Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
Advertisements

Szerengeti Nemzeti Park
Siófok és környéki hungarikumok
Ertetrerter.
AUSZTRÁLIA.
Természetismeret 6. A Föld
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Csillagászati földrajzzal kapcsolatos feladatok
Avagy a jövő börtönei és bűnözői Schlachta Fruzsina.
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll,
Nagy földi légkörzés.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Bolygónk, a Föld.
Fukusimai atomerőmű-baleset
FÖLDRÉSZEK.
A Balaton földrajza.
Készítette: Fröhlich Noémi
Készítette: Greges Dániel
Készítette: Horváth Mónika
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Wekerle Telep - Kós Károly tér -
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
Ausztrália Boros Bálint VI..
Szeged és környéke természeti értékei
Miért váltakoznak az évszakok?
Amerika Narancsík Eszter.
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
Olaszország.
A Sió környezete és élővilága
A barnamezős rehabilitáció fejlesztéspolitikai kérdései Magyarországon
Itt vagyunk mi.
MADEIRA és PORTO SANTO 2008 november 3. rész
BAHRAIN.
Készítette: Pelsőczi Gergő
A tűz A tűz története..
Tűz  tűz kémiai jelenség, éghető anyag fény- és hőhatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan folyamattal.
A FÖLD BELSŐ SZERKEZETE
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
A csarodai református templom Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
Erdőhátkarcsa.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Vanuatu egy Dél-Csendes-óceáni vulkanikus eredetű szigetcsoport, található Ausztráliától 1750 km-re keletre, Új-Kaledóniától 500 km-re észak-keletre és.
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Kaliforniai iszapcsuszamlások
Világtenger földrajza. Tengeráramlások  Éghajlat módosító hatású  Hideg vagy meleg  A hideg nyáron, a meleg télen érezteti hatását főként  „Folyóvíz”az.
Készítette: Szabó Dóra Ellenőrizte: Gerő Sándor Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
TENERIFE.
A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA.
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter.
Európa éghajlata, vízrajza, élővilága
Ázsia természetföldrajzi képe
27. VILÁGTENGER.
Velünk élő középkor Forrás:
GALAPAGOS Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
A földrajzi övezetesség
Előadás másolata:

Az Alcatraz-sziget Bernát Péter

Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek

Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben –területe: km 2 Növényvilága gyér –tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges –kormorán, sirály –őzegér, banáncsiga, siklószalamandra Kormoránkolónia

A sziget, mint világítótorony A világítótornyot 1853-ban adták át Az 1906-os földrengésben súlyosan megrongálódott –1909-ben lerombolták –délebbre egy magasabbat építettek

A sziget, mint erőd A Csendes-óceáni Mérnöki Bizottság így jellemezte a terület taktikai értékét: A természet mintha direkt egy erődítménynek találta volna ki a szigetet: minthogy az öböl bejáratának közepén fekszik, ágyútűzzel tudja beborítani északon az Angyal-szigetig, délen a városig, nyugaton pedig a külső telepekig húzódóan az egész környéket. Egy San Franciscóba igyekvő hajónak legalább egy mérföldnyi távolságon belül meg kell közelítenie.

A sziget, mint börtön 1867-ben épült Az elítélteket három csoportba osztották –külön szabályok A hangsúly az oktatáson és a társadalomba való visszanevelésen volt 1934-ben korszerűsítették –villany, erősebb rácsok, fémérzékelő kapuk

Érdekességek Híres elítéltek –Al Capone –Robert Stroud –George Kelly Szökési kísérletek –a körülbelül 1500 rabból 36-an próbáltak megszökni 23-at elfogtak 6-ot lelőttek 2 megfulladt