Németország bukása 1945.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
II. Világ Háború Fegyverei és csatái
Advertisements

II. Világ Háború Fegyverei és csatái.
Enyhülés és a hidegháború vége
Hazánk német megszállása és a nyilas uralom
Sztálingrádi csata.
A semlegességtől a doni katasztrófáig
A II. világháború és az azt lezáró békerendszerek
A megosztott világ Szovjetunió↔nyugati tőkések tömbje
A SZÖVETSÉGES DIPOMÁCIA
Szovjet-Finn határviták Balogh Márton. Finnország a tárgyalt korszakban Az ország 1918-ban nyerte el függetlenségét. (Tartui béke, 1920, október.
A kurszki csata.
Call of duty 2.
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
Úton az újabb háború felé
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Az európai integráció története
Forradalmak az első világháború végén – a német forradalom
Winston Churchill Készítette: Bosits Dorina 8.o.  Született: 1874 London  Meghalt: 1965 London  2-szer lett miniszterelnök  Felesége:  Felesége:
Földünk a második világháború után
Lengyel menekültek és magyar barátaik
Közép-Európa összehasonlító társadalom- és politikatörténete
A Balaton földrajza.
Március 13.- ai budapesti kirándulás
Magyarország a II. világháborúban.
Hirosima és Nagaszaki 1945.
Pető Iván – Szakács Sándor A hazai gazdaság négy évtizedének története I. Az újjáépítés és a tervutasításos gazdálkodás időszaka A háborús.
A Szovjetunió története
A lengyel hadjárat előzményei augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták.
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
A II. világháború (2.) A keleti front
Horthy Miklós (Kenderes, 1868 – Estoril, Portugália 1957)
Magyarország a második világháborúban
A háború és következményei Magyarországon
Utas és holdvilág Szerb Antal h ő seinek nyomában I.
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
HÁBORÚS RÉSZVÉTEL.
OROSZ FORRADALMAK 1917.
A kurszki csata.
Lengyelország a háború után Projekt óra Ősz Gábor.
A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.
A szövetségesek győzelme
Megemlékezés május 09.. Nagybajom Nagybajom.
A 2. világháború (1939. szept.1—1945. szept. 2.)
Út a szabadsághoz 1. Téma plakát feladatai. A totaliarianizmus A totalitarizmus csak a XX. században (az olasz fasizmus idején) jelent meg – először a.
TÉMAKÖR: A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ: szeptember szeptember 2.
Az első világháború (csoda)fegyverei: Német hadiléghajók
A szövetségesek győzelme. A normandiai partraszállás  Döntés Teheránban  A partraszállás előkészítése  december  Eisenhower kinevezése  fő.
A szövetségesek és a német tervek  1943 január Casablanca, németek az els ő k, németek az els ő k, feltétel nélküli megadás, feltétel nélküli megadás,
Magyarország a második világháborúban Főméltóságú Úr! Szószegők lettünk - gyávaságból - a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet.
A második világháború kirobbanása.  Csehország  után  Lengyelország  Német követelések (március)  Danzig visszaadása, szföldi összeköttetés Kelet-Poroszo.-gal.
A tengelyhatalmak térnyerése. Az angliai csata Az USA a Monroe-elvet képviseli Hitler szeretne megállapodni a britekkel a germán rokonságra hivatkozva,
A szövetségesek győzelme Ki volt Wernher von Braun? Mi volt a Hannibal-hadművelet?
A második világháború Egyetemes és európai történelem II. Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD) 2015/2016. tavaszi félév.
A világháború kezdete július 28. – november 11.
A kommunizmus bukása.
Jaltai konferencia Molnár Kinga (12.B).
Kelet-Közép-Európa és a Balkán
ÚJRAKEZDÉS A HÁBORÚ UTÁN
A szövetségesek felülkerekedése
AZ ANTIFASISZTA KOALÍCIÓ GYŐZELME
A szövetségesek felülkerekedése
A potsdami konferencia július 17-től augusztus 2-ig
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Hidegháború.
A Cseh Nemzeti Felkelés feladatlapok.
Út a háború felé. A fasizmus térhódítása 1930-as években a fasiszta országok térhódítása jellemző. Japán elfoglalja Kínát, Mandzsúriát. Olaszország Abesszíniát.
Előadás másolata:

Németország bukása 1945

Előzmények: 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. A Vörös Hadsereg 350 000 németet ejtett foglyul vagy pusztított el. Hitler új csodafegyvereiben bízott: A v1, és a v2-es rakétákban… …Azt hitte megnyerheti a háborút, de ez nem volt elég a háború menetének megfordításához. A v2-es rakéta

Közeledés Berlinhez 1945-ben a németek nem értek el sikereket. Keleten a Szovjetek „felszabadították” Lengyelországot, Magyarországot és Csehszlovákiát. A szövetségesek és szovjetunió egyre közelebb ért Berlinhez.

Az 1945 április 16.ról másnapra virradó éjszakán megkezdődött a vörös hadsereg berlini offenzívája, s 25.én végleg bezárult a gyűrű Berlin körül. A főbb épületeket porig bombázták Április 30.-án már alig egy km választotta el a szovjet páncélosokat a kancelláriai bunkertől… Berlin ostroma

„Soha nem adom meg magam" - nyilatkozta Hitler a háború előestéjén! A kancellária területén lévő bunkeréből akkor jött ki utoljára, amikor kitüntetéseket adott át a Hitlerjugend tagjainak Hitler halála Hitler Eva Braunnal együtt – akit röviddel előtte elvett – öngyilkosságot követett el… ...Fejbelőtte magát és cián kapszulát vett be

A II. Világháború befejezése Európában Hitler halála után Dönitz megkísérelte ellátni feladatait, mint a Reich új vezetője Május 8 - 9 : Jodl aláírta a feltétel nélküli kapitulációt Köszönjük a figyelmet! F.Roland G.Péter S.Dávid A II. Világháború befejezése Európában