VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, 2012. augusztus 24-26. Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Advertisements

A szeretet tulajdonságai Páli Szent Vince életében
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Akolitusok továbbképzése
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je.
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes.
Az Élet Igéje február.
Mindenben keresni és megtalálni Istent.
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
Szentlélek jöjj, a világ vár!. Egység Lelke Béke Lelke.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
A leendő 1. osztályosoknak: április 7-8-án a beiratkozáskor, A leendő 5. osztályosoknak: május 20- ig kell nyilatkozni a döntésükről.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Részesedés a társadalom fejlődésében Keszeli Sándor Bella Katalin Berta Árpád.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
A közművelődés és az egész életen át tartó tanulás Nevelésügyi Kongresszus Budapest, augusztus 26.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Élet Igéje július.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje május.
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az Élet Igéje április.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Az Élet Igéje október.
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Hogyan ismerte meg a Szentírást: Gyerekkora: Szülei mesélték a szentírási történeteket Vasárnapi prédikáció (olvasmányok latinul voltak) Hitoktatás az.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Kereszténység - nevelés
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
Jób könyve 1.. Játék Helyezzük Istent középpontba a tanulmányozás során Jeremiás 29:11-13 Zsoltárok 33:4-7,,Mert amit Isten kimond, az élő beszéd, erőteljes.
Megszentelt Élet Éve
JÓ REGGELT !.
Hitünk alakulása, mindennapi életünk a katolikus óvodában
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Hogyan legyen több tartalom?
JÉZUS ISTENSÉGÉBE VETTET HIT ALAPJAI
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Kérdések az alkalom előtt
Kérdések az alkalomhoz:
Előadás másolata:

VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi… (Páli Szt. Vince) Bevezetés Jézus titkába a Vincés Családban

Páli Szt. Vince és bevezetés Jézus titkába Nem használja ezt a szót Krisztus áll Szt. Vince tanításának középpontjában – akkor is, amikor erkölcsi dolgokról beszél – erények esetében Jézus a fő motívum Erkölcs és szentségek – a missziók fő oszlopa Erkölcs – Krisztus példájának követése Sajátos misztika – felfedezni Krisztust a szegényekben – ha valaki a betegekhez megy, Vele találkozik Segíteni az embereket – készüljenek fel a gyónásra (életgyónásra) és áldozásra Gyerekeket is a hit gyakorlására tanítani Második megtérés – a bűnbánat

Páli Szt. Vince és bevezetés Jézus titkába A papság képzése – liturgia, szentségek kiszolgáltatása, mint fő téma Lelki vezetés – A Szt. Lázár házba sokan jártak lelkigyakorlatra Jézus, aki teljesíti Atyja akaratát Elmélkedés – elsősorban evangéliumi eseményekről, főleg Jézus szenvedéséről Jézus megtestesülésének titka Figyelem, hogy legyen megfelelő könyvtár Megfelelő tudás Tanítása nagyon praktikus Beszédei igen konkrétak

Páli Szt. Vince és bevezetés Jézus titkába Katekézis és szentségek – az egyházközségi missziók lényege, értékeik jele Katekézis – gyerekekkel beszélgetve, tanítani felnőtteket is Külföldi missziók Egyszerű nyelv – érthető legyen a tanítása A lehetőségekhez mérten cselekedni – ha nem tud felmenni a nagy szószékre, kis közösségnek beszél Az Eucharisztia tisztelete – a szentmise celebrálása

Milyen a tapasztalatom van az evangelizációs munkában? Vannak-e eredményeim, melyek örömet és reményt adnak, hogy Krisztushoz vezettem testvéremet? Mire lenne szükségem, hogy jobban át tudjam adni az örömhírt Jézusról?