre nem született. A megvalósíthatatlan megoldások kizárása A megvalósíthatatlan megoldások kizárása „0” változat „0” változat

A változatelemzés megfelelősége 2. A fejlesztési változatok megalapozottsága és indokoltsága: A fejlesztési változatok megalapozottsága és indokoltsága:  A több pályázatban, a jóváhagyott agglomerációtól eltérve változatként új agglomerációt hoznak létre;  Csak a „valós” változat fogadható el;  Például két csatornaanyag beállítása nem változat; A fejlesztési változatok, a kiválasztott változat kidolgozottsága: A fejlesztési változatok, a kiválasztott változat kidolgozottsága:  az első fordulóban a koncepcióhoz még elvi engedély sem kell, azonban a költségterv összeállításához műszaki tervek szükségesek;  a jogszabályi (pl. kibocsátási határértékek) betartása szükséges, azonban ehhez legalább elvi engedély kell;  A meglévő engedélyek, kötelezések csatolása követelmény.

A megvalósítandó változat (projekt) értékelése 1. A műszaki tartalom koncepciójának megfelelősége A műszaki tartalom koncepciójának megfelelősége  a pályázati kiírásnak (Útmutató) és az abban megjelenített jogszabályoknak való megfelelés vizsgálata;  a fenntarthatóság és működtethetőség elsődleges vizsgálata;  kirívó túlméretezés és túlköltségelés vizsgálata. A műszaki/szakmai ütemezés realitása A műszaki/szakmai ütemezés realitása  közbeszerzési eljárás időigényének figyelembevétele;  FIDIC sárga könyves közbeszerzési eljárás esetén az (újra)engedélyezés időigényének figyelembevétele. A megvalósíthatóság, a tulajdonviszonyok, a jogviszonyok alapján A megvalósíthatóság, a tulajdonviszonyok, a jogviszonyok alapján  koncepció szinten legalább a tulajdonviszonyok rendezésére vonatkozó elképzeléseket kell bemutatni (pl. előszerződés bemutatása).

A megvalósítandó változat (projekt) értékelése 2. A projektelemek (projektköltségek) indokoltsága és elszámolhatósága: A projektelemek (projektköltségek) indokoltsága és elszámolhatósága:  A koncepció szintjén kidolgozott várható költségek becslése meghatározza az egész projektfinanszírozást, az előkészítéstől a befejezésig (pl. dúcolás, talajvízszint süllyesztés); A közbeszerzési terv értékelése: A közbeszerzési terv értékelése:  Hiányzik a közbeszerzési szakértő igénybevétele a projektfejlesztés kezdeti szakaszában, így gyakori a pontatlanság;  A FIDIC rendszerű közbeszerzési eljárásnak általában nem felel meg a vízjogi engedélyezés rendszere és a jelenlegi EMT sem. Az RMT készítése során ezt korrigálni kell. Kockázatkezelési stratégia a megvalósíthatóság időszakában: Kockázatkezelési stratégia a megvalósíthatóság időszakában:  Sablonos, semmitmondó az EMT-ben bemutatott stratégia.

A projekt előkészítés értékelése Intézkedési terv megfelelősége; Intézkedési terv megfelelősége; Projektköltségek indokoltsága; Projektköltségek indokoltsága; Közbeszerzési terv értékelése; Közbeszerzési terv értékelése; Kockázatkezelési stratégia; Kockázatkezelési stratégia;

A pályázatokban a projekt előkészítés tervezése kevés kifogással illethető, azonban felhívom a figyelmet arra, hogy a túlméretezett, -túltervezett, túlköltségelt beruházási projektelemek költségeinek %-ában beállított előkészítési költségei is túlzottak; A pályázatokban a projekt előkészítés tervezése kevés kifogással illethető, azonban felhívom a figyelmet arra, hogy a túlméretezett, -túltervezett, túlköltségelt beruházási projektelemek költségeinek %-ában beállított előkészítési költségei is túlzottak; Az előforduló régi tervek aktualizálásához szükséges tervezői korszerűségi nyilatkozatok, a tervezői művezetés, a kötelezően előírt tervfelülvizsgálatok, a FIDIC mérnök (beruházás bonyolító), a közbeszerzési szakértő, a projektmenedzsment szakértői költségelése viszont nincs kellő súllyal bemutatva; Az előforduló régi tervek aktualizálásához szükséges tervezői korszerűségi nyilatkozatok, a tervezői művezetés, a kötelezően előírt tervfelülvizsgálatok, a FIDIC mérnök (beruházás bonyolító), a közbeszerzési szakértő, a projektmenedzsment szakértői költségelése viszont nincs kellő súllyal bemutatva; Fontos tudni, hogy az önkormányzati apparátus tagjainak munkabére nem finanszírozható a pályázat keretében. Fontos tudni, hogy az önkormányzati apparátus tagjainak munkabére nem finanszírozható a pályázat keretében.

Megköszönöm figyelmüket! Sajnos a 10 perces időkeret részletesebb elemzésre nem ad lehetőséget, de a internetes honlapomon ingyenes szaktanács kérésére van lehetőség. A tanácsadás során az egyszerűen és a projekt megnevezése nélkül megfogalmazott, általános jellegű kérdésekre adok rövid válaszokat.