Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EU Környezetvédelem VI. Akcióprogram Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens „Környezet 2010: a mi jövőnk, a mi választásunk”
Advertisements

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenysége Kiss Ágnes mb. igazgatóhelyettes MNVH Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság HISZ-ünk benne! Budapest, november.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
Nemzeti cselekvési terv
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
Kereskedelem Szakmacsoport
A piac Szakiskola.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Fogalma, összefüggések
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
08_12_03 kertbaratok.ppt MAGYAR AGRÁR-KÖRNYEZETGAZDA EGYESÜLET
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Környezetállapot-Értékelés Program A PROGRAM JÖVŐ„KÉP”E KvVM – MTA TAKI – Széchenyi István Egyetem Bulla Miklós.
Természeti erőforrások védelme
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
TALAJSZENNYEZÉS és –PUSZTULÁS HULLADÁKGAZDÁLKODÁS
Minőségbiztosítás és tanúsítás
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kaizen költségszámítás
A szervezeteken belüli funkcionális területek kontrollingja
Vállalati piaci orientációk (koncepciók)
A marketing alapjai.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Ösztönzési problémák a hazai kiegyenlítő energia piacon
Licencdíj és termékdíj, miért alternatíva?
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Talajvédelem jogszabályi háttere Törvények, rendeletek, szabványok
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Környezetjogi alapelvek
Szőlészet, borászat szabályozása
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Seite Az újrahasználat jogi keretfeltételei Ausztriában.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Az igazi változásokhoz szemléletbeli váltásra van szükség ? Az energiaszektor szerepe a versenyképesség javításában Energiatudatosság.
Szakmaközi szervezetek és sajátos versenyjogi szabályok
Ember és környezetének viszonya
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Készítette: Májer Dávid
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Környezetvédelem.
Szőlészeti és borászati szabályozás. Szabályozás feladatai ► Áruk szabad mozgását és a versenysemlegességet biztosítani (borászati eljárások, jelölés,
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Talajok konkrét természetvédelme
Kaizen költségszámítás
A munkaerő-keresleti rugalmasságok
Előadás másolata:

Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni a kínálati oldal koncentrációját és a tagok által előállított termékek forgalomba hozatalát;  Csökkenteni a termelési költségeket és stabilizálni a termelői árakat;  Ösztönözni a környezetkímélő termesztéstechnológiai és termelési módszerek, valamint hulladékfeldolgozási technikák alkalmazását különösen a víz, a talaj és a táj védelme, a biológiai sokszínűség megóvása és/vagy elősegítése érdekében

A szakmai szervezetek a következő intézkedéseket hajtják végre:  termelés és a piac ismeretének és átláthatóságának javítása;  termékek forgalomba hozatalának koordinálásában való részvétel különösen piackutatás és piaci tanulmányok készítése által;  a közösségi szabályozással összhangban álló típusszerződések kidolgozása;  a termelési potenciál teljesebb kihasználása;;  megfelelő információk szolgáltatása és kutatások végzése, amelyek révén a termelést, a piaci igényeket, a fogyasztói ízlést és elvárásokat jobban kielégítő termékek irányába lehet elmozdítani, különösen a termékminőség és a környezetvédelem tekintetében;

 olyan módszerek kidolgozása, amelyek elősegítik a növényvédőszerek és egyéb környezetterhelő anyagok használatának csökkentését, valamint biztosítják a termék jó minőségét és a víz- és talajvédelmet;  olyan módszerek és eszközök kidolgozása, amelyek segítségével a termék minősége a termelés, a borkészítés és a forgalomba hozatal összes szakaszában javítható;  az ökológiai gazdálkodás, az eredetmegnevezések, a minőséget igazoló címkék és a földrajzi jelzések nagyobb felhasználása és védelme;  az integrált termesztés vagy egyéb környezetkímélő termesztési módok használatának ösztönzése.