1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Valószínűségszámítás
Kombinatorika és VALÓSZÍNŰSÉG SZÁMÍTÁS
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
Számítógépes hálózatok
Adat információmennyisége és információtartalma
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
ALKALMAZOTT KÉMIA Értékes jegyek használata a műszaki számításokban
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
FOTÓ március 2010 Wuhan pályaudvar A legmodernebb kínai szupergyors vasút.
Az Élet Vonata.
GRÁFELMÉLET Alapfogalmak 2..
Eseményalgebra, kombinatorika
Valószínűségszámítás
INFOÉRA Kombinatorikai algoritmusok (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
4. VÉGES HALMAZOK 4.1 Alaptulajdonságok
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
Dominók és kombinatorika
permutáció kombináció variáció
Permutáció, variáció, kombináció
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Valószínűségszámítás
Eseményalgebra, kombinatorika
Ismétlés Szabály: Minden diák kap egy-egy kártyát 1-8- ig. Minden diák ír egy-egy ismétlő kérdést a lapjára. Click a Gomb-ra. A diák akinek a számnak.
Utórendezéses edényrendezés RADIX „előre”. Definíció  Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata.
Edényrendezés - RADIX „vissza” - bináris számokra
Programozás C# - ban Feladatsorok.
Utórendezéses edényrendezés – RADIX „előre”
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Ciklusok: 1. Számlálós ciklus
GRÁFELMÉLET Alapfogalmak 1..
Lénárt Szabolcs Páll Boglárka
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika és gráfelmélet
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Kombinatorika Véges halmazok.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
ismétlődő (azonos vagy hasonló) tevékenységek megvalósítására szolgál
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
A KOMBINATORIKA TÁRGYA
n! = n(n-1)! Definíció szerint: 0! = 1
VARIÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Binomiális eloszlás.
TÖMEGKÖZLEKEDÉS SZABÁLYAI Amennyiben a megállóhelyen várakozunk: - ne hangoskodjunk, próbáljunk meg barátainkkal halkan beszélgetni, hogy másokat ne zavarjunk;
Valószínűségszámítás
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
A kvantifikáció igazságfeltételei “  xA(x)” akkor és csak akkor igaz, ha van olyan objektum, amely kielégíti az A(x) nyitott mondatot. “  xA(x)” akkor.
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
TMBONKIKRAOAI ANTMOKIKRAOBI MONKBIIKRATOA BIOMKANAKTOIR OMKBNRAITOIKA
Elektronikus tananyag
XIX. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Szakkör 8. osztály Számelmélet, logika.
Memóriakezelés feladatok Feladat: 12 bites címtartomány. 0 ~ 2047 legyen mindig.
„RADIX előre” edényrendezés Adott a háromjegyű bináris számok következő sorozata: 011, 111, 101, 010, 110, 001, 100 Adja meg a tömb tartalmát az egyes.
KÉSZÍTETTE: KOVÁCSICS KRISZTIÁN
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
GRÁFOK Marczis Ádám és Tábori Ármin. Kőnig Dénes ( ) Magyar matematikus Az első tudományos színvonalú gráfelmélet könyv írója.
Készítette: Nagyné Madár Anikó Jutalom puzzle darab!
Bemutató óra
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Formális nyelvek és gépek
Milyen matematikai fogalmak szerepeltek az előadásban?
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben és az utolsó helyen az 5-ös áll? 6,7,8 1,2,3,4 5 3!  4!=144

2. feladat Az A, B, B, C, C, C elemekből alkotható 6 hosszú sorozatok között hány olyan van, amely B-vel kezdődik? 5!  = 20 3! A, B, B, C, C, C 5 elem ism. permutációja, mert 3 elem egyforma :

3. feladat Egy csomag 32 lapos kártyából 8 lapot húzunk. Hány esetben lesz ezek között a) pontosan egy ász b) ász c) legalább 2 ász 32=4+28 a)c)b)

4. feladat Egy trafikban 14-féle képeslapot árusítanak. Hányféleképpen tudunk vásárolni a) 5 különböző lapot b) 5 lapot a) a 14 lap : 5 megvásárolt ill. 9 nem megvásárolt b) a 14 lap mindegyike kiválasztható többször is

5. feladat Egy peronon 10 utas várakozik, mire megjön a 3 kocsis villamos. Mindenki felszáll valamelyik kocsira. Hányféle felszállás lehetséges, ha az utasokat - megkülönböztetjük? - nem különböztetjük meg? ‘Mindenki 3 kocsi közül választhat’: ‘Melyik kocsiba hány ember szállt fel’:

6. feladat 12 turista 3 csónakot bérelt; az egyik 3, a másik 4, a harmadik 5 üléses. Hányféleképpen tudnak helyet foglalni a csónakokban ? 3 turista választhatja az egyiket, 4 a másikat és 5 a harmadikat: vagy az egyikbe 12 közül 3-t, a másikba 12-3 közül 4-t, a harmadikba közül 5-t választunk:

7. feladat Hány olyan 6-jegyű számot lehet előállítani, melynek minden jegye különböző és pontosan 4 páratlan számjegyet tartalmaz? 5 páratlanból 4-t és összes sorrendje: 5 párosból (6-4)-t kivéve a 0-val kezdődők:

8. feladat Egy társaságban mindenki mindenkivel kezet fog egyszer. Összesen 66 kézfogás történt. Hány fős a társaság? Az egyenlet: